expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, February 28, 2014

Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March

Salam. Jom support segmen ni dengan klik banner segmen ya.:)


Misya : Sudah update bloglist.

Thursday, February 27, 2014

Bila domain expired, APTB!

Salam.. Huuu semalam berlaku sesuatu yang tak best kat my blog. Bila nak view blog je, terkeluarlah error bahawa domain blog saya sudah expired! Waduh waduh waduh... 




Alahai, segala kerja menghapdet entry tergendala seketika semalam. Sampai segmen-segmen yang saya join pun disqualified sebab link blog tak boleh dibuka. Huu sedey! Memang APTB bila domain expired. Alhamdulillah lepas berusaha mencari contact person yang create domain saya ni, dapatlah saya renew untuk 3 tahun sekaligus. Before this saya renew domain per year. Baru tahu nyesalnya tak renew siap-siap more than 1 year. So, now saya sudah boleh berblogging semula seperti biasa!!=)


Misya : Lesson learn.

Wednesday, February 26, 2014

Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014



Blog Paly akan memilih 15 blog rakan blogger melalui random.org dan mereka yang bertuah, akan dimasukkan dalam bloglist Mac 2014. Syarat-syarat simple macam selalu, boleh tekan gambar atas kalau nak join. Selamat bersegmen ! :)


Misya : Dah update bloglist.

Monday, February 24, 2014

Terlepas ke Osaka, fight ke Los Angeles pula!!!

Osaka! Osaka! Osaka!! Huhu.. Itulah gema kempen trip Elken ke Osaka yang telah pun tamat baru-baru ni. Walaupun kempen kali ni saya tak berpeluang untuk follow sebab tak fight, (akibat mood honeymoon) ahha tapi takpela, saya mahu terus fight ke Los Angeles punya kempen pula! Doakan saya dapat capai CCM di Elken dan seterusnya merebut 9 faedah di Elken termasuk house fund dan car fund! Belum masuk percutian special ke L.A hujung tahun ni lagi tu! Doakan saya berjaya ya... Apa-apa pun Osaka sesiapa yang qualify mesti teruja sebab pergi sewaktu musim bunga! Jepun sah-sah terkenal dengan bunga sakuranya. Takde rezeki saya untuk melihat pemandangan indah musim bunga di negara matahari terbit tu. InsyaAllah akan datang pasti saya sampai ke Jepun!=) 

Apa yang menarik Elken sediakan untuk para pelayak ke Osaka? Haa jom view apa yang mereka bakal dihidangkan sepanjang trip ke sana..




Antara tempat menarik adalah bamboo forest ni! Serius if dapat tangkap gambar di sini pasti cun giler!









Pelbagai sejarah terlakar di bandar Osaka ini. Agak sedih juga tak dapat qualify kempen kali ni. Tapi tak mengapa, Elken ada 3 kali trip percuma setiap tahun! Perghh memang best buat Elken ni. Dapat income, dapat plak percutian VVIP dan macam-macam benefit lagi. Tahniah pada Elkenian yang qualify!=) L.A......... Mu tunggu aku datang..........!!!



Misya : Rindu honeymoon di Korea.



Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih

Assalamualaikum,

Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih

Ini adalah segmen percubaan pertama dari blogger Mawar Putih. Sila luangkan masa anda untuk berkongsi segmen menarik ini.hehe..Kenapa menarik? Sebab ini segmen 2 in 1.

Selain daripada tambah follower atau bahasa manis...kenalan, Mawar Putih juga akan sediakan satu ruangan khusus untuk BLOGLIST SEPANJANG TAHUN 2014. Cepat...jangan lepaskan peluang keemasan untuk Mawar Putih blogwalking ke blog anda setiap masa.

Haruslah ada syarat-syarat kan..Segmen ini terbuka kepada semua yang bergelar blogger, bukan anonymous atau pinjam blog kawan.Kena ada blog sendiri. Sama ada blog anda dah mencecah ranking tertinggi sehingga la baru bertatih,baru 1 follower juga boleh join segmen ni. Bermula hari ahad, 23/02/2014 sehingga 26/02/2014. Segmen tutup secara rasmi pada jam 10 malam.



SYARAT MUDAH DAN SIMPLE. TIDAK MENGAMBIL MASA LAMA..

1. Follow blog Mawar Putih.
2. Like Official Page FB Mawar Putih sebelah kanan tu..
3. Buat Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih
4.Copy coding yang disediakan ke dalam ruangan HTML dan siap untuk publish..
5. Tinggalkan URL entri ke dalam ruangan komen entri ini

CIRI-CIRI BLOGLIST DICARI & ADAT BERSEGMEN:

1. Jujur follow blog ini. Follower akan diupdate untuk memudahkan semua peserta saling berkenalan. Jangan risau, i oll follow balik semua follower. Kalau dah follow tu, tetap follow juga sampai bila-bila.hehe
2. Siapa like official page akan diberi lebih penilaian untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist. Kacang je tu kan..
3. Seorang blogger yang rajin update blog. Bukan bermaksud sehari 5 entri tapi at least ada update dalam masa seminggu. Tak seronok la kan follow blog yang 2 bulan sekali baru nak update.
4. Sanggup jadi sahabat blogger Mawar Putih dan rajin blogwalking ke sini. Jika rasa-rasa tidak sanggup, secara automatik penyertaan anda sebagai bloglist akan terbatal dan digantikan dengan blogger lain. Setahun tu...lama kan.

Keputusan bloglist akan dibuat dalam masa seminggu selepas tarikh tutup segmen. Kesudian anda melawat ke Mawar Putih amat dihargai..=)



Misya : Suka mawar merah..

Pencarian Bloglist 2014 by AlyaniMatshah

Salam.. Haa jom join 1 lagi segmen! Mudah aje syaratnya.. Tekan banner okeyss..



Misya : Sekejap sahaja sudah nak nak masuk Mac 2014.

Segmen Review Blog - 3 Hari Sahaja !

Salam... Wah segmen 3 hari je pun ada! Huhu. Lepas ni nak wat segmen 3 saat je boleh tak? Haha comfirm takde sape sempat nak join apetah lagi nak baca syarat-syarat entry je dah lebih 3 saat! huhu. ok jom support segmen ni. Klik banner...


Misya : Masa itu Emas.

Segmen Review DJH Sampai Lebam.



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Blog Diari Jejaka Hangat kembali lagi dengan Segmen terbaru!!! Dengar cerita, dia akan review 50 blog terawal yang join segmen terbaru nya!! Apa lagi tunggu??Syarat pun terlalu simple,memang rugi kalau tak join,jom kita support sesama blogger.Dapat juga berkenalan dengan blogger-blogger lain nanti!!
Klik Banner Untuk Join 


Misya : Dah lama tak review blog orang.

Segmen : Pencarian Bloglist March dan Review Blog by HJ

Assalamualaikum. Peace Upon You


Klik banner untuk join
Tamat 28 Feb 2014

Oh, BR1M rupanya..! Alhamdulillah saya tak perlukannya..:)

Salam semua. Lor patutla gambar si kucing kat ATM machine ni fofuler kat facebook. Rupa-rupanya Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sudah masuk akaun! Huhu tahniah kepada yang menerima. Rezeki dari Allah swt. :)


Tapi saya tak apply pun. Sebab memang tak layak. Ngee.. Syukur Alhamdulillah saya tak perlukan BR1M.. tapi kalau anda diberi pilihan, takkan setiap tahun nak mengharap bantuan sebegini? Kos hidup saban tahun sentiasa meningkat. Anda semua sangat-sangat rajin. Kalau anda gunakan kerajinan anda tu di tempat yang betul, pasti anda juga boleh jadi seperti saya. :)


Jom jadi usahawan secara part time macam saya! Bukan setakat RM500, malah anda boleh jana income extra RM5000, malah RM50000 sebulan! Nak tahu camne?  Jom pm/call/wasapp saya di 0169561764.:)


Misya : Usaha selagi mampu.

Friday, February 21, 2014

1st time dijemput sebagai Hijab Stylist for Aizoo Rakoo Boutique..

Salam semua.. Wah tak sangka setelah lama meninggalkan bidang modelling tetiba dapat panggilan daripada seorang owner butik ni untuk 1 sesi penggambaran. Tapi bukan untuk jadi modelnya! Saya dijemput untuk menjadi Hijab Stylist untuk model-modelnya menggayakan shawl keluaran Aizoo Rakoo Blossom online boutique. 

Muka excited nak jadi Hijab Stylist! Huhu 1st time sebenarnya dapat job ni. So agak gugup sikit nak berhadapan dengan model yang akan menggayakan shawl hasil tangan saya. Takut tak kena dengan bentuk muka. Tak pasal-pasal owner butik tak gemar gaya yang ditunjukkan. Kalau suruh posing sebagai model memang takde masalah sebab dah biasa berhadapan dengan kamera. Tadah muka untuk make-up, tukar baju dan pose! Nak jadi hijab stylist ni kena kreatif dan ikut apa yang owner butik mahukan.

Inilah model saya! Dah ada pengalaman bertahun-tahun dalam bidang modelling dan selalu masuk magazine! Lagilah ketaq lutut nak pakaikan shawl. Tapi so far model ni sangat-sangat baik. Siap bagi idea lagi camne nak gayakan shawl dengan lebih kemas dan cantik. Almaklumlah saya still baru..^_^ Tq sis atas tunjuk ajar mu.. InsyaAllah akan perbaiki lagi my skill.

Aksi posing-posing depan kamera..

This is my model! Tinggi kan? Memang sesuai dia jadi model. Wajah fotogenik, pakai apa pun cantik.:)

Inilah owner butik Aizoo Rakoo... TQ dear for inviting me to join this event! Tak sangka banyak juga payment dia bagi untuk newbie macam saya ni. But Alhamdulillah saya dapat memuaskan hati beliau. Dengan experience yang saya ada dalam bidang modelling sebelum ni, Alhamdulillah dapat juga saya gunakan skill memakai hijab dengan cara paling kreatif. =)

So, apa hasilnya? Nak tengok gaya-gaya shawl yang telah saya hasilkan? Hampir 20 pasang shawl saya stylist kan untuk tatapan pembeli-pembeli yang mahu shopping shawl di Aizoo Rakoo. Jom scroll down!



Shawl bercorak...



















Shawl plain...



Ok tak hasil kerja saya? Ngeee.... Syukur Alhamdulillah tugas sebagai Hijab Stylist jemputan dapat dilaksanakan sebaik-baiknya. Owner butik mahu shawlnya ditampilkan dengan lebih lebar dan jelas supaya kelihatan corak yang berada atas kain shawl. Dengan bantuan cameraman dari Serindit Photostudio dan beberapa rakan owner butik, dapat juga direalisasikan photoshoot yang sangat best ni! Harap dapat bekerjasama lagi pada masa akan datang.^__^ Kalau ada butik-butik yang berminat nak mendapatkan khidmat saya boleh roger-roger di wasapp 016-9561764.


Sape-sape nak shopping shawl yang cantik-cantik ni boleh like page Aizoo Rakoo atau ke website http://www.aizoorakooblossoms.com/

Misya : Mahu cuba pelbagai bidang.




Monday, February 17, 2014

Tamat sudah Segmen : Jom masuk bloglist Misya!

Salam.. Ok semua, Segmen : Jom masuk bloglist Misya! sudah pun berakhir pada 16 Februari 2014 yang lalu. Terima kasih dan tahniah diucapkan kepada para peserta yang sudi meluangkan segmen tak seberapa saya ni. Ok, link blog anda semua akan dimasukkan ke dalam bloglist saya secara berperingkat-peringkat. Almaklumlah saya sangatlah busy orangnya. Huhu..^^ Jangan lupa blogwalking ya... Jumpa anda di segmen akan datang..



Misya : Akan ada segmen GA from Korea! 

Rebecca Nur Islam kini berhijab, mula jual baju seksi..

Syukur Alhamdulillah, aktres yang dahulunya terkenal dengan imej seksi dan berani Rebecca Nur Islam kini sudah berhijrah mengenakan hijab dan berpakaian lebih sopan sekembalinya beliau dari menunaikan umrah di Tanah Suci Makkah. Sebagai permulaan penghijrahan beliau, Rebecca kini menjual kesemua koleksi pakaian seksi miliknya melalui laman sosial dan ada juga yang diberikan sebagai percuma tanda sedekah. Dan Alhamdulillah perubahan dirinya diterima baik oleh suami dan keluarganya. Tahniah Rebecca!=)

Ayu Rebecca mengenakan hijab..

Cerita penuh di OhArtis.com



Misya : Suka fesyen tudung yang sweet dan simple.

Tuesday, February 11, 2014

Segmen Mencari Kawan by El-Arifah

Salam.. Jom kita jadi kawan kepada penganjur segmen ni! Klik banner untuk join.:)


Misya : Mencari cinta hakiki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...