expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, October 31, 2014

Ambil oksigen gara-gara batuk tak berhenti..

Salam semua.. Gara-gara sekarang musim batuk melanda ramai orang, saya pon tak terlepas menerima gejala batuk tanpa henti hampir 2 minggu. Sudah kerisauan takut virus 'pelik-pelik' menghuni diri maka ke klinik la saya. Alhamdulillah tak apa-apa cuma saya pernah ada sindrom asma maka doktor suruh stay amik ubat melalui Nebulizer.. 1st time saya pakai benda alah ni tau! Sata batuk lama, saluran pernafasan jadi sempit dek cecair yang dinamakan kahak. SO kena amik ubat melalui wap maka sedut la saya untuk beberapa minit. Macam oksigen gitu. Rasa lapang je dada bila dapat sedut ubat ni.

Rileks... Sakit itu penghapus dosa.. :)

Sempat selfie lagi tuh. Keh keh keh.

Inilah alat yang dipanngil Nebulizer tu.. Nasib baiklah sekejap je kena tahan tak warded. 

Now Alhamdulillah dah hampir seminggu selepas amik ubat, konsisten makan ubat maka dah sihat semula. TQ doctor!


Misya : Nasib baik bukan CPR.


3 comments :

Bihah said... Reply To This Comment

saya dah follow blog ini.kalau sdui follow balik.http://bicarabihah.blogspot.com/ terima kasih

luqman zakaria said... Reply To This Comment

betul tuh sakit tuh penghapus dosa :) luqman harap semua ok :) amin.

Sya Mimie said... Reply To This Comment

Jaga diri ya.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...