expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 25, 2014

Berita Kenaikan Gaji 2015 Kakitangan Awam adalah PALSU!

Salam.. Huhu terkejut bila terbaca tajuk artikel tentang pengumuman kenaikan gaji tahun 2015 kakitangan kerajaan yang tersebar di dalam media sosial facebook! Saya sendiri pun penjawat awam, of course rasa teruja dengan berita ni. Ahakss.. Tapi dalam hati dah agak, ini mesti rumor semata-mata. Selepas diselidiki melalui Berita Semasa, sah ianya khabar angin sahaja! Huhu kecewa para penjawat semua kan? Takpe CBP Plus kan ada.. Hehehe..


"Hakikatnya, selepas semakan Berita Semasa terhadap wakil Cuepacs dan juga wakil JPA mengesahkan berita kenaikan gaji naik 2015 untuk kakitangan kerajaan adalah tidak benar sama sekali. Jabatan Perkhidmatan Awam tiada pekeliling baru berkaitan hal yang bakal dikeluarkan mereka." -Berita Semasa

Selanjutnya baca di SINI.

Actually secara peribadi, saya sendiri dah tak confident dengan kebajikan penjawat awam. Dengan berita Bahagian Pinjaman Perumahan akan ditutup, GST akan dikenakan start 2015, tiada bonus dan pelbagai dasar serta polisi terhadap kakitangan kerajaan, membuatkan saya alahai baik kerja swasta, lebih kurang juga. Bezanya government kelebihan dari segi medical. Kalau ada duit, tak perlu bergantung pada hospital kerajaan, betul tak? So, mindset kena buka sebab banyak lagi peluang di luar sana. Yang masih berat punggung membesar-besarkan badan atas kerusi 'empuk' kerja kerajaan tu, jom CBP Plus!

Misya : Mana-mana pun ada risiko.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...