expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, August 28, 2014

Bekal makanan dari rumah, suami makin sayang...^_^

Salam.. Alahai husband saya ni pagi-pagi dah start romantik-romantik. Hehe.. Saya ni sejak kahwin memang suka memasak banding makan di luar. So tiap kali masak, mesti bekalkan husband ke ofis. Dari awal kahwin memang dah terbiasa sampai kawan-kawan ofis dia jeles my hubby ada bekal makanan disediakan oleh wifenya. Sebab dorang takde! Hehe...


Pagi ni saya bekalkan nasi lauk sotong sambal dan sayur. Sedap katanya. Alhamdulillah... Berkat air tangan isteri, suami makin sayang. Yang belum kahwin tu belajar-belajar la masak ya. Jangan bagi alasan, takpe dah kahwin nanti leh belajar. Serius takkan ada masa nak belajar time tu. Husband tahu balik rumah penat-penat kerja mesti ada makanan. Walaupun before kahwin dia kata tak kisah, tapi jangan percaya semua tu. Yang dah kahwin, sesekali bekalkan suami pasti dia rasa terharu. Malah dia rasa bangga sebab wifenya yang sediakan makanan.Nak jaga hati suami bermula dari perutnya dulu..^_~



Misya : Bawah perut pun kena jaga!



3 comments :

Sue Sopian said... Reply To This Comment

alahai.. sweetnya korang.. hahaha..

sue ni kadang2 je buat gitu.. tp selalunya mmg tak berbekal la.. unless su cuti ke sempat la masak pagi2.. su pun gi keje kul 6 pg dah kuar.. mmg tak sempat la.. mkn mlm je sempat masak... huhu..

Nao Mei said... Reply To This Comment

So sweet lah dear......nanti cik akak kawen nak juga pratikal buat cam nie..hihi..
Amboi...berangan je cik akak nie kan..haha..
Petua pengikat kasih sayang kan dik

Shark Kay said... Reply To This Comment

ok..
statement ni mmg bikin shark jeles.
hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...