Wordless Wednesday : RM50 dalam wallet, berapa lama boleh tahan?

Salam. Morning!! Santapan minda di pagi hari Rabu...

Apakah jawapan anda? Sebulan? Seminggu? Sehari atau pun sejam je boleh tahan?? Ada orang seminit je boleh habis!


Kalau anda ada RM 100,000.00 dalam wallet anda sekarang, apakah anda rasa? Macam-macam benda boleh setel, betul tak? Hutang PTPTN, personal loan, business loan, ceti/ah long, kereta, rumah, persekolahan anak-anak, kad kredit, saving, barang dapur dan keperluan harian, perghhhh lega otak!=)

Kalau ya, bagaimana??

Klik gambar di atas untuk keluar dari belenggu kemiskinan, keberhutangan, ketidakcukupan dan kesusahan hidup yang anda alami sekarang ni!



Misya : Jangan jadi hamba duit, tapi duit jadi hamba kita.

Comments

  1. RM50 sekarang dah macam RM10 dah...

    ReplyDelete
  2. @Farah Waheda Wahid huhu betul2x.. :) Sebab tu kena prepare dari skrg. takkan nak tunggu RM50 jadi macam 10sen baru nak start.;)

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum...

    kalau mselim3 tu.. 1 hari aje.. minyak dengan makanan sikit dah habis...

    mselim3

    pls: kos sara hidup di bandar J.Bahru nie..

    ReplyDelete
  4. @Mohd Selim Zainal huhu JB n KL lebih kurang kosnya.. 1 hari RM50, 1 bulan dah berapa rite? Kena ada extra income utk tampung.:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts