expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 8, 2014

Outstation to Penang Part 3 || Batu Feringgi, happeningnya!!

Salam.. Haa Part 3 pula ya.. Huhu jangan lupa baca Part 1 dan Part 2 okeys..;) Serius, Penang antara tempat yang patut dilawati. Sebab banyak benda menarik serta bandarnya membangun seperti KL. Sekali imbas dah macam berada di Singapore. Cuma kalau ada perkhidmatan tren lagi mantop Pulau Pinang ni. So, next place kami adalah ke batu Feringgi. Secara tak sengaja je nak ke mari. 

Ingat nak tengok-tengok je apa yang ada kat Batu Feringgi ni. Sampai-sampai je, wow!! Serius happening giler kat sini. Sepanjang jalanraya ada gerai-gerai dan bazar yang menjual pelbagai barangan kulit, baju, aksesori dan souvenirs! Rambang mata cik kiah! Ahaks...

Sepasang baju Hard Rock Cafe Penang saya sambar untuk saya and hubby. Murah juga harganya..:)

Gelagat my frens mencari apa yang boleh dibeli sebagai kenang-kenangan..

Makin malam makin ramai orang di sini. Tak sangka tempat ni sangat best rupanya!


Jalan punya jalan tetiba ternampak la restoran mewah ala-ala Thai ni. Dah macam berada kat Thailand je rasa walaupun saya tak pernah gi sana. Huhu. Sawadikapppp....

Ada gajah! Hehe replika je tu.. Tapi nampak real. Memasing excited nak bergambar.

Di restoran ni ada pelbagai jenis makanan laut yang segar dan bersaiz besar! Masih hidup tau. Tapi tak sanggup ler saya nak makan udang/ketam yang besar bagak tuuu. 


Last sekali jangan lupa singgah ke pusat refleksologi. Urut kaki dan seluruh badan. Perghh memang best giler!! Dah berjalan banyak, kaki dan badan pun sakit-sakit. Rugi tak pergi berurut kat sini. Bila lagi kan nak release kan nak memanjakan diri. Berlambak-lambak pusat refleksologi area sini. Murah je plak tu. Puas hati lah dapat urut 1 badan. Ringan je rasa badan lepas tu.


Apa-apa pun, Penang memang best! 1st time dapat spend time banyak tempat kat sini. Sebelum ni datang kejap-kejap je tak sempat nak round 1 pulau. Bekerja sambil bercuti orang kata. Dapat release tension daripada pejabat. Hehe.

Goodbye Penang.. See you again!=)


Misya : Melancong adalah terapi diri.



6 comments :

Kathy R'bain said... Reply To This Comment

lama tak singgah sini..

luqman zakaria said... Reply To This Comment

dulu pergi penang..singgah jgk tmpt nih..tp tak explore semua sbb xcukup mase..huhu

Lyeen De Syifa said... Reply To This Comment

untungnya dapat jalan2 kan.:)

Jazz Lover said... Reply To This Comment

Bestnya dapat jalan-jalan

eyka baha said... Reply To This Comment

bestnye..teringin nak ke sana..
Jemput singgah ke http://eykabaha.blogspot.com/ :)

Jazz Lover said... Reply To This Comment

Tag sis - http://angellovesoldier.blogspot.com/2014/05/liebster-award-by-aisya-a.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...