expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, July 11, 2014

Selfie wajah pelik guna loytape!

Salam.. Alamak ai.. Sekarang ni memang musim orang ber selfie. Amik gambar sendiri then blast dalam instagram/fb. Dan kebiasaannya selfie mesti nak muka cute-cute / comel-comel / bajet cun gitu. Tapi lainla pula dengan segolongan manusia yang terlebih kreatif berselfie sampai sanggup menghodohkan diri sendiri. Kira selfie kontra yang lain daripada yang biasa. Lihatlah wajah pelik hasil daripada menggunakan selofan tape pada wajah. Menakutkan pun ada! Huhu just sharing...







Tak tahu la apa tujuannya... Maybe saja nak puaskan hati sendiri / nak ajuk orang-orang yang suka selfie.. Nak cabut balik loytape tu mesti sakit tu! Melekat-lekat bulu roma. Ahakss.. Ragam manusia memang macam-macam.


Misya : Nampak tembam bila selfie.

Segmen : Saya Nak Kad Raya by Afiqah !

Salam.. Jom join 1 lagi segmen kad raya! Klik banner okeys...


Misya : Pernah ada hobi kumpul setem.

Kucing dicampak dari tingkat 7!! Geramnya!!!

Salam.. Aduhai pagi-pagi Jumaat terbaca entry Blog 3dalam1 tentang seekor kucing cedera parah selepas dicampak dari tingkat 7 oleh seorang kanak-kanak di Singapore, rasa geram sangat-sangat!;[ Menurut 3dalam 1,

Orang awam yang menemui kucing malang yang diberi nama Arial itu dengan segera mengejarkannya ke SPCA dan AMK Vet untuk mendapatkan rawatan kecemasan. Kucing itu diberikan nama Arial yang bermaksud keberanian dan kekuatan.

Antara kecederaan yang dialami oleh Arial ialah pelvis terkehel, rahang patah, tulang belakang patah, patah kaki kanan bahagian depan kemungkinan pundi kencing terkoyak dan lain-lain kecederaan dalaman yang tidak dipastikan.





Aduh rasa nak menangis je bila tengok kucing ni. Dahlah comel dan gemuk, tapi diperlakukan sedemikian rupa! Memang lah yang melakukannya tu kanak-kanak yang tak berakal lagi tapi kalau tu anak saya memang saya titik tangan dia. Tergamak dia baling kucing ni. Ingat bahan mainan ke apa. Yang parent pun satu hal, tak didik anak betul-betul. Kalau orang Islam kan kita dah dididik bahawa kucing tu haiwan kesayangan Nabi. Cer kalau anak dorang dicampak camtu, apa rasa? Haish saya memang emo sikit kalau bab-bab kucing dianiaya ni. If kucing tu disepak kat kedai makan pun memang saya boleh rasa nak tampar je orang tu. 


Kesian Arial.. Dah pasti dia cacat seumur hidup.. :( Kalau jatuh terus mati takpe ni dah lah dibaling tapi cedera parah sampai jadi cacat, memang saya tak tahan tengok keadaan kucing ni. Sedih sangat-sangat. Please lah kawan-kawan kat luar sana even anda tak suka kucing pun tak perlu nak aniaya kucing sampai camni sekali. Yang ada anak tu ajarlah anak supaya sayang dengan kucing. Saya walaupun pernah kena cakar teruk tapi tak pernah fobia dengan kucing. Lagi sayang ade la. Huhu.. Apa-apa pun kita sama-sama doakan Arial sembuh..



Misya : Kanak-kanak semakin hyperaktif.


Segmen Blogwalking by Eiqa Almond

Salam and Morning!!! Jom join segmen ni! Klik je banner.......



Misya : Suka coklat ada kacang hazel.



Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Salam.. Wah best segmen ni sebab hadiahnya adalah power bank!! Rugi tak join sebab syaratnya pun very-very simple! Klik je banner...


Misya : Hp cepat habis bateri.

Wednesday, July 9, 2014

Giveaway 12jam : Saya nak kad raya by cik akak

Salam.. Ramai pula wat segmen kad raya ni ya. Jom klik banner untuk join!


Misya : Guna kad raya elektronik.

Segmen : Saya Nak Kad Raya by Wawa !

Salam.. Wah segmen kad raya lagi! Jom ramai-ramai join.... Klik banner okeys...:)



Misya : Rindu raya masa kecik.

Segmen Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno

klik banner


**10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno
**Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 
**Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014


Tamat : 14 Julai @3pm


Misya : Nak buat segmen duit raya.

Monday, July 7, 2014

Wajah cute si kucing bila selfie!

Salam.. Jom ringankan otak jap petang-petang isnin ni melihat keletah si comel a.k.a kucing yang sebok nak berselfie macam manusia! Ahaks... Kelakar la... Kucing ni macam 1 terapi buat para penggemarnya. Ada tu perangai dah macam manusia. Haisshh geram dengan haiwan berbulu yang sangat cute ni. Ingat manusia je ke boleh selfie, dorang pun nak selfie jugak tau!;))














Cute kan? Geram pon ada tengok dorang ni. Pandai tuan-tuan dorang snap gamba ala-ala kucing tu selfie. Huhu.. 


Misya : Miss my cat, Ciko.

Segmen | Salam Aidilfitri bersama irrayyan.com

Salam.. Wah dah nak raya dah ke? huhu.. Takpelah kita sama-sama support segmen Aidilfitri yang menarik ni okeys.. Boleh dapat kad raya!! Klik je banner..:)


Misya : Dah lama tak main bunga api.

Sebak menonton Arwah Kak Pah dalam rancangan Prof Muhaya.. Al-Fatihah..

SubhanaAllah.... Seronok dan bahagianya melihat Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini dalam rancangan Celik Hati Prof Muhaya sebelum pemergian Allahyarham buat selama-lamanya Sabtu yang lalu... Betapa indahnya hidayah Allah kepada sesiapa yang benar-benar mahukannya. Berseri-seri wajah Kak Pah seolah-olah sudah mendapat apa yang diingininya dengan mengenal siapa Tuhan yang sebenar. Sungguh ajal maut tiada siapa pun yang tahu. Al-fatihah buat biduanita Kak Pah yang disayangi seantero Malaysia.




Rasa sebak bila menonton rancangan tersebut.. Antara permintaan arwah dalam rancangan tersebut adalah memohon pihak media tidak lagi menayangkan gambar atau rancangan yang menampilkannya tanpa mengenakan hijab. Subhanaallah..

Saya ada permintaan kepada station TV, kpd kawan-kawan di media.. kalau nak keluarkan gambar, tolonglah JANGAN keluarkan yang dulu.. yang tidak berhijab'...... 

Mahu lihat video penuh rancangan tersebut? Boleh klik link youtube berikut.





Misya : Semua manusia adalah bakal jenazah.

Pabila Eraz Fadli review blog Aimi Syahirah...

Salam semua. Wah segan sebenarnya nak tulis entry ni sebab baru-baru ni saya telah di review oleh jejaka blogger yang femes amos di Malaya ini! Siapa lagi kalau bukan Eraz Fadli!!=) Tq sangat-sangat atas review. Segan, happy, teruja semua ada! Wah over excited ya.. Hehe.. Almaklum saya ni masih baru dalam dunia blogging tapi Eraz yang lagi teror ni sudi review, alamak ai bukan senang blogger terkenal nak spend masa untuk review blogger-blogger baru macam saya ni. Ngeeee...^^


Nak tahu lebih details klik sahaja gambar di atas. 


Apa-apa pun tq so much atas komen positif dari Eraz. Maaf lah memang blog saya agak rojak sebab segala macam benda saya share dalam ni. Hehe.. Tapi apa-apa pun ramai juga yang menjadikan blog sebagai panduan dalam kecantikan, pelancongan dan kerjaya bisnes. Alhamdulillah. Banyak lagi benda kena belajar especially tang traffic tu walaupun saya ni dah hampir 5 tahun berblogger. ^^ Thanks again Eraz!=)



Misya : Dah lama tak review orang.

Segmen Blogger Aktif Julai

Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship <3


klik banner untuk join the community :D 

good luck !


Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya

Assalammualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Dengan sukacitanya Mellya merasmikan Segmen Blogwalk kecil-kecilan anjuran Mellya sendiri. Hihi harap ramailah yang sudi join. Tambah kenalan, tambah page views sekali ye.


TAMAT 24 JULY 2014.
Syarat penyertaan :

**SYARAT WAJIB**
Create post bertajuk "Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja 

**SYARAT TAK WAJIB** 
Follow Blog dan tekan iklan yang ada

P/S : Terima Kasih daun keladi bagi yang menjayakan Giveaway Mellya dan Iola serta Simple Giveaway Projek Dress Bajet. Tahniah juga buat pemenang :)




Misya : Banyak blogwalking, banyak trafik.

Segmen : Saya Mahu Kad Raya!

ASSALAMUALAIKUM

Klik banner untuk join


Tanpa membuang masa, hari ini SR nak lancarkan satu segmen ringkas sempena hari raya yang bakal tiba tidak lama lagi. Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim, SR melancarkan Segmen : Saya Mahu Kad Raya! Motif giveaway ini diadakan untuk mengembalikan semula nostalgia mendapat kad raya. Maklumlah, sekarang ni zaman IT, semuanya di hujung jari. Hantar guna sms, facebook, whatsapps, wechat and others (But, me did it too.) Tapi, tak bestlah! Teringin juga nak hantar kad raya. Rindu zaman-zaman sekolah dulu, bagi kad raya and dalam tu mesti ada duit raya even 10 sen, 20 sen and more... 

Hadiah : Kad raya  x 5


Segmen : Saya Mahu Kad Raya akan berlangsung selama  15 hari bermula pada  4-19 July 2014 (Jam 5 petang)


Good luck!


Misya : Nak duit raya.

Segmen : Letak Link Blog anda ke Blog 3 Dalam 1

Salam.. Haa jom join segmen simple by Blog 3 dalam 1 ni. Klik banner Rocky kat bawah ni ya!=)


Misya : Peminat The Rock.

Segmen Blogwalking "Pink Lady"

Salam.. Erm memang feveret saya pink-pink ni. I loike this segment! Jom tekan banner untuk join!


Pengalaman dengan warna pink? Huhu banyak.. Tapi paling special masa hari pertunangan saya mostly bertemakan warna pink.. Alhamdulillah impian menjadi kenyataan.. Kini sudah menjadi isteri orang..=)




Misya : Rindu masa bersanding.

Friday, July 4, 2014

Kereta kebal terbalik, 2 maut, 2 cedera!!!

Salam.. MasyaAllah tak sangka naik kereta kebal a.k.a dikenali sebagai kereta perisai pun boleh menyebabkan maut if tersalah pemanduan. Menurut myMetro;

Kuala Kangsar: Dua anggota maut manakala dua lagi cedera apabila kereta perisai milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terbabas sebelum terbalik di Kilometer 232 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan dekat sini, 6.40 petang tadi.


Difahamkan, ketika kejadian kenderaan itu gagal dikawal sebelum terbabas dan melanggar konkrit pembahagi lebuh raya sebelum terbalik di bahu kiri jalan.

Menurut sumber, dua anggota yang meninggal dunia dikenali sebagai Sarjan Bayong A/L Burma dan Koperal Che Muhammad Fatanah Che Ismail Mohd, 31, manakala anggota yang cedera ialah pemandu kereta perisai dikenali sebagai Lans Koperal Freedy A/L Banabas, 29, dan Koperal Mohd Syarifudin Abdullah, 36.

Rezeki meninggal dunia di bulan mulia bulan Ramadhan. Sebagai pejuang negara yang mempertahankan kedaulatan negara. Al-Fatihah...



Misya : Berdarah anggota polis.

Segmen : Cik akak mencari bloglist julai 2014

Salam semua... Jom join segmen simple ni. Klik banner..:)


Misya : Hijau itu menyejukkan.

Wednesday, July 2, 2014

Neelofa kini sudah berhijrah kepada berhijab!

Salam semua.. Wah khabar gembira dari dunia seni tempatan, artis cun-melecun yang selalu bikin kontroversi dengan imej seksinya kini dikatakan telah berhijrah kepada imej Muslimah! Alhamdulillah... Ramadhan mulia yang penuh keberkatan membawa 1 titik perubahan dalam hidup pelakon dan model Neelofa. 


Berita gembira ni disahkan sendiri oleh pengurus Neelofa, Shawn Amer melalui Mstar.

"Benar, Neelofa sudahpun berhijab dan dia telah mengesahkan perkara tersebut kepada saya pada hari ini (Selasa).

"Dia juga melihat perubahan yang dilakukannya adalah satu perkara yang positif buat dirinya," katanya kepada mStar Online.

"Alhamdulillah, berdasarkan pemerhatian saya, Neelofa berubah secara perlahan-lahan dan sejak tiga bulan lalu, dia kerap berhijab. Tidak sangka pula dia melakukan perubahan secepat ini.

"Bukan sahaja lebih positif tetapi wajahnya dilihat sentiasa gembira. Apa-apapun kita mendoakan yang terbaik untuknya," ujarnya.

Adik Neelofa iaitu Ameera juga telah memuat naik gambar kakaknya berhijab dan mengucapkan tanda syukur atas perubahan kakaknya.



Walau bagaimanapun Neelofa sendiri tidak dapat dihubungi untuk mengesahkan perkara ini kerana kesibukan dalam kerjaya seni beliau. Semoga perubahan Neelofa ini adalah benar dan beliau sentiasa istiqamah dengan perubahan tersebut. Beliau sememangnya lebih cantik dan berseri bila mengenakan hijab. Tak lama lagi sampai jodoh pula ya? Amin..;)


Misya : Seindah hiasan adalah wanita solehah.

Tuesday, July 1, 2014

Lets try Aiskrim Goreng Nestle...

Salam.. Haaa nanti nak buka puasa tu mungkin entry ini boleh memberikan anda idea. hehe.. Hari tu saya jalan-jalan kat shopping mall ternampak la aiskrim goreng segera keluaran Nestle ni.. Nampak sodap! So apa lagi, rembat sekotak. Mahu try di rumah sebab memang dah lama saya nak makan aiskrim goreng ni. Asyik tak dapat je if keluar ke mana-mana.



Inilah rupa bentuk aiskrim goreng Nestle ni. Goreng selama 8 saat sahaja dah kuning camni. 

Lepas dikoyak, aiskrim di dalamnya sudah cair.. Rasanya? Sedap juga. Sebagai desert memang sesuai aiskrim goreng ni. Selamat mencuba..:)



Misya : Aiskrim perisa vanilla terbaik!

Tahniah Kak Yan settle hutang kad kredit dengan income CBP Plus!!!

Salam.. Wah tahniah Kak Yan!! Dengan bisnes francais CBP Plus, beliau akhirnya dapat melangsaikan hutang kad kredit 100%! Perghh luar biasanya bisnes CBP Plus ni! Bukan sekadar menikmati income besar setiap bulan malah mendapat pelbagai benefit untuk jangka masa panjang. Yang penting bebas hutang!=) Congrats Kak Yan!!


Apa itu CBP Plus? Jom terjah SINI kalau anda rasa anda ada banyak hutang yang perlu diselesaikan. Jangan berlengah lagi! PM/wasap saya 016-9561764 untuk selesaikan masalah hutang-piutang anda!=)



Misya : Nak setel hutang PTPTN.

MISSION: Ramadhan Blog Tour by Kaktus Oren

Salam.. Saya tertarik dengan tajuk segmen ni. Lain daripada yang lain. I loike!=) Jom join sekali! Tekan je banner...



Misya : Suka strawberry.

Raya nak pakai Peplum atau Mempelam??

Salam semua.. Haaa bila start puasa, of course para wanita di luar sana sudah memikirkan apakah baju raya tahun ni rite? Since last year, design kurung moden ala-ala kebaya Saloma dipanggil Peplum menjadi fenomena pilihan para gadis dan wanita menggayakannya di pagi raya mahupun hari-hari biasa. Sebab design peplum ni nampak elegan dan eksklusif. Pemakainya kelihatan lebih berkeyakinan tatkala berjalan sambil mengenakan peplum. Betul tak? TAPI kalau peplum tu dah jadi macam mempelam - sempit, sendat, ketat, lemak berbonjol-bonjol, erm baik lupakanlah... Jangan mendedahkan keaiban diri!


Anda ada pilihan!!! Tapi mengapa terus jadi begini?!



Penyelesaiannya?? 

Hadiahkan sepasang pakaian DX Verve dalam untuk diri sendiri sempena Raya tahun ni supaya anda boleh bergaya di hari raya tanpa mendedahkan keaiban diri! Mungkin anda tak perasan lemak-lemak yang terbonjol tapi percayalah saya sebagai wanita selalu perhatikan terlalu ramai wanita buat tak endah tentang lemak-lemak mereka. Sampai saya sendiri naik segan memandang apetah lagi bila kaum Adam yang memandang? Yang free-hair takpe lagi ni yang bertudung, please tutup dan kikis lemak-lemak tu dengan cara paling selesa dan selamat. Dan yang paling penting Peplum anda tak jadi macam mempelam!=)




Cegah sebelum terlambat!


Kat mana nak dapat DX Verve ni? Boleh saja contact saya di 016-9561764...:)


Misya : Ada 4 pasang.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...