expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 30, 2014

Segmen: Blogwalking sempena RAMADHAN 1435H

Salam... Huhu rajin betul blogger Ayu Insyirah ni anjurkan segmen. Jom kita support! Klik banner ya..:)



Misya : Ramadhan pertama sebagai isteri.

Segmen BlogWalking by Aadhirah Farhana

Salam semua.. Puasa tak? Jom join segmen ni.. Klik je banner..:)


Misya : Blogwalking sambil shopping.

Friday, June 27, 2014

Segmen Jom Tambah Followers

Salam.. Jom join segmen ni pula!!:) Klik banner ya!


Misya : Tambah kawan.

SEGMEN: Kapas Putih Julai Bloglist

Salam.. Jom join segmen simple lagi best ni! Klik banner..



Misya : Kapas pink.

Wednesday, June 25, 2014

Segmen Blogwalking Summer Break

Salam. Pergh ingatkan kat oversea je ada musim summer. Kat blog Malaysia pun ada juga! huhu. Jom kita support segmen ni dengan klik pada banner okeys..:)



Misya : Teringin nak feel musim bunga.

Wordless Wednesday : Morning! I'm back!

Salam semua... Wah sudah lama tak update blog! Kebizian yang melampau. Huhu.... Outstation sana-sini, macam-macam event dan kelmarin demam, selsema, batuk plus migrain.. Fuh! Memang langsung tak berjenguk blog ni. So hari ni mari mulakan sesuatu yang positif! Morning semua......! =)



InsyaAllah saya akan kembali mengaktifkan blog ni dengan entri-entri terkini ya! Miss uols a lot!


Misya : Semangat luar biasa!

Friday, June 13, 2014

Outstation seminggu fly to Kota Kinabalu, Sabah..

Salam semua.. Outstation again... Atas tugas rasmi terpaksa berjauhan dari suami tercinta untuk 4 hari. Yang tak bestnya bila saya balik suami pula akan outstation juga 3 hari so total 7 hari kami berjauhan akibat tuntutan kerja. Takpe, sudah menjadi tugas dan tanggungjawab terpaksa lah berkorban. Ala 7 hari je pon! Huhu.... Makin jauh ni makin rindu gitewww...;)


Kali ni ke Kota Kinabalu Sabah pula.... Asyik travel je tahun ni.. Dulu masa kecik teringin nak naik kapal terbang, now hampir tiap bulan fly ke sana ke mari. Huhu... Alhamdulillah impian tercapai. Sebab tu adik-adik kat luar tu belajar bersungguh-sungguh okeys. Leh dapat kerja bagus. Kalau wat business, wat lah sehabis baik. InsyaAllah apa kita nak pasti dapat..


Tunggu next entry apa saya wat di KK Sabah ni. Tahun lepas dah datang sebab tengok pentauliahan my adik dalam Palapes di UMS, tahun ni datang lagi. Sangat best di sini ba....:)



Misya : Borong brooch.




Alhamdulillah berjaya lahirkan superstar Ustaz Afiezan income RM21000 dengan CBP Plus!!!

Salam semua.. Ya Allah niat saya dan suami mahu membantu orang berjaya menambah pendapatan dan mengubah kehidupan mereka didengari oleh Allah swt.. Bulan lepas, salah satu rangkaian kami berjaya melahirkan seorang superstar CBP Plus!! Tahu apakah itu CBP Plus? Tak tahu sila baca SINI. Selama setahun saya wat CBP biasa agak sukar nak lahirkan orang income besar. Tapi lepas CBP Plus dilancarkan, berdesup-desup orang join sebab inilah peluang yang dinanti-nantikan oleh semua orang rupa-rupanya!!

Siapakah beliau? Berkhidmat di Inspen Putrajaya, dan bergelar seorang Ustaz (mengajar mengaji). Pernah join macam-macam bisnes sebelum ni tapi tak berjaya seperti Hai-O, COsway, Phytoscience dan sebagainya yang kelihatan hebat di luar sana tapi akhirnya beliau menanggung hutang hampir RM150k! Nampak saja peluang CBP Plus yang pada mulanya agak ragu-ragu sebab dah join pelbagai bisnes tapi beliau tertarik dengan sistem, budaya, marketing plan, produk dan kekukuhan syarikat maka beliau pun berazam untuk mencuba. Bermodalkan RM7500 sebagai lesen untuk membuka francais CBP Plus, beliau tak tunggu lama terus share dengan kawan-kawan dan stranger sehingga close hampir 50 francais baru! Perghhhhhhhh inilah fighter kami Ustaz Afiezan!!!!

Bulan pertama join terus close hampir 50 set CBP Plus! Sharing tanpa henti, Ustaz Afiezan bertekad mahu memecahkan rekod peribadi beliau yang tak pernah lagi pegang income 5 angka sebulan setelah bertahun-tahun kerja makan gaji.



Sangat-sangat rajin orangnya. Tiada orang malas duduk diam-diam dapat duit dan berjaya di dunia. 

Yang paling hebat, hanya melalui fon saja Ustaz mendapat bisnes partner CBP Plus!!! Perghh aura tak tahan...


Akhirnya........... Ustaz Afiezan bergelar superstar CBP Plus dengan income RM21 381.45!!! Perghhhhh target asal CBP Plus ni 1st month RM8500 tapi Ustaz ni buat lebih dapat lebih dari yang dijangkakan! Tahniah Ustaz.... Bakal mendapat cahaya mata sulong beberapa bulan saja lagi. Rezeki anak..

Tahniah kepada direct leader Ustaz Afiezan, iaitu RSM Hafiz Hobit! Melalui CBP Plus, lebih ramai orang berjaya dilahirkan setiap bulan. Hafiz Hobit sendiri pun mencapai income RM8k juga pada bulan yang sama! Dah macam kilang menghasilkan orang  berjaya. terpampang wajah Ustaz Afiezan dalam banner besar! Tahniah Ustaz! Hafiz Hobit juga berjaya melahirkan seorang lagi superstar iaitu fighter Radzi dengan income RM8k melalui CBP Plus! Ya Allah hebatnya mereka ni. Tahniah!





Kejayaan Ustaz Afiezan menjadi inspirasi buat semua Elkenian dan fighter-fighter CBP Plus. Tiada yang mustahil selagi kita mahu! Seorang ustaz je pun boleh lakukan bisnes ni. Sangat-sangat mudah. Tak perlu menjual dan tak perlu nak menaja. Best giler!

Ustaz berkongsi kisah kejayaan dengan fighter-fighter CBP Plus yang lain. Hebat Ustaz!



Tahniah Ustaz Afiezan!!! Teruskan perjuangan mahu membantu golongan susah dan memajukan ekonomi orang Melayu khususnya... Baru sahaja bermula bulan kedua sudah beratur mahu sertai beliau. Ya Allah hebat betul Ustaz Afiezan ni!



Saya dan suami sangat-sangat berbangga dengan kejayaan Ustaz Afiezan. Terharu bila kedengaran ucapan terima kasih daripada Ustaz Afiezan yang dahulunya biasa-biasa saja tapi kini luar biasa dengan CBP Plus. Melahirkan orang berjaya lebih nikmat rasanya sebenarnya.^__^ Yang penting kami dapat melahirkan Ustaz Afiezan dan membimbing bagaimana mahu mengubah kehidupan beliau. Tahniah juga buat leader-leader ustaz Afiezan - Hafiz Hobit, Jeli dan BellaHafiz.. Tak lupa buat our senior leader CCM Enaboy dan MCCM MaelCoddy yang membantu mencorakkan rangkaian kami. Bukan kejayaan kami yang penting tapi kejayaan ramai orang di dalam rangkaian kami. Build you to build others! Dont go for money, go for success. Who success? Business partner success! Oh yes!! Proud of you Ustaz Afiezan and big congratulations to you and your lovely wife!=)


Anda komit mahu dibantu, kami serius akan membantu!

Mahu sertai kami? Klik SINI atau pm/wasap terus ke 016-9561764. See you at the top!=)

Misya : Bukan bisnes mengkayakan orang atas.





Alhamdulillah Uqasha Senrose kini sudah berhijab!

Salam.. Wah khabar gembira dari dunia hiburan tanah air pelakon yang semakin meningkat naik iaitu Uqasha Senrose kini sudah berhijrah mengenakan hijab! Berdasarkan entry dari blog tiefiq Uqasha memuatnaik beberapa gambarnya bertudung. Pada awalnya ramai ingat ianya untuk lakonan terbaru drama/filem beliau kerana tiada sebarang kenyataan rasmi dibuat oleh beliau.




Menurut Uqasha yang merupakan adik-beradik kepada pelakon Nelydia Senrose ini : “Saya rasa tak perlulah sampai saya nak kena beritahu satu dunia yang saya kini sudah bertudung. Saya percaya, lambat-laun orang akan tahu juga mengenai perkara ini,“ jelasnya.

“Saya pakai tudung atas diri saya sendiri. Jika pakai kerana dipaksa, perkara ini tidak akan kekal. Saya mahukan yang terbaik untuk diri saya dan jika boleh, saya nak benda ini berterusan. Saya harap orang mendoakan yang baik-baik untuk saya,“ tambahnya.

Alhamdulillah... Permulaan Syaaban yang baik memang penghijrahan Uqasha pada waktu dan bulan yang sangat bagus. Semoga terus istiqamah mengenakan hijab dan menjadi Muslimah sejati. Tahniah Uqasha!=)


Misya : Hijrah kepada tudung yang lebih labuh.

Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com

Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com

Pencarian bloglist bagi bulan June sehingga Ogos 2014 di Mieyaatiera.com bermula pada hari ini, 12 June 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 22 June 2014, tepat jam 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mieyaatiera.com dan Like Fanpage Mieyaatiera.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Pencarian Bloglist #1 Mieyaatiera.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

Senang dan mudah bukan?

50 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta untuk memasukkan url blog Mieyaatiera.com ke dalam bloglist kalian juga.

Manakala, 5 orang pemenang bertuah akan dipilih sendiri oleh Mieya untuk memenangi hadiah misteri. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 June 2014.


Misya : Nak update bloglist juga.

Thursday, June 12, 2014

Salam Kenalan Dari Blogger NotaShalimar

Salam.. Mari berkenalan dengan blogger ini melalui segmen beliau.. Ada hadiah lagi tu! Klik je banner k..:)




Misya : Tengah cari idea nak wat segmen.

Wajah terbaru Ciko... Makin boyot!

Salam.. Huhu siapakah Ciko? Bukan Cico Harahap pelakon tu ya! Tapi kucing kesayangan my family.. Setiap minggu saya pulang ke rumah, makin hari makin gemuk si Ciko ni! Almaklumlah telah dikasikan. SO kerjanya makan tidur makan tidur saja di rumah. Perut pun dan memboyot! Haha..

Geram nak dukung, peluk-peluk dan cium-cium dia! Saya memang obses dengan kucing gemuk dan besar. Tengok harimau kat zoo pun rasa macam nak terkam mahu peluk kuat-kuat! Haha... 

Tu dia sudah posing depan kamera..


Disebabkan perutnya makin membesar, bila duduk pun nak kena bersandar! Huhu

Apa tengok-tengok? ;)


Asyik tidur saja bah.... Mana tak kembang badan tu...

Tengoklah perut dia besar! Geram tengok asyik kena gomol je. Haha...

Hope Ciko sentiasa sihat dan cergas. Badan dah besar camni pun still nak bergurau-gurau panjat sana-sini. Sekali dia langgar something, kuat bunyinya! Huhu.. Love u Ciko!



Misya : Suka kucing oren.

Segmen Doddle Mini Scarf by Zurnie Irmani

Salam.. Ramai pula blogger wat segmen doodle. Jom la support mereka! Klik banner okeys...


No. warna doddle: 4
Nama pada doddle (max-5huruf): Misya

Misya : Suka kartun Ice Age & Monster Inc.

Wednesday, June 11, 2014

Langkawi Family Day #1 || Lapar di malam pertama di Langkawi...

Salam.. Ingat lagi entry saya terlepas flight ke Langkawi tu? Boleh baca SINI. So entry kali ni kisah 1st nite saya and family di Langkawi.. Kami sampai Langkawi malam hari. So perut memasing kelaparan maka mencari lah kedai-kedai makan untuk mengenyangkan perut. Di area Kuah ni tak banyak kedai masih dibuka walaupun jam baru sahaja menunjukkan 10.30 malam. Jadi makan jela apa yang ada..

Ni keje my adik. Suka benda-benda sejuk walaupun hari sudah malam.

Ada seafood fresh! Tapi sebab hari dah malam, kurang selera nak makan seafood.


Tunggu makanan sampai..

Tak tahu la pa benda nya tu.. Kerja my adik juga.. Huhu..

Inilah tempat penginapan kami, Amara Guest House. Malam pertama tidur di sini kelakar je rasa.. Nak tahu apa yang menarik tentang tempat ni? Boleh baca SINI


My hubby menyewa Toyota Innova untuk kegunaan kami sefamily. Oklah untuk 4 hari sewa RM400. Boleh muat 1 family dan barang-barang kami. Nak tahu kami ke mana? Tunggu.............



Misya : Giler shopping di Langkawi!

Wajah isteri kedua Bade a.k.a madu Erma Fatima...

Salam.. Baru hari ni saya tahu rupa-rupanya pengarah filem Erma Fatima mempunyai madu..! Ketinggalan zaman juga saya ni. Hehe. Suaminya yang juga Pengarah Filem telah berkahwin seorang lagi. Pernikahaan tersebut berlangsung pada Mei lalu di Cherating secara tertutup. Tapi yang menariknya Erma Fatima merestui perkahwinan tersebut. Wah payung emas menanti Erma di 'sana'. Cerita lanjut di SINI.


So, ramai juga nak lihat wajah madu Erma Fatima tersebut. Sebelum ada blog-blog pernah paparkan tapi tak berapa clear. Saya ternampak dalam entry INI ada beberapa keping gambar terkini wajah isteri ke-2 Bade tersebut terpapar.


Cantik kan? Bernama Aida Abdul, berusia dalam 30-an.. 

Apa-apa pun kita sama-sama doakan yang terbaik buat mereka semua. Yang penting mereka bahagia. Takdir Tuhan memang tiada siapa dapat melawan. Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk setiap hambaNya. 


Misya : Percaya pada kuasa Tuhan.


Cabaran hilang lemak setiap 1kg dapat RM300 kembali lagi! [Sensualite]

Salam semua.. Wah berita baik!!! Cabaran Sensualite 60 hari turun 1 kg dibayar RM300 kini kembali!!! Siri 1 cabaran ini pada tahun lepas telah ada pemenangnya. Boleh terjah SINI. So, mana-mana yang terlepas nak join cabaran ni dalam siri lepas, jangan terlepas lagi kali ni! Time ni lah nak kumpul duit raya dan kuruskan badan boleh melaram time raya nanti! Ahakss...














Another testimonial? Click HERE.

So, apa syarat-syarat penyertaannya? 

1. Dapatkan pakej-pakej Sensualite melalui saya. (Call/wasapp: 016-9561764). Boleh lihat SINI.

2. Isi borang (boleh dapatkan di branch/ stokis/ HQ). Sertakan bukti pembelian pakej Sensualite. Timbang berat badan dan tangkap gambar di sana juga.

3. Selepas 60 hari sila hadir semula untuk timbang berat dan tangkap gambar semula. RM300 akan dibayar kepada setiap 1kg anda yang hilang! (Minimum hilang 5kg)



Senang sahaja kan? So siapa yang rasa-rasa BMI melebihi paras normal tu cepat-cepat join!!! Sebab tahun ni punya azam nak kurus mesti dicapai!!! Dah kurus, dapat duit pula tu! Best nya............. ^^ Jumpa anda di puncak kecantikan dan kesihatan!=)



Misya : BMI normal.


Wordless Wednesday : Bisnes atau makan gaji?

Salam.. Kalau anda sudah nampak peluang perniagaan yang mampu mengubah kehidupan anda, yang terbukti melahirkan beribu-ribu orang berjaya, cepat-cepatlah rebut peluang itu.. Dalam Islam sendiri pun 90% kekayaan adalah datang daripada perniagaan.. Bukannya makan gaji..




Orang dah kaya pun masih mencari peluang menambah kekayaan. Kita yang tak berapa kaya, masih selesa dengan bergoyang kaki..?

Takut? Tak pandai? Suami/isteri tak bagi? Jauh? Tiada modal? Tiada transport? Anda yang tentukan sebab anda tahu potensi diri anda yang masih belum diterokai...

Kejayaan yang sebenar adalah bila kita berjaya menjayakan orang.. Terbukti! 7 keturunan bisnes partner memiliki income luar biasa 6 angka sebulan dan berstatus jutawan. Only with CBP Plus! Tiada bisnes lain mampu melahirkan orang berjaya especially orang yang disayangi. Nak bisnes, buat bisnes CBP Plus!=) 


Misya : Allah takkan ubah nasib sesuatu kaum jika kaum itu tidak mengubah nasibnya sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...