Kereta kebal terbalik, 2 maut, 2 cedera!!!

Salam.. MasyaAllah tak sangka naik kereta kebal a.k.a dikenali sebagai kereta perisai pun boleh menyebabkan maut if tersalah pemanduan. Menurut myMetro;

Kuala Kangsar: Dua anggota maut manakala dua lagi cedera apabila kereta perisai milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terbabas sebelum terbalik di Kilometer 232 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan dekat sini, 6.40 petang tadi.


Difahamkan, ketika kejadian kenderaan itu gagal dikawal sebelum terbabas dan melanggar konkrit pembahagi lebuh raya sebelum terbalik di bahu kiri jalan.

Menurut sumber, dua anggota yang meninggal dunia dikenali sebagai Sarjan Bayong A/L Burma dan Koperal Che Muhammad Fatanah Che Ismail Mohd, 31, manakala anggota yang cedera ialah pemandu kereta perisai dikenali sebagai Lans Koperal Freedy A/L Banabas, 29, dan Koperal Mohd Syarifudin Abdullah, 36.

Rezeki meninggal dunia di bulan mulia bulan Ramadhan. Sebagai pejuang negara yang mempertahankan kedaulatan negara. Al-Fatihah...



Misya : Berdarah anggota polis.

Comments

  1. inanillah... macam-macam sekang nie..

    ReplyDelete
  2. seram membacanya..tengok gambar yang berdarah tu buat saya terkejut

    ReplyDelete
  3. salam takziah buat keluarga mereka dan al-fatihah..

    p/s: terima kasih sudi join. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/07/senarai-url-blog-6.html

    ReplyDelete
  4. innalillah :(
    macam jelah

    singgah sini dari blog mialiana

    ReplyDelete
  5. semoga allah mencucuri rahmat kpd perwira kita

    Singgah dari segmen MIA LIANA.salam perkenalan.
    jemput join GA kad raya saya :)
    http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/2014/07/giveaway-kad-raya-by-ekinnuar.html

    ReplyDelete
  6. Innalillahi eaiina ilaihi raajiuun....

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    Jalan-jalan bw malam dari segmen blogwalking sis mia liana :)

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak (ˆ⌣ˆԅ)


    ReplyDelete
  8. Blogwalking..datang dari Blog Mia..Senarai Blog saya number 80 dari bloglist yg dipostkan oleh MIa...selamat menyambut Ramadhan ;-) hurmmm kereta kebai terbalikkk

    ReplyDelete
  9. Cikgu Faiz singgah dari segmen mialiana :)

    ReplyDelete
  10. Mashaallah. I thought ni kat oversea tadi.
    Ya Allah, teruk sangat Nampak gambar tu. Ngeri !!

    ReplyDelete
  11. Jemput drop url blog kt mister linky's
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Ni kete perisai.. Jauh beza dgn kereta kebal... Tapi segalanya kehendak Allah...

    Salam ziarah dari blog kak mialiana...
    Selamat menunaikan ibadah puasa buat anda sekeluarga... Moga diberkati Allah selalu... (^_^)

    ReplyDelete
  13. innalillah ..:( singgah dari segmen kak Mia

    jemput singgah
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/07/2-segmen-blogwalking-pink-lady.html

    ReplyDelete
  14. inanillah, :)

    dtg sini dari segmen kak mia..:)

    ReplyDelete
  15. di mana2 pon ada malapetaka, di jalan , di rumah.. spt yg di kehendaki Nya.. btw, aisyah blogwalking sini dari blog kak mia..DOne follow aimi yg cantik #2040

    ReplyDelete
  16. http://aisyahambris.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts