expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, August 18, 2014

Bisnes tanpa modal vs makan gaji keluar modal.. Cerdik ke tak cerdik?

Salam... Selalu sangat terdengar pertanyaan-pertanyaan yang tak masuk akal bila berbisnes ni. Bisnes ni perlukan modal ker?? Aiyooo..... Yang paling best, kalau tak keluar modal boleh tak nak wat bisnes ni? [Dengan harapan, ada bisnes macam tu] Nonsense! Please open your mind!

Jadi.. saya jawab mcm ni...

Awak kerja berapa lama?
Dia jawab 10 tahun.. (Fuh lama tu...)
Gaji awak berapa sekarang?
Saya sekarang gaji Alhamdulillah dalam RM2500 tu dapatlah.. 

Nak tengok awak ni cerdik atau tak cerdik… Senang je.. hehe..

Setiap hari kos awak pergi balik kerja (Minyak + Tol + Makan)

= RM 30 x (5 hari bekerja)
= RM 150 x 4 minggu
= RM 600 X 12 bulan
= RM 7200 (Modal Setahun) x 10 tahun
= RM72, 000!! 

Modal awak untuk bekerja selama 10 tahun RM72, 000!!! Perghh boleh beli sebiji kereta Proton cash! Tapi tiap-tiap bulan hanya dapat RM 2500..??

Adooaaiiiii!! Nak meniaga burger pun modal RM15000 dik oii! Memang tak cerdikkk!! Jadi jangan tanya soalan tak cerdik bila intai peluang perniagaan.. Tiada bisnes yang tak perlukan modal. Kalau ada, itu semua mengarut! Tapi ramai pula yang join dan last-last meroyan tertipu! Tiada usahawan yang berjaya dengan hanya duduk diam-diam dapat duit. Kalau ada, show me your prove! 

Financial Freedom !!
Time Freedom!!
Stress Freedom!!

"YOUR PROBLEM MY SOLUTION"

>MisyaAhmad<

Only klik klik klik http://bit.ly/1ouUTGu for more information....




Misya : Tiada jalan pintas untuk kaya, tapi ada jalan pantas untuk berjaya.

2 comments :

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

great piece of sharing cik misya...

MG schmidt said... Reply To This Comment

yup!
dah ada jalan stil kena usaha kalau tak nanti jumpa jalan mati..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...