expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, April 30, 2014

Usia muda tapi terlebih matang?? Mari uji kematangan anda...

Salam semua.. Tertarik dengan entry sahabat saya blogger Husna Zahidi yang membuat ujian terhadap tahap kematangan diri menggunakan 1 online application  di SINI. Anda nak test pun boleh.;) Agak menarik sebab teringin juga nak tahu kita ni dah matang ke belum. Ahakss.... Di usia saya 28 tahun dah hampir nak masuk usia BMW 3 series, adakah saya sudah matang ataupun masih kebudak-budakkan lagi? Dan hasilnya selepas melalui beberapa siri kuiz ringkas dalam application tersebut maka........ lihatlah sendiri..


Wow! Sangat matang!!;))) Atau sebenarnya sangat tua?? Wakakaka... Entahlah.. Dari segi fizikal bila saya suruh orang teka mesti kata umur saya dalam 25 tahun camtu. Muda lagi tau! Ahakss. Memang betul lah usia tidak menggambarkan kematangan seseorang. Ada orang umur 40 tahun pun perangai macam kanak-kanak ribena! Ngehehe. Apa yang penting, kena banyak belajar melalui kehidupan yang penuh dugaan. Maybe sebab saya pernah diuji dengan pelbagai dugaan sebelum ni yang membuatkan saya lebih tabah dan penyabar dalam setiap perkara, so secara tak langsung menjadikan saya seorang yang lebih matang. Alhamdulillah...:)



Misya : Manja macam budak-budak depan suami.;)

11 comments :

MaMa MuRsYiD said... Reply To This Comment

Wah matangnyeee.. Hehe.. Kite dpt 9yrs younger.. Hehe..

Mar Mansor said... Reply To This Comment

matang dari segi pemikiran itu bagus

Mohd Selim Zainal said... Reply To This Comment

Assalammualaikum...

mselim3 45 ..Over Worried... hahhahah

mselim3

mama amir said... Reply To This Comment

matang tu bagus...^_^

Precious Cla said... Reply To This Comment

aahh bestnya ni..nak try jap g :)

idzwa kamaruddin said... Reply To This Comment

err..seram plak nak try..kekeke..

dilakhir said... Reply To This Comment

hehehe. matang tu bagus juga kadang2 :)

Niena Reen said... Reply To This Comment

Pemikiran saya 20 tahun older. Jauh benar tu.. Haha.. Tapi memang ramai juga yang kata bila tengok saya ni macam bercakap dengan orang lebih tua. Hadohai.. -.-

Cahaya Adibah said... Reply To This Comment

23 tahun lbh matang drp usia...sophisticated

Aida Zafirah said... Reply To This Comment

saya 13 then dalat age 28 . ey apa ni , 15 tahun lebih matang .

Aida Zafirah said... Reply To This Comment

saya 13 then dapat age 28 . ey apa ni , 15 tahun lebih matang .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...