expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 9, 2014

Milik siapakah kucing ini?

Salam. Alololo tomei nya dia!! Warna oren berbulu dada putih, lagi gebus! Nak tahu kucing ni siapa punya? Actually takde siapa yang tahu pemiliknya. Maybe memang tak bertuan. Sebab si comel selalu ada di bus stop berhampiran rumah my mom di Presint 9 Putrajaya. Adik saya setiap kali pergi balik kerja tunggu bas pasti kucing ni ada di situ. Kebiasaannya kucing liar takut dengan manusia dan akan cuba menjauhkan diri. 

Alololololo geramnya tengok dia!

Tapi si oren ni pelik sikit sebab terrrrsangatlah manja! Dia tak kisah pun orang belai, dukung, peluk, main-main dengan dia. Tak melawan langsung. 

Amboi dia manjanya.... Pandai tengok kamera! Kesian plak tengok dia camni. Kalau saya boleh bela dah lama bawa balik tapi incik suami tak bagi. Kalau bagi pun saya sendiri takde masa nak jaga. Huhu.

Dah penat, dia tidur di bangku bus stop tu. Sometimes adik saya datang bawakan frieskies untuk dia. Kebetulan rumah kami memang ada bela kucing. Ciko namanya.

Milik siapa kucing ni tidaklah diketahui. Tapi dia taklah secomot kucing-kucing jalanan lain. Pandai jaga bulu. Manja macam kucing yang bertuan. Semoga si comel ni selamat dan tidak diapa-apakan oleh binatang lain seperti anjing. Nak melintas jalan hati-hati ya sayang. 


Misya : Minat kucing oren.

2 comments :

Anisyamir Leejo said... Reply To This Comment

alolololololo :3 comelnya kak .. aiish geramm tengok. Agak2x jantan ke betina ? hihi

http://anies-msletoes.blogspot.com/

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Anisyamir Leejo Huhu lupa nak gtau dia jantan. Ngee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...