expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 16, 2014

Alhamdulillah, no more "sick water" in my home. TQ Biopure!

Salam semua.. Ingat lagi saya share dengan anda tentang air sakit a.k.a air mayat?? Takpe, boleh klik SINI. Hoyeahhh rumah saya bebas daripada dimasuki air sakit! After discuss dengan husband, kami terus invest cash RM5k lebih untuk pasang Elken Biopure water treatment system.. Alhamdulillah hampir 5 bulan kami pakai memang best! Senang nak buat air, nak minum, nak masak... Nak cuci bahan mentah.. Alhamdulillah benar-benar berbaloi... Kalau handphone hampir tiap tahun boleh upgrade ribu-ribu harga, takkanlah untuk kesihatan nak upgrade sekali seumur pun nak berkira rite?;)




Excited balik kerja dapat call dari Elken Services nak pasang Biopure, terus shoot balik dengan segera!

Semasa proses pemasangan.. Kejap je dia pasanga tak sampai setengah jam pun. Sangat pantas dorang wat kerja. Patutlah Elken Services dapat anugerah perkhidmatan terbaik Frost & Sullivan. Terbaeklah!

Saya ambil K200.. Ada air suam dan air panas... Sangat-sangat convenient! Nak minum air tak perlu nak tadah-tadah dan masak. Terus boleh minum! Wajah pakar air dunia Michael R. Long terpampang di sisinya.. Bersama-sama logo-logo pengiktirafan yang dimiliki oleh Biopure Elken. Proud to be Elkenian!=)


Filter ini sahaja berada di luar berhampiran punca air... Boleh tukar sendiri bila dah berkeladak..

Testimoni dari rakan saya... Tak sampai setengah jam filter 1st menunjukkan hasil tapisan! Di kawasan Bangi... 

Di luar rumah sebagai pertahanan pertama, POE II dipasang... Menapis kotoran kasar. Kenapa kena pasang benda alah ni? Supaya K200 yang kita pasang kat dalam rumah tu tahan lebih lama. Kotoran kasar dah ditapis siap-siap jadi filter kat dalam tak perlu kerja kuat sangat..

Every week, kena buka saluran POE II ni untuk keluarkan sisa-sisa kotoran.. 99% air yang masuk rumah adalah untuk kegunaan luaran seperti mandi, membasuh baju, cuci rumah, siram pokok, & etc. Hanya 1% sahaja yang kita guna untuk minum dan masak. Alhamdulillah, now mandi pun tiada lagi gatal-gatal kulit, basuh baju pun takde lagi serbuk-serbuk yang tertinggal pada baju. 

Tukang pemasang.. Bersungguh-sungguh melakukan kerja supaya takde kesilapan. Almaklumlah saya duk apartment. Kena makesure tak ganggu bekalan air rumah orang lain.

So, kalau anda pentingkan kesihatan family anda, cepat-cepat contact saya ok! Saya boleh datang rumah anda dan lakukan testing air anda samada sihat ke tak air anda... Wajib setiap rumah ada 1 set!


PM/CALL/WASAPP : 016-9561764



Misya : Bersuci dengan sempurna dan yakin.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...