expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, May 5, 2014

Makanan Tambahan untuk Ibu Mengandung (MRT Elken)

Salam semua.. Ramai yang bertanya pada saya, Elken takde produk untuk ibu mengandung ke? Ada.. Tapi dia takdelah dibuat khas dalam bentuk set ibu mengandung. So inisiatif my leader, membuat pakej khas untuk ibu-ibu yang sedang hamil supaya anak yang lahir nanti sihat dan cergas termasuk ibunya juga.:)

Pakej ni special untuk ahli Elken.. Tapi kalau anda bukan ahli ada caranya juga untuk dapatkan produk ni. Apa yang bestnya produk ni? 

1. Spirulina - Makanan terbaik di dunia dan disahkan oleh WHO. Memberi tenaga, membantu perkembangan sel-sel tubuh dan otak. Saya sendiri pengamal spirulina setiap hari mendapat tenaga yang luar biasa setiap hari dengan kesibukan yang terlampau. Dengan Spirulina, no more gastric! Puasa pun boleh tahan tanpa sahur dengan makanan berat seperti nasi. Tak caya leh baca SINI. Para ibu hamil amat-amat memerlukan spirulina untuk kecergasan sepanjang hari.

- Memberikan yang terbaik untuk bayi anda, Elken Spirulina ialah makanan serba semula jadi yang membekalkan kesemua 46 jenis nutrien perlu termasuk besi dan asid folik pada kadar 5 kali ganda lebih banyak daripada kacang soya dan 68 kali lebih kaya daripada bayam. Ia membantu kedua-dua kesihatan ibu dan keperluan perkembangan janin.

- Elken Spirulina boleh membantu mengurangkan risiko bahaya kelahiran. Surat khabar The Star 22/06/2003 melaporkan bahawa klorofil dapat mengurangkan risiko kehilangan darah yang berlebihan sementara Vitamin K membantu memberhentikan pendarahan. Elken Spirulina membekalkan Vitamin K, dan 30 kali lebih banyak klorofil daripada alfafa, barli atau anak gandum.


2. Ig6 - Makanan tambahan daripada kolustrum terbaik! Penguat antibodi ibu dan anak. Tablet perisa susu yang enak. Menambah kandungan susu badan dan membantu perkembangan organ. Siapa amalkan ni for sure sistem ketahanan (imun) badan akan meningkat-susah dijangkiti penyakit.

3. EPA (Minyak Ikan)/ Lactose-S -  Percuma untuk permulaan seseorang sebelum amalkan produk Elken yang lain. EPA membantu perkembangan otak dan mencantikkan kulit. Lactose-S- menyingkirkan segala toksin dan kekotoran dalam perut anda yang menghalang penyerapan nutrien akibat usus yang tebal dengan bahan buangan. So, cuci perut anda dengan Lactose-S ok!

Pakej ni tahan untuk tempoh sepanjang kehamilan anda. Mengandung 9 bulan takkan nak ambil 30 biji je kan.. Saya sendiri amalkan spirulina 10 biji setiap hari. Sangat-sangat best! 





Misya : Family planning.

7 comments :

umi mah said... Reply To This Comment

Salam Sis, nak tanya spirulina dan epa dha ni utk ibu hamil bila boleh stat makan? masa trimister 1 dh boleh makan ke?

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@umi mah Oh boleh sgt sis. Saya sendiri amalkan setiap hari dah 3 tahun. Kesihatan Alhamdulillah bertambah baik. Makanan tambahan yg wajib ambil setiap hari. :)

Dez Dzah said... Reply To This Comment

Salam Sis. Macamana pulak cara pengambilannya selepas bersalin dan dalam pantang? Masani saya dah mengandung 38weeks dan berancang nak mengamalkan MRT Elken ni selepas bersalin.

Iamwhoiam said... Reply To This Comment

Good sharing, when talk about essential nutrients, we also talk about spirulina, an algae that is touted as a superfood rich in phytonutrients. Spirulina is lauded by the World Health Organization (WHO) as "Best Healthcare Product of the 21st Century". Elken Spirulina is not a medicine but a super nutritious health food. Therefore, it will not cause any harm if taken in large doses or taken together with other medication. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/benefits-of-elken-spirulina/

Unknown said... Reply To This Comment

Hi sis..klu mkn spirulina,boleh ker mkn ubat folic dan iron yg doktor bg tu?

Jae Minn said... Reply To This Comment

Hi sis..klu mkn spirulina,boleh ker mkn ubat folic dan iron yg doktor bg tu?

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Jae Minn Boleh sis. Spirulina bukan ubat. Ia sekadar makanan tambahan utk topup mana-mana zat dalam badan yg kurang.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...