expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 29, 2014

Shooting Promo Klip Video Persijilan MeSTI - 'Makanan Selamat Tanggungjawab Industri'

Salam semua.. Huhu dah lama tak story about my life dalam bidang seni ni. Actually dah lama dah job ni saya wat. Dah nama pun keje di bahagian food safety maka, secara tak langsung saya di invite untuk jadi pelakon dalam klip video persijilan MeSTI -Makanan Selamat Tanggungjawab Industri. Kalau orang-orang yang berada dalam industri makanan mesti kena tahu apa itu MeSTI. Basic food safety scheme yang boleh di apply oleh industri kecil dan sederhana untuk upgrade lagi produk makanan dorang. Jadi, untuk mempromosikan skim MeSTI ni, my division create 1 klip video berkaitan MeSTI ni. Huhu.. 

Saya dan my officemate Nazri (baju hitam) sama-sama terlibat dalam pembikinan klip video ni. Dijalankan di FAMA Selayang, so kami kenalah berlakon seolah-olah memberikan consultation kepada pihak industri makanan.

Hehe muka excited!


Membuat semakan label produk yang bakal dikeluarkan.

If dah ada sijil MeSTI ni, insyaAllah kalau nak apply sijil-sijil lain seperti Halal, GMP, HACCP dipermudahkan. Sebab sijil MeSTI ni adalah paling basic. If basic tak lepas how come you nak dapat sijil-sijil besar yang lain. Sebab tu banyak produk kat luar sana meragukan. So kalau nak beli makanan if ada logo MeSTI tu comfirm selamat dimakan. Sebab memang skim ni untuk mendidik pengusaha industri makanan bertanggungjawab terhadap makanan yang dikeluarkan tu selamat kepada pengguna. Tapi untuk industri besar, dorang lebih advance sistem dan persijilannya tak perlukan MeSTI lagi dah. Biasanya yang menjadi masalah adalah industri-industri kecil dan sederhana. Nak tahu lebih lanjut about MeSTI? Boleh klik guideline di SINI atau ke laman web fsq.moh.gov.my

Tq to Kak Emmy, pegawai incharge dan mereka-mereka yang terlibat dalam pembikinan video klip ni. Tq juga sebab sudi invite saya jadi pelakon. Kalau ada lagi, jemputla lagi. Ahaks...


Misya : Berlakon 1 babak ambil masa berjam-jam.

3 comments :

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Semoga dipermudahkan urusan sis

MyCherita said... Reply To This Comment

salam ukhwah.. 1st time dtg singgah sini.. dari : http://thescreammer.blogspot.com/.. sumber BW : mialiana

Nurfaezah Abdullah said... Reply To This Comment

bestnye berlakon walaupun dalam promo klip je :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...