expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 15, 2014

Upin Ipin difitnah sebagai rancangan Yahudi!

Salam semua.. Mak aihh tak sangka siri animasi yang sangat popular di Malaysia dan Indonesia iaitu Upin Ipin terkena tempias fitnah dari seseorang di laman facebook. Punyalah obses agaknya dengan anti-yahudi dan zionis sampai kartun cetusan anak Melayu Islam tu pun dikatakan ada unsur-unsur Yahudi! Kesian Upin Ipin.. Huu..



Apa lah ceteknya orang-orang yang menyebarkan fitnah sebegini. Dah sah-sah siri animasi Upin Ipin ini sangat-sangat bagus ditonton oleh kanak-kanak Islam. Diajar berpuasa, solat dan unsur-unsur islamik yang lain. Kalau kartun macam Mickey Mouse tu ke iye la kot. Agak-agaklah pun if yahudi yang dibenci jangan sampai nak fitnah Upin Ipin pula..


Misya : Filem dari luar negara tu lagi banyak unsur Yahudi.

4 comments :

Kathy R'bain said... Reply To This Comment

adudu..apakah ini?

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

huhu..sapelah yg bole pkir smpi cmni?sengal btol

Pn Sheila said... Reply To This Comment

ern...zaman sekrang ni mcm2 kes fitnah memfitnah... sampai mcm tu sekali org fikir kan...

msredcheesecake said... Reply To This Comment

tak berani nak komen.... yg penting niat kita kot... dlm katun tu kalau ada yg tak baik jgn ikut...itu je berani cakap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...