expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, May 19, 2014

Nasi 3 hari tak basi!!!

Salam semua.. MasyaAllah!! Ajaibnya... Selama ni dengar cerita je testimoni kawan-kawan tapi bila saya sendiri yang alaminya, memang rasa amazing sangat-sangat. Betul lah, apa saja yang tulen pasti memberi hasil yang tulen juga. Wah apakah itu? Nak tahu tak, selepas saya menggunakan Biopure water treatment system from Elken, saya try masak nasi. Ada kawan-kawan saya yang dah pakai pernah inform air ro Elken memang bagus untuk masak. So, saya pun masak nasi.. Nak tahu apa yang berlaku? 3 hari nasi saya tu tak basi!!

Biasanya nasi kalau saya masak tengahari, menjelang petang/malam sudah menunjukkan tanda-tanda nak basi walaupun saya hangatkan. Bau dan juga tekstur berlendir. Tapi Alhamdulillah saya masak nasi gunakan air sihat Elken ni, walaupun dipanaskan berkali-kali selama 3 hari langsung tak basi! Elok takde lendir dan bau pun ok. Almaklumlah saya agak busy kadang memang tak sempat nak makan kat rumah. Husband pun makan tak habis. Nak buang, sayang. So just hangatkan.. 


Yang paling best, siap leh wat nasi goreng lagi tuh! Ni memang feveret my husband. Nasi goreng pedas-pedas... Awesome!!

Memang bersyukur sangat-sangat dengan air RO Elken ni. Menjimatkan! Haha.. Yang penting tak membazir. Ramai orang masak nasi banyak pastu tak makan, basi then buang.. Sebab masak pun tak gunakan air bersih. Basuh-basuh beras guna air paip.. Masak pun terus tadah air paip! Kalau guna filter pun, tak pernah di checknya filter tu. Dan sejauh mana filter tu menapis segala kekotoran. Anda kena ingat, sebagai isteri dan ibu bukan sekadar memasak untuk kenyangkan suami dan anak-anak. Tapi jadilah ibu dan isteri yang bijak dan pentingkan kesihatan dan keselamatan family. Explain pada suami, minta invest 1 set RO water di rumah. Anak-anak pun sihat dan bijak sebab benda-benda kotor tak masuk dalam makanan dorang. 


Apa itu Biopure Elken? Klik SINI.


Misya : Work smart.


1 comment :

Nor Salmi said... Reply To This Comment

Memang bagus kalau macam ni. Kesihatan terjamin di samping dapat mengelakkan.pembaziran..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...