Outstation to Penang Part 3 || Batu Feringgi, happeningnya!!

Salam.. Haa Part 3 pula ya.. Huhu jangan lupa baca Part 1 dan Part 2 okeys..;) Serius, Penang antara tempat yang patut dilawati. Sebab banyak benda menarik serta bandarnya membangun seperti KL. Sekali imbas dah macam berada di Singapore. Cuma kalau ada perkhidmatan tren lagi mantop Pulau Pinang ni. So, next place kami adalah ke batu Feringgi. Secara tak sengaja je nak ke mari. 

Ingat nak tengok-tengok je apa yang ada kat Batu Feringgi ni. Sampai-sampai je, wow!! Serius happening giler kat sini. Sepanjang jalanraya ada gerai-gerai dan bazar yang menjual pelbagai barangan kulit, baju, aksesori dan souvenirs! Rambang mata cik kiah! Ahaks...

Sepasang baju Hard Rock Cafe Penang saya sambar untuk saya and hubby. Murah juga harganya..:)

Gelagat my frens mencari apa yang boleh dibeli sebagai kenang-kenangan..

Makin malam makin ramai orang di sini. Tak sangka tempat ni sangat best rupanya!


Jalan punya jalan tetiba ternampak la restoran mewah ala-ala Thai ni. Dah macam berada kat Thailand je rasa walaupun saya tak pernah gi sana. Huhu. Sawadikapppp....

Ada gajah! Hehe replika je tu.. Tapi nampak real. Memasing excited nak bergambar.

Di restoran ni ada pelbagai jenis makanan laut yang segar dan bersaiz besar! Masih hidup tau. Tapi tak sanggup ler saya nak makan udang/ketam yang besar bagak tuuu. 


Last sekali jangan lupa singgah ke pusat refleksologi. Urut kaki dan seluruh badan. Perghh memang best giler!! Dah berjalan banyak, kaki dan badan pun sakit-sakit. Rugi tak pergi berurut kat sini. Bila lagi kan nak release kan nak memanjakan diri. Berlambak-lambak pusat refleksologi area sini. Murah je plak tu. Puas hati lah dapat urut 1 badan. Ringan je rasa badan lepas tu.


Apa-apa pun, Penang memang best! 1st time dapat spend time banyak tempat kat sini. Sebelum ni datang kejap-kejap je tak sempat nak round 1 pulau. Bekerja sambil bercuti orang kata. Dapat release tension daripada pejabat. Hehe.

Goodbye Penang.. See you again!=)


Misya : Melancong adalah terapi diri.



Comments

  1. lama tak singgah sini..

    ReplyDelete
  2. dulu pergi penang..singgah jgk tmpt nih..tp tak explore semua sbb xcukup mase..huhu

    ReplyDelete
  3. untungnya dapat jalan2 kan.:)

    ReplyDelete
  4. bestnye..teringin nak ke sana..
    Jemput singgah ke http://eykabaha.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  5. Tag sis - http://angellovesoldier.blogspot.com/2014/05/liebster-award-by-aisya-a.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts