expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, November 28, 2013

Segmen 2 Minggu Blog Nurinafarhana

Salam.. Wah 2 minggu je segmen ni berlangsung? Huhu nice.. Jomlah join!=)

Klik banner untuk join

Erm nak komen apa ya bout blog penganjur ni? Huhu overall saya suka blog ni sebab header dia sweet dan susunatur blog pun teratur je.. Cuma part gambar dalam setiap entry tu saya agak kepeningan bila cursor lalu je atas gambar tetiba zuppp berpusing-pusing gambar tu! Ngeee... Kalau tak wat camtu pun dah ok dah rasanya entry anda.  :)

Saya tag anda-anda yang membaca entry ini!=)


Misya : Dulu ada migrain.

Blogger's Birthday Segment

Salam sejahtera!


Segment untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara bloggers :D
For more info + to join, click on the picture :)
*****
Saya dilahirkan pada: 10 September 1986


Misya : Perkahwinan adalah hadiah hari lahir terbesar pernah saya terima.^^

Falling in love with Thor!!!

Salam semua.. Erm dah lama betul saya tak pi nonton movie kat wayang. One night tu my hubby kebosanan so dia ajak pi tengok wayang. Kebetulan filem Thor tengah meletup-letup sekarang. Sampai mak mertua saya pun dah pi tengok! Ahakss... Kira rendek-rendek yang pertama after kahwin dengan hubby. Sebab selalu memasing busy dengan kerja dan bisnes. Last rendek-rendek pun masa honeymoon tu. Selalu rendek-rendek kat rumah je. Hehe..


Perghh memang best story Thor ni! Saya memang follow filem keluaran Marvel ni since jatuh cinta dengan movie The Avengers. Sangat adventure tapi sarat dengan sense of humor. Tapi yang Thor ni lebih serius jalan ceritanya but overall memang saya 4 bintang la! Huhu...

Kisah Thor pernah dimasukkan dalam The Avengers.

Mengisahkan seorang pahlawan The Mighty Thor, yang turun ke bumi dan dunia-dunia yang lain untuk menjaga keamanan. Dalam masa yang sama satu kuasa jahat telah muncul untuk mengusai kesemua dunia-dunia tersebut. Thor bersama-sama adiknya Loki (dulunya jahat dalam The Avengers) bekerjasama menentang kuasa jahat tersebut. Camne dorang lakukannya? Kena tonton movie ni sendiri ya.. Serius watak Thor yang dimainkan oleh Chris Hemsworth ni sangat menjadi. I loike! Hehe...


Babak bersama heroin nya Natalie Portman..



Babak bersama Loki... Adakah Loki betul-betul ikhlas membantu abangnya menentang kuasa jahat tu? Kena tengok sendiri..;)

 Antara babak-babak menarik dalam filem Thor..

Handsome tak? Ahaks.. Saya memang suka superhero muka-muka jantan gini. Kalau muka jambu, err rasa kurang sesuai. Ahakss...

Ok sape lom tengok tu cecepat la gi tengok! Enjoy la movie ni.. Yang paling best saya tengok dalam 3D version. Lagi superb nampak real masa dorang tengah beraksi tu. Selamat menonton!=)



Misya : Excited nak tengok UAI berlakon filem!


Wednesday, November 27, 2013

Dari RM75 boleh menjadi RM1Juta???!!!!

Salam... Pernah tak uols terfikir kalau uols ada RM75.00 sekarang dalam poket atau dompet, tiba-tiba anda laburkan atau beli sesuatu then tiba-tiba dalam akaun bank anda ada RM1,000000?? Mesti rasa mustahil kan? Tapi sebenarnya ia tidak mustahil!! Sebab telah ramai membuktikan dengan hanya bermodalkan RM75.00 sudah boleh jana income tanpa had!!! Wah, betul ke? Ye kerrrrr ni? Jom tengok siapa yang kena!!!=)

Itu diaaaaaa...........!!! MCCM Chu Hau Ling... Dahulunya seorang gadis miskin di Kelantan kini bergelar jutawan!!! Sudah terbukti memang dengan RM75 boleh menjadi RM1juta!

Fuyyyoooooooooooooo................!!! RM100000 senang-senang je dorang dapat! Duit dorang ke? Of course la! Huhu.. Jangan tanya pertanyaan yang jeles-jeles itu ya..;)


MCCM Muniandy... Bekas despatch boy di bank dengan gaji RM500 kini haaaamekk kaw! Lagi beberapa ratus cecah RM100k! Hebatnya Andy!!!

Dengan kehebatan RM75, saya sendiri telah melahirkan insan-insan luar biasa dengan income part time yang luar biasakkk!!! Gambar dari atas kiri; Ida (kakitangan kerajaan kontrak), Maz & K-rol (Kerani & businessman), Parent saya sendiri, my cousin Ikin (salesgirl) dan Analulu (pembantu tadbir).

Perghhh tak tahan nya income-income mereka 5 angka sebulan!!!

Superstar!!! Income-income luar biasa yang terhasil melalui RM75 sahaja!!! 2 orang di atas tu suri rumah sahaja ok! Adakah anda pemecah rekod seterusnya???

Kak Coddy (Kakak Emma Maembong) dan Abang Mail yang sungguh luar biasa! Dalam tempoh 2 tahun sahaja berjaya mendapat income hampir RM100k sebulan dengan bermodalkan RM75! Alahai...........

Hari Raya pening kepala sebab banyak duit habis! Nak beli baju raya, kasut raya, kuih raya, standby duit raya, nak balik kampung - tol, minyak, servis kereta.. Perghh banyak pakai duit tuh! Tapi kalau dengan income sebegini, nak balik kampung tiap-tiap bulan pun takde masalah kan?;)


Perghh 3 orang wanita yang sangat hebat!!! Orang yang biasa-biasa saja pada asalnya tapi dengan RM75 mereka berjaya mencapai impian mereka!

Tak dapat RM10000 tapi dapat dalam RM3k-4k pun dah rasa bersyukur kan? Even lepasan U pun kalau awal-awal kerja mana ada company nak bagi gaji basic RM3000.. Paling koman RM2500. 


See... Mereka biasa-biasa saja tapi disebabkan percaya RM75 boleh menjadi income lebih dari jangkaan!

Yeahhh sangat awesome!

Fuyoooo ramai gilerrrr dah dapat hasil rupanya!!!! Korang taknak kerr...??

Mak aih!

Dan lagi dan lagi dan lagi..............!!!!

Seorang nurse pun leh dapat income part time sebegini!!! Siapa nurse kat sini? Huhu

MasyaAllah artis pun sama!!! Haaa artis yang orang kata dah kaya pun masih nak kaya lagi tau!!!


Pergh salute la nenek neh! Dahlah nampak awet muda, sangat cergas orangnya! Dapat plak income RM14k sebulan! Perghh memang respect la! Baru lah ada gaya sebagai seorang wanita berjaya.. Usia bukan penghalang.:)

Akak ni businesswoman tau! Tapi tetap mahu ubah RM75 kepada income yang luar biasakkk!! Lihatlah hasilnya...

Size doesn't matter... Cewah! Bentuk fizikal semuanya bukan penghalang nak capai income luar biasa dengan RM75 sahaja!

Gen-Y hebat, muda-muda dah ada income luar biasa! Haiyaaa tua muda semua berpeluang menikmatinya!

Ini lagi sorang........!

Lagi lagi lagi................................

Jangan kata orang Malaysia, Singapore pun sama juga! Dah kerja bagus-bagus pun still nak rebut peluang jana income luar biasa!

Uishhh serius tak boleh tahan!!!!

Akak ni biasa-biasa saja tapi ada income camni, sungguh luar biasakkkk!

Syoknya.......!!! Tahniah semua......

Andy lagi... Antara mock check insan-insan yang telah beliau lahirkan untuk dapat income 5 angka sebulan! Tahniah Andy...:)


Pelbagai golongan sudah menikmati income luar biasa dengan hanya RM75 sahaja!!!

Termasuklah saya! Alhamdulillah dengan hanya part time sahaja menjalankan bisnes best nih, saya dapat menikmati income yang saya sendiri tak percaya saya boleh dapat! Syukur sangat-sangat. Yang paling best, income inilah saya wat belanja kahwin!!;)

Jadi, adakah anda mahu mengubah kehidupan anda dengan hanya RM75?? Daripada anda membazirkan RM75 dalam poket anda sekarang, baik anda laburkannya untuk jana income hebat sebegini. Kalau anda tak laburkan pun, RM75 tu tetap hilang sekelip mata anda belanjakan di luar, betul kan?? Yang saya share di sini hanya 10% sahaja yang telah berjaya mendapat income luar biasa daripada RM75 yang dilaburkan. Nak story semua dalam ni tak muat 1 blog neh! Huhu..

Antara mereka-mereka yang berjaya membuka minda dan mahu mengubah kehidupan mereka! Tahniah diucapkan..^__^ Anda bila lagi? Takkan takut nak menjadi kaya? Menggigil-gigil nak keluarkan RM75 daripada poket. Belanja awek atau balak tengok wayang tak fikir pape pulak ya?;)


Nak tahu lebih lanjut? PM/Wasapp/Call : 016-9561764 atau klik SINI.


Misya : Allah swt takkan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan kaum itu berusaha mengubahnya..


Tuesday, November 26, 2013

Blog Review By Zayani Zulkiffli

Salam.. Erm dah lama rasanya tak kena review blog saya ni. Sah-sah banyak benda nak kena repair kalau di review neh. Ahakss.. Tapi takpe, sekadar support other blogger, jom join segmen ni ya! Klik banner..


Komen saya tentang blog penganjur, overall memang semuanya ok. Kemas dan teratur. I loike!;) Ok thats all..:)



Misya : Nak review pengomen tegar blog saya.

Monday, November 25, 2013

Candid Camera! Persandingan Misya dan Japster...

Salam semua. Haa before this saya sharing photo-photo candid semasa hari pernikahan saya. So today nak sambung story candid camera masa sanding pula. Hehe geli hati je nengok..;p TQ Fizzy from Andaman23 for all nice photos..

Tak sabor nak naik pelamin nampak incik abang saya ni..;)

Make-up time! huhu...

Muka nervous je.. Ahakss...

Bertungkus lumus Mak Andam Cha Misha menyiapkan saya...!



Cak! Aish tengah siap-siap kan abang tetiba muncul Ryan pengapitnya! Huhu..

Pengapit sibuk nak berdandan juga! Ahaks... Gara-gara tak biasa pakai samping, kelam-kabut Ryan...;) Macam mana nak kahwin nanti ni Ryan? Huhu..


Sarung kasut Abang... Eceh...

Busy betul! Kat Dewan orang dah roger-roger... Kena makesure on-time ikut jadual majlis ni. Huhu...


Sempat posing dengan Cha Misha..:)


Posing-posing dulu ngan Abang. hehe..

Ooo yess dah kahwin! Amboi! Excited sungguh naaa....:p

Before ke Dewan...

Alamak!! Lif rosak!!!! Takleh nak turun....;(

Terpaksa lah pengantin turun tangga!! Ahakss... 

Nasib baik tingkat 3 je... Kalau tak kuyup gak dengan baju yang tebal tuh! hehe...

Ok gerak ke Dewan...

Serius sangat nervous... Tunggu untuk disandingkan dalam Dewan...







Sempat tetamu curi-curi bergambar dengan kami di luar dewan. Huhu..



Bersungguh-sungguh dengar taklimat dari ketua kumpulan kompang before sanding. hehe.. 

Fokus! Takut ada sebarang kesilapan.. Serius giler muka!


Tu diaaaa... Dah masuk ke Dewan.. Debaran membuak-buak seiring dengan paluan kompang.. Macam-macam rasa ada!


Ok duduk sat... Melihat persembahan silat dari kumpulan kompang.. Memang best!


Naik ke stage... Huhu takut betul if tersalah langkah, pelepappp jatuh! Alhamdulillah sume ok.. Hehe..




 Sesi merenjis mawar.. Alhamdulillah semua saudara-mara tersayang sempat merenjis mawar termasuk family sebelah Abang..Happy sangat-sangat. Terima kasih atas doa kalian..^^










Ok next ke sesi makan beradab... Lapar sesangat perut masa ni. Huhu..




Alololo tomei-tomei main suap-suap.. Ahaks...;)

Haaaaa tu dia... Aaaaaummmmm... Punyer la lapar! Ahaks.. Habis hilang keayuan! Ahaks...

Sambil makan kami dihidangkan dengan persembahan kompang tarian. Menarik sangat-sangat!=)


Hahahaha muka kelaparan memasing!


Sedap sangat nasi minyak tuuu...


Sesi menggedik.. hehe.. Ikut saja cakap photographer..

Sesi bergambar dengan family and friends..







Mari memotong kek pula...



Eh3x, bergerak-gerak plak kek ni! Hehe..



Main suap-suap plak dia... Hehehe...


Sesi salam-salam dengan ibu ayah... Sebaknya rasa.. Anakmu kini menjadi milik orang lain..:(

Sempat memberi sepatah dua kata buat para tetamu, family dan kawan-kawan yang banyak membantu sepanjang majlis berjalan.. TQ so much!

Karaoke time!! Hihihihi..... Seiring sejalan... Seindah bunga di taman.. Cewahhh!!


Alhamdulillah selamat sudah my wedding day.. Syukur semuanya berjalan dengan lancar. Doakan kami bahagia hingga ke syurga ya! Amin...:)



Misya : Rasa mahu sanding hari-hari!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...