expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 15, 2014

Balas jasa ayahbonda tercinta melalui Elken...

Salam semua.. Tadi story tentang fighter-fighter saya yang diraikan kejayaan mereka. Belum baca lagi? Haa klik SINI ok!=) So entry kali ni special untuk ayahbonda saya yang sama-sama diraikan di Elken! Tiada apa yang lebih membuat saya terharu bila melihat ayah dan bonda tercinta diraikan dalam majlis yang gilang-gemilang.. TQ so much Elken merealisasikan impian saya...^_^

Encem tak ayah saya? 1st time lihat ayah pakai smart-smart gini, sebak plak rasa..T_T Tak pernah seumur hidup pun dia pakai smart camni. Only at Elken. With bonda tercinta...

Menanti giliran sebelum naik pentas..

Me with my mom.. Love u Ibu!

Menerima pingat dari Elken.. Disampaikan oleh Abg Hatta (Jutawan ke-95)

Awesome!!!

Hadiah untuk mereka.. If nak guna duit gaji memang saya tak mampu nak bagi mereka lebih daripada RM1000 setiap bulan. Alhamdulillah melalui Elken, saya dapat hadiahkan ayahbonda income sebegini... Bila lagi nak balas jasa mereka rite? 

Love them so much!

Alhamdulillah pada awalnya ibu ayah saya tak berapa memberi galakan pada saya melakukan biz ini sebab almaklumlah mereka juga pernah join macam-macam tapi tak berjaya dan tak mahu benda sama berulang kepada saya. Now, mereka adalah tulang belakang saya yang support 100%...


Sebak rasa melihat mereka... Kalau tak hari ni, bila lagi saya nak lihat mereka diraikan atas stage bersama-sama orang lain yang berjaya rite? Tahniah ibu ayah! InsyaAllah along akan terus berusaha di Elken.. Mahu hantar ibu ayah ke Mekah.. Amin..

Kita mungkin boleh tangguh-tangguh, nanti dulu, fikir dulu, takde masa, sibuk memanjang, tak reti la, susah la, malu la, tak yakin la, malas la... SAMPAI BILA??? (Penampor sebiji baru tahu!) Berapa lama lagi our parent nak tunggu lihat kita berjaya? Yang dah ada ijazah pun still tercari-cari lagi lubang pekerjaan, yang kerja biasa-biasa hidup 'selesa' konon-kononnya tu apetah lagi. Yang buat bisnes tapi hutang keliling pinggang, nak hidup bergaya tapi papa di sebaliknya. Kalau anda masih ada ibu bapa, buatlah sesuatu yang boleh mereka banggakan sebelum terlambat. Bukan duit mereka nak, tapi kejayaan anda. Balaslah jasa mereka sebab mereka dah lama ternanti-nanti melihat kejayaan anda yang sebenar. Bukan sekadar anda memegang skrol ijazah dan gambar anda terpampang di dinding rumah tapi anda masih di 'situ'. Peace yo!


Misya : Tak marah tapi nasihat. 


2 comments :

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

memang nampak cik misya gembira dengan elken...

Fiqa Nsz said... Reply To This Comment

[Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz]

Do not miss the chance to grab the prizes offered!
Top Referral will take home the top prize Infinite album Last Romeo (official original album),
Lucky Draw offers nine winners to win prizes such as MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder and prepaid reload!

This giveaway runs for one month, from May 15 until June 15, 2014.
Come and join now before its too late!

http://fiqansz.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...