expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 16, 2014

Sedih! Popeyes sudah tiada lagi di Malaysia!

Salam semua.. Huwaaa sedihnya bila fast food feveret saya dah tiada lagi di Malaysia! Siapa pernah makan di restoran segera Popeyes? Bukan kartun Popeyes the Sailorman tuuu... :p Antara KFC dan Popeyes lebih kurang sahaja tapi Popeyes terbaekkk bagi saya. Saya tahu makan kat Popeyes since bercinta dengan husband. Masa zaman couple dulu dia yang bawa saya makan kat sini. Katanya lagi sedap daripada KFC. Try punya try, yes memang betul sedap! Tapi Cheesy Wedges KFC tiada tandingan. heh tiba jek!

Husband introduce Popeyes ni sebab katanya masa study kat Canada dulu, inilah satu-satunya makanan segera yang Halal kat sana. Kat sana, Popeyes ni sangat-sangat popular kalah KFC mahupun McDonalds. And memang betul masa saya ke Hong Kong pun Popeyes ni banyak outlet dibuka. Yang paling best ianya Halal. ^_^ Kat Malaysia je dia baru masuk.

Ayam dia sedap dan kurang berminyak. Menyihatkan..

Kalau KFC, ada roti bun sebagai appetizer. Tapi Popeyes ni dihidangkan cookies lembut sebagai pembuka hidangan. Lemak cookies dia. Suka!


Mash Potato dia sangat-sangat sedap! Coleslow, wajib ada!



Cuma tak tahu la apa yang berlaku, bila kami nak makan Popeyes kat mana-mana dah takde dah! Midvalley, Mines, Wangsa Walk dan di mana-mana sahaja, tak kelihatan lagi restoran Popeyes. Aduhai sedihnya saya... Maybe sebab kurang laku kat Malaysia ni. Tak dapat makan Popeyes lagi lepas ni. My hubby kata kena pi oversea baru ada. Paling dekat Singapore. Sangat banyak kat sana. Alamak ai nak kena pi seberang tambak Johor nampak gayanya. Tapi wat masa sekarang takdelah ngidam teruk sangat nak makan Popeyes. Cuma rindu je.. Huhu..


Misya : Float A&W terbaik.

13 comments :

mama 3farhanah said... Reply To This Comment

1st time dengar restoren popeye ni. Jumpa lagi la tak pernah. Dah takdak, kalau tak boleh try.

EZAN IDMA said... Reply To This Comment

Pernah try ayam dia not bad jugakk.

Nao Mei said... Reply To This Comment

akak ingatkan kartun Popeye hihi..

Asha Lya said... Reply To This Comment

Lya lgi la first time dgr Dan nmpk..ingtkn restoren mcm kartun Popeye tu

khaif77 said... Reply To This Comment

Ha ah mmg sdp betol popye ni...frust kot bile dia dh tutup kt wgsa walk dlu...dh la situ je plg dekat..huhu. ngidam3...

aini sofia said... Reply To This Comment

Hai semua. Sy bekas pekerja popeyes. Ye memang betul popeyes last di sunway pyramid. Tapi still dibuka di klia2. So sesiapa nak pergi or try rasa popeyes pergi cari dekat klia2.

aini sofia said... Reply To This Comment

Sy bekas staff popeyes. Last buka masa dekat sunway pyramid dulu. Jangan sedih sebab popeyes masih dibuka di klia2. Heeee

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@aini sofia Oh tq so much!! We will try there!=)

sharina shah said... Reply To This Comment

jumpe blog ni sebab nak cari fav restoren popeyes ni. dulu selalu makan kat sunway piramid. admin dh try kat KLIA2 ker. kalau ada saya nak pergi jugak.. yeayy. mengidam!

sharina shah said... Reply To This Comment

Pergi Klia2 last week tapi tak dapat makan sbb nye popeyes restoren tu dlm departure hall. kena check in. so kalo semata dtg nak makan popeyes tak dapat la. kecewa T_T

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@sharina shah Aah betul.. Memang sedih.. :(

Diestu Rozhi said... Reply To This Comment

Yap .memng kentangvgorengbdia terbaik.mcm kentang baru dikupas.wifebnak sgt,tp dah tkde.cari outlet lain pun tkbdebdah. Sedih jugak.ikan salutb5epung dia combine dgn ayamvmemng terbaik.tkde menubmcmtu kt tempat lain.

Diestu Rozhi said... Reply To This Comment

Yap .memng kentangvgorengbdia terbaik.mcm kentang baru dikupas.wifebnak sgt,tp dah tkde.cari outlet lain pun tkbdebdah. Sedih jugak.ikan salutb5epung dia combine dgn ayamvmemng terbaik.tkde menubmcmtu kt tempat lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...