expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 20, 2014

Korea Free Trip Part 5 : Snowing Time at Alpensia Sports Centre!

Salam semua... Semalam dah baca tentang keterujaan saya melihat pergunungan salji betul-betul menghadap hotel tempat saya dan suami menginap? Kalau belum jom terjah Part 4 di SINI. Semalam hanya tengok je salji tapi kalu ni saya betul-betul dapat bermain dan berguling atas salji! Ahaksss.....

Tuu diaaaaa......... Salji tengah turun! Ahaksss ni efek gambar je hasil Picasa Web Album. But nampak real kan salji turun? Hehe..

Entry sebelum ini, pemandangan salji di luar bilik adalah pada waktu malam. Bangun je pagi, selak langsir, perghhhhhhhhhhhhhhhhh serius sangat cantik bila di siang hari! Putih bersinar-sinar.. SubhanaAllah indahnya.....

Before ke aktiviti seterusnya kenalah breakfast dulu.. Sejuk-sejuk pekena roti bakar memang syok!

This is me! Muka teruja mahu main salji!

Keluar-keluar je, fuhhh memang sejuk! Kena pakai baju tebal-tebal. Lihatlah kesejukan yang melanda sampai nafas pun berasap-asap! Fuh fuh fuh......

Pemandangan dari luar hotel penginapan kami. Holiday Inn... Nampak gebu je salji-salji tu tapi kalau pegang dah keras. huhu


Cewah verangan!

Haaa kat belakang tu adalah Alpensia Ski Jump. Baru sahaja dibina dan akan digunakan untuk Sukan Olimpik pada tahun 2018 nanti. Kami antara orang terawal datang merasmikannya! hehehe..

My hubby pun excited!

Gitewwww.............

Cantikkan salji kat belakang tu? Kelihatan lembut tapi sebenarnya bila dipegang keras macam dalam peti ais. If nak rasa yang lembut time salji tu tengah turun then masa tu dia still soft.

Subhanallah.. Indahnya ciptaan Mu....



Bestnya....! Buat Elken giler-giler before kahwin, dapat hadiahkan suami honeymoon di musim sejuk.. TQ Elken! Mengeratkan kasih sayang kami.:) Love u so much hubby!

Antara sukan-sukan yang bakal dipertandingkan di sini..

Welcome to Alpensia Stadium...:) 

Cak! 

Excited dapat pegang bongkah ais! Sejuk tau. Nasib baik tak bawak cendol, kacang merah, sirap, susu.. Boleh buat ABC! Hehehe...

Huhu sejuk... Snow effect by Picasa Web Album..

Yeayyy!! Akhirnya dapat jejakkan kaki ke tempat bersalji!!! Boleh baring-baring giteww...

Kalaulah ada keberanian untuk menggelongsor dari atas ke bawah tu.. Hehe..;)

Para Elkenian.. Bakal-bakal jutawan di Elken... Semua sangat happy dan excited dapat main salji!


Next, kami dibawa naik ke menara Alpensia ni.. Kat sinilah kami boleh meninjau keseluruhan kawasan pergunungan Alpensi ni.

Yeahhh Elken belanja hot drinks untuk kami! Ya Allah memang VVIP treatment la Elken bagi.. 

Yummy.. Sambil relax-relax di atas sofa melihat pemandangan gunung salji yang indah, kami menikmati pula hot chocolate, perghhh terbaekkkkla!


So, tempat ini dinamakan Alpensia Resort. Kawasan ini dilitupi salji sepanjang musim sejuk. Kalau musim lain, semuanya akan kembali normal.

Bersama-sama senior upline tersayang, jutawan Abg Mael & Kak Coddy.. Dorang sangatlah lovely couple. Membantu downline-downline yang lain sepanjang kami di sana. TQ upline!

Seriously so amazinggggg........!

With Kak Coddy... 




Yahooooooooo bestnya!!!

Sekali imbas dah macam mamat negro mana entah my hubby! Hehehe...

Ok pose berangan... hehe.. Ni kalau wat modelling photoshoot ni memang sangat nice view dia. Huhu..

Cewah my hubby dah macam model pun ada.

Ok done bersiar-siar di Alpensia Stadium.. Perut dah lapar, apa lagi, jom lunch!

Balik ke hotel semula... Untuk menikmati makan tengahari.

Inilah restorannya... Sunken Garden. Alhamdulillah Elken sangat concern tentang makanan Halal. Semua makanan yang disediakan adalah Halal.:)

Cuma menu kali ni, lebih kepada sayur-sayuran. Aduhai.. Huhu.. Takpelah terpaksa juga telan sebab kalau tak makan nanti lapar. Huhu..

With sideline... 


Best betul trip Elken ni. Sampai-sampai je kat meja makan, ada hadiah special atas meja! From Elken...

So nice.. TQ Elken! Ish bestnya!! ^_^

Ok balik semula ke hotel untuk bersiap-siap nak main ski! 

Sempat posing lagi tuuu..

Jangan lupa selfie. Ahakss...

Sampai je bilik terus buka sliding door.. Mahu tengok pemandangan sebenar dari beranda bilik kami. 

Walaupun matahari memancar tapi cuaca sangat dingin. Kejap je kami dah rasa sangat sejuk terus masuk dalam balik. Huhu.


Suasana di sekitar resort ini.. Macam kat negara omputih pun ada. Huhu.

 Kenangan yang takkan dilupakan sampai bila-bila. Keindahan ciptaan Allah swt. Kalau tak kerana melalui Elken, pasti saya takkan berusaha mahu capai impian melihat ciptaanMu. Silap-silap masih bergolek-golek depan TV tengok Astro. Selesanya bersenang-lenang. Oh no..!! Saya tak mahu jadi orang yang malas! Kejarlah impian selagi masih ada masa dan tenaga. Lihatlah alam ciptaan Tuhan di merata dunia ini dan belajar mensyukuri nikmatNya.:)


Ok, apa agenda seterunya? Nantikan entry akan datang...;) 
Berapa banyak episod daaa..........
.
Next : Part 6



Misya : Banyak alasan, lambat kejayaan.




No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...