expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, September 25, 2013

Segmen Ikhlas Blogwalking By Syifaul Saira

Salam.. Huuu nak join segmen ni kena ikhlas. Ahakss..Jom tekan banner...



Misya : Keikhlasan hanya datang melalui kejujuran.

Cik Misya kini bergelar Puan Misya..

Salam semua.. Actually dah lama nak khabarkan berita gembira ini.. Cuma tak sempat nak update details sebab terlampau busy sampai nak copy gambar pun tak sempat.. Syukur Alhamdulillah tanggal 7 September 2013 jam 2.30 petang, dengan sekali lafaz sah diriku dari seorang Cik bertukar menjadi Puan kepada suami tercinta Ahmad Japster (nama glamour).^__~ Mungkin ada rakan blogger dah tahu memang saya sangat busy membuat persiapan wedding cuma saya tak dapat khabarkan tarikh sebenar my wedding di blog ni sebab majlis saya bukanlah untuk hebahan seluruh dunia. Ngee...


Apa-apa pun saya bersyukur semuanya berjalan dengan lancar. Walaupun penat giler-giler menguruskan persiapan sehinggakan sehari sebelum nikah pun saya masih keluar mencari barang kahwin! Tak pernah dibuat orang kan pengantin ke hulur ke hilir masih memandu kereta cari barang kahwin yang tak cukup sehari sebelum menikah. Ahakss... Itu lah saya!! Hehehe..


InsyaAllah saya akan update lagi photo-photo perkahwinan saya yang tak official sebab yang official belum siap. Shooting outdoor & studio belum settle lagi. Huhu.. Jadi untuk blog ni takkan lagi ada panggilan Cik Misya.. Yang ada hanyalah Misya.. Lebih mesra gituuu...;)


Misya : Janggal bila dipanggil puan tapi best!

Tuesday, September 24, 2013

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  

Cik Misya : Baru update bloglist.

Segmen Pertama Che Yam

Salam.. Haa jom join segmen simple ni!=) Klik banner ya..


Cik Misya : Sweet banner!

Monday, September 23, 2013

Segmen Bloglist Izzri Idris

Salam.. Jom support segmen blogger baru ni.. Klik banner ya!


Cik Misya : Newly wed..^^

SEGMEN MARI TAMBAHKAN FOLLOWER BY DIK AN JULAI-OKTOBER

Salam.. Lagi satu segmen wajib dijoin!! Jom klik banner..


Cik Misya : Birthday saya 10 September 1986.

Segmen Jom Tambahkan Followers

Salam.. Erm sungguh mudah segmen ini! Huhu.. Jom join dengan menekan banner berikut..


Lagi sekali, kena komen blog penganjur macam segmen blogger sebelum ini.. Apa nak komen ya? huhu.. Basically semua ok.. Cuma sidebar perlu dikemaskinikan lagi.. Letak dan susun widget ikut keperluan.. Pasti lebih menarik!=)


Cik Misya : Cantik tertarik ko memang da bommm!

My Twinkle Segmen

Salam.. Erm sweet plop nama segmen ni. Macam twinkle twinkle little star giteww.. Ok jom tekan  banner untuk join!=)


Ok, penganjur suruh komen blognya.. Honestly blognya sweet cuma perlu pandai bermain dengan warna. Background dah cerah, jadi tulisan perlu warna yang lebih pekat/bold/besar untuk menjadikan entry lebih mesra pembaca. :) Yang lain, superb!

Cik Misya : Semua benda ada pro dan kontra.

Segmen – Saya Mahu Ditegur

Salam.. Wah segmen ni unik sikit sebab tajuk nya! Ditegur ya? Kalau say 'hai!' je boleh tak? Ahakss... Loyar buruk plak saya. hehe.. Jangan mara ye penganjur. Ok jom join segmen unik ni. Tekan je kat banner..



Cik Misya : Tegur takpe bukan kondem.

Segmen Bloglist DJH Oktober

Salam. Jom masuk bloglist blogger DJH yang hangat neh!! Klik je banner..:)



Cik Misya : Tak hangat tapi cool..

Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com



Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.


Cik Misya : Rindu Cikgu Sekolah.

Segmen 1st Mama

Salam.. Erm dah lama dah nampak segmen ni dalam dashboard tapi tak nyempat-nyempat nak taip entry untuk join. So today saya join! Ahaksss... Klik banner if uols nak join segmen ni juga..



Cik Misya : I miss my mom.

Segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2013

Salam.. Erm satu lagi segmen dari blogger comel Ayu Insyirah. Jom terjah dan join! Klik banner..



Cik Misya : Suka bunga ros juga.

:: SEGMEN : Jom Follow by Kataubaid ::

Salam. Jom join segmen-segmen terbaru yang fresh-fresh dari kotak dashboard saya! Hehe.. Klik banner okeys...



Cik Misya : Dah lama tak gi Jom Heboh!

I'm one of the winner dalam segmen blogger PCL!!

Salam semua.. Wah lamanya tak berhapdet blog saya ni!! Akibat kesibukan membuat persiapan perkahwinan, blog langsung tak sempat nak jenguk. Tahu-tahu je dapat komen dari blogger PCL tentang berita baik saya terpilih sebagai salah seorang pemenang dalam segmen beliau di SINI. Rezeki orang baru kahwin agaknya. Hehe... Thanks PCL!! Ada segmen lagi insyaAllah saya join if ada masa..:)


Hadiahnya? Dapt review untuk salah satu entry terbaik saya.. Huhu actually entry mana tu saya sendiri pun payah nak pilih. Sebab saya rasa semua entry terbaik. Wahhh statement!!! Hehe.. Takpe, saya tak kisah pun PCL pilih entry yang mana.:) Terpilih sebagai pemenang pun dah cukup happy!^^


Cik Misya : Rezeki, jodoh, ajal maut di tangan Allah swt.

Monday, September 2, 2013

Segmen BKF by SH

Salam.. Jom bersegmen ambil beriklan! Klik banner..

Link iklan? Erm tenet saya prob, iklan saya tak keluar. So takpe, saya join sebagai tanda support kepada penganjur. :)


Cik Misya : Keep Positive.

Jejak 500 Followers

Salam.. Wah 500 blogger diperlukan!! Jom join!! Huhu..




Cik Misya : Menjejak rakan-rakan lama yang dah lost contact.

Segmen : Round Bloglist by Afifah

Salam.. Jom join! Klik je banner...



Cik Misya : Tak sempat blogwalking setiap hari.

Segmen banjirkan folower by memey

Salam.. Mari kita membanjirkan blog kita dengan follower baru! Huhu jom klik banner!!


Follower terkini : 1728
Saya tag semua blogger yang membaca entri ini! Ahakss..


Cik Misya : Jangan berenang dalam air banjir.

Happy Blogwalking

Salam.. Wah simple nya segmen ini! Tak nampak macam segmen pun. Hehe. Jom support segmen! Klik banner ya!



Cik Misya : Rindu nak gi melancong.

Segmen Khas Sempena Ulang Tahun Kelahiran Mama'D

Segmen Khas Sempena Ulang Tahun Kelahiran Mama'D pada 06/September/2013 , dianjurkan oleh www.nazlee.com


Assalamualaikum dan salam sejahtera ..

Terdapat 3 kategori untuk membolehkan anda join segmen ini, sebelum itu baca syarat-syaratnya terlebih dahulu ;

Syarat-syarat penyertaan
  1. Terbuka kepada semua blogger
  2. Like Page P.C.L
  3. Join dalam tempoh masa yang ditetapkan ( 01 ~ 06 September 2013 11:59 malam)
Kategori 1
Para peserta tidak perlu buat entri cuma dikehendaki  mendedikasikan ucapan kreatif ~ terus ke Wall Facebook Nordiana Mohd Saad [klik sini].
*Hanya pada tarikh 06 September 2013 / 12am-12pm SAHAJA.
*Sila nyataka url blog anda selepas ucapan.

#Hadiah : Review Blog/Page (6 pemenang akan dipilih oleh mamaD sendiri ~ kreativiti ayat diutamakan)

Kategori 2
Peserta  memberikan cadangan satu hadiah yang munasabah dari PCL kepada mamaD, taipkan ke dalam kotak komen entri ini ~ contoh ;
Saya cadangkan Pcl hadiahkan mamaD sepasang Jubah Hajaba...supaya mamaD sentiasa nampak ayu di pandangan mata pcl.

#Hadiah : Promosi header/banner anda selama 6 hari di ruangan bawah header blog penganjur . (6 blog akan dipilih oleh Penganjur)

Kategori 3
Boleh buat entri dengan tajuk "Segmen Khas Sempena Ulang Tahun Kelahiran Mama'D", hanya salin kod html dalam entri segmen penganjur  (klik banner) ; sila letakkan url entri penyertaan anda di ruangan komen segmen ini.

#Hadiah : Review enam   1 entri dalam blog anda yang terpilih.(6 + 6 blog akan dipilih oleh Penganjur)

Didahului dengan ucapan Terima Kasih.
~pcl


Cik Misya : Birthday saya 10 September ini!

Segmen Tinggalkan Url Blog/ Url Entry

Salam.. Lagi satu segmen! Jom join.. Tekan banner.


Cik Misya : www.aimisyahirah.com

Segmen Bloglist Aswan Azmy

Salam.. Jom! Klik banner..:)




Cik Misya : Monday blues..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...