expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, May 19, 2014

Speaker, Panel, Beautician || 3 IN 1 || Elken Day at KKB

Salam.. Wow! Dek kehangatan biz Elken sekarang ni, saya diberi kepercyaan untuk menjadi speaker, panel forum dan beautician sempena Elken Day di Kuala Kubu Bharu. Agak teruja tapi nervous sebab 1st time bawa topik beauty di hadapan hampir 30 orang audien. Memang berhari-hari saya praktis untuk beri yang terbaik semasa menyampaikan talk nanti. Special thanks to my leader, CCM Enaboy yang memberi kepercyaan penuh kepada saya dan team saya untuk memeriahkan Elken Daya di KKB ni. :)

Pembukaan talk pada awal topik.. Nak hilangkan nervous kenalah bermesra-mesra dengan audien dulu rite. Nasib baik dorang agak sporting.:)

Suasana di dalam bilik seminar. Alhamdulillah saya dapat membawakan topik beauty dengan jayanya. Walaupun masih ada yang perlu diperbaiki tapi saya sudah beri yang terbaik.


Nasib baik tak berapa ramai sangat orang. Kalau tak fuhhh menggigil babe nak bagi talk! 
Ahakss,, Apa yang kami sedang lakukan itu?? Sesi meregangkan badan.. Rest n relax.. Menari-nari santai gitu...

Next session... Free-facial for customer yang nak mencuba. Ahha siapa datang memang tak rugi! Dapat ilmu, dapat cantik pula tu...

Bersama-sama business partner saya yang lain, Kak Zai, Ain, dan Analulu.. Fokus sehabis baik untuk wajah customer..


Fokus fokus fokus... Muka orang kena lembut-lembut je... 

Happy bila customer puas hati tengok wajahnya berubah selepas di facialkan. Senget sebelah tau! Yang jatuh, dinaikkan semula! Gunala EB machine...;)

Seterusnya saya dijemput menjadi panel forum yang diacarakan oleh leader saya sendiri Kak Ena. Bersama-sama superstar Rina dari Kota Keriangan, kami berkongsi kisah kejayaan  di Elken. Borrow power.. 

As part timer, saya berkongsi bagaimana saya membahagikan masa saya antara kerja dan business Elken. Part time boleh buat, anda yang suri rumah, student, penganggur, takkan tak boleh buat?;))

Rina menceritakan pengalaman beliau sepanjang beliau fight di Elken sehingga berjaya mencapai income 5 angka pada bulan pertama. Sangat-sangat rajin orangnya. Bekerja di hotel tapi tertekan dengan waktu dan gaji yang tak menentu, kini memilih Elken sebagai kerjaya..
 
Seronok dengar perkongsian Rina yang sangat hebat!

My team with Rina.. Tahniah uols!! Menyerlahkan bakat sebagai beautician di Elken!

Cantik dan yakin dengan Elken.. Oh yes!!!

Peace yo!

We are happy!!! Sangat-sangat enjoy... TQ so much to Elken sebab beri peluang untuk saya kembangkan bakat dan potensi diri. Kalau dulu tersangatlah pemalu nak bercakap depan orang, but now Alhamdulillah dengan sistem pendidikan Elken, saya berjaya memecahkan tembok di hadapan saya. Tahniah semua!!!


Misya : Lagi kita maju ke hadapan, lagi cepat kita berjaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...