expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 25, 2014

Dulu Benci TAPI Rindu.... 20 tahun, 102 jutawan!

Salam.. Setiap orang hot button nya berbeza-beza. Ada org mencari-cari sebab kenapa dia kena buat. Ada orang bila dah terpaksa atau berlaku kejadian tak best dalam hidup baru nak buat. Dah terhantuk baru nak tergadah. Ada orang yang peluangnya datang depan mata tapi ada yang menghina, mengejek, mempersendakan, tangan dihulur untuk beri bantuan tapi dipandang sebelah mata dengan sinis. Ada tu terus dipulaukan sampai dibuang family, hilang kawan tak bertegur sapa! Tapi tak mengapa, ini bisnes kasih sayang..


Percayalah dengan kekuatan kasih sayang dan semangat pasukan angsa laut, pastinya orang di luar sana merasa terpaksa untuk buat. Mereka taknak sekarang bukan sebab tak mahu tapi sebab dia tak faham dan masih mencari-cari KENAPA dia perlu buat. Itulah namanya Benci TAPI Rindu, Malu TAPI Mahu..;) Kalau anda sudah nampak peluang, buat la sebelum peluang berlalu begitu sahaja dan hidup anda masih di 'situ'. Cepat atau lambat bukan penentu tapi sejauh mana anda bertahan. Ini bukan bisnes Skim Cepat Kaya atau Mengkayakan Orang Atas, lepas 2 tahun hot terus melingkup. Sebab yang baru 2 tahun buat pun dah jadi jutawan sedangkan Elken dah 20 tahun melahirkan 102 orang jutawan! Tiada istilah, orang yang dah lama join bolehlah jadi kaya, pasaran dah tak luas, takde siapa mahu. Silap anda fikir, ke laut anda nanti. Jayakan rangkaian, banggakan leader. Build you to build others! Oh yessss!!!




Misya : Bodoh, belajar. Tak tahu, tanya.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...