expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, October 31, 2014

Ambil oksigen gara-gara batuk tak berhenti..

Salam semua.. Gara-gara sekarang musim batuk melanda ramai orang, saya pon tak terlepas menerima gejala batuk tanpa henti hampir 2 minggu. Sudah kerisauan takut virus 'pelik-pelik' menghuni diri maka ke klinik la saya. Alhamdulillah tak apa-apa cuma saya pernah ada sindrom asma maka doktor suruh stay amik ubat melalui Nebulizer.. 1st time saya pakai benda alah ni tau! Sata batuk lama, saluran pernafasan jadi sempit dek cecair yang dinamakan kahak. SO kena amik ubat melalui wap maka sedut la saya untuk beberapa minit. Macam oksigen gitu. Rasa lapang je dada bila dapat sedut ubat ni.

Rileks... Sakit itu penghapus dosa.. :)

Sempat selfie lagi tuh. Keh keh keh.

Inilah alat yang dipanngil Nebulizer tu.. Nasib baiklah sekejap je kena tahan tak warded. 

Now Alhamdulillah dah hampir seminggu selepas amik ubat, konsisten makan ubat maka dah sihat semula. TQ doctor!


Misya : Nasib baik bukan CPR.


Thursday, October 30, 2014

Bila anak Chef Wan, Chef Rizz pun berCBP Plus!! Terbakar!!!!!!

Salam semua.. Perghhhh terbakar beb!!! Tahu CBP Plus tu apa? Tak tahu?? Anda sangat-sangat rugi.. Ngehehehe.. Baca SINI kalau tak tahu. CBP Plus sememangnya terbukti melahirkan ramai insan-insan berjaya dari golongan biasa-biasa saja. Tapi rupanya, ada juga mereka yang kelihatan hebat di luar sana, ternanti-nanti peluang sebegini! Antaranya, Chef Selebriti iaitu Chef Rizz anak kepada Dato' Chef Wan yang popular tu pun tak lepas peluang join CBP Plus!! Kebetulan beliau berkawan dengan kakak Emma Maembong iaitu Shikin Maembong (a.k.a Baba) yang memang wat CBP Plus sekian lama. Baru-baru ni sahaja Chef Rizz terbuka hati nak join sebab katanya biznes ni rupanya SENANG GILER!!! 

Perghhhh inilah dia income bulan pertama beliau!! Yang paling penting bukan income beliau seorang tapi beliau juga melahirkan insan-insan income RM8k ke atas! Perghhhh bisnes apa ni, biz partner dapat income, kita pun dapat income juga!

Hebat kan Chef Rizz? Tahu tak dia ni dah ada 3 buah restoran mewah bernilai RM1juta!! Tapi kenapa masih nak buat CBP Plus??? Tak cukup lagi ke? Hakikatnya Chef Rizz kata, RM1juta modal pun belum balik setelah beberapa tahun beroperasi. Untung RM100k tapi kena bahagi 5 orang dan bayar segala kos untuk rolling modal. Last-last takde apa yang tinggal. Begitu jujurnya Chef Rizz...


Hah! Ini income latest beliau.. Perghh untung bersih RM28k beb!!! Walaupun ada restoran besar, anak somebody yang terkenal tapi seumur hidup tak pernah merasa income sebanyak ini dengan hanya menjayakan orang lain. Mulia kan biz CBP Plus ni? 
Sangat-sangat terbakar dengan dorang ni. Tahniah Chef Rizz & Shikin Maembong. Dorang ni dah bertunang. Hope cepat-cepat kahwin ya! Amin...:)

Yang nak tahu details tu boleh terjah ke www.cbpplus.com 
Sponsored by Misya



Misya : Ke arah money freedom.

Hajat nak telekung lycra tercapai dari ibu tersayang...

Salam semua.. Happy belated bufday to me.. Wakakaka bufday sudah lama lepas tapi baru nak start wat entry tentang my bufday! 10 September baru-baru ni genap usia saya 28 tahun. Alhamdulillah masih dipanjangkan usia... Apa hadiah yang saya dapat? Antara benda yang saya nak sebenarnya adalah sepasang telekung kain lycra yang ada sulam-sulam. Tengok orang pakai cantik je tengok. Then dia tak menggerbang macam kain telekung biasa. Dah lama nak beli tapi takde kesempatan nak survey sebab fikir takpela kot-kot nak pi holiday ke Bandung leh beli kat sana. Tapi entah bila nak gi nya kan? Huhu.


So, my bufday baru-baru ni my mom suruh datang rumah amik hadiah. Wah excited beb dapat hadiah dari ibu tercinta! Buka-buka je hadiah, yahoooooo sepasang telekung lycra yang dicari selama ini! Warna biru bersulamkan putih. So beautiful! Terus try pakai.. Yeahhh dapat telekung baru!^_^ TQ so much ibu! Macam tahu-tahu je saya nak telekung camni kan. Naluri ibu kan... :) And also thank you to my beloved lil'sis for cheese & chocolate cake yang sodap tu! Muah!


Misya : "Diri"kanlah solat.

Cinta facebook kami diterjemahkan dalam kad kahwin...

Salam.. Ahha... Dah setahun dah saya kahwin.. Belek-belek gambar ternampak kad jemputan wedding saya belah husband ni. Rupanya saya tak pernah kongsikan buat tatapan blogger di sini. Kad ni idea my hubby. Saya tak tahu pula dia nak wat design facebook. Huhu creative juga my husband ya. Maybe sebab kami memang berkenalan daripada facebook (story penuh di SINI), so beliau ilhamkannya dalam bentuk kad kahwin kami. Saya sendiri pun pernah tertarik dengan salah 1 design wedding card versi facebook ni di SINI.

Lawak kan? Tapi inilah kenangan terindah buat kami setahun yang lepas. Rasa macam nak klik-klik je atas kad tu kan?=)


So, kot-kot ada yang nak kahwin, boleh lah try-try idea wedding card versi facebook saya ni..:) Yang paling best printer company ni siap bagi kami bunting free 2 pcs lagi. Berbaloi la. Sekeping dalam RM1.20 camtu if tak silap. Then ada dapat tag untuk doorgift.. FOC!

Kalau nak dapatkan khidmat pencetak kad ni, boleh contact Klik Creative- number ada pada bunting. Kedainya di PKNS, Bandar Baru Bangi, Shah Alam.

Penghias di guest book..


Nak tengok lagi gambar-gambar majlis bertandang kami? Boleh ke SINI atau SINI.


Misya : Jodoh di tangan Tuhan.


Koleksi bangunan yang pelik-pelik!

Salam.. Wow!! Peliknya bangunan tuuuu! Tak sangka dalam dunia ada bangunan-bangunan yang mempunyai rekabentuk yang pelik lagi memelikkan. Tak kurang juga yang menjelikkan. Huhu.. Tapi sesungguhnya daya kreativiti manusia tiada batasan. 

Huhu kelihatan rumah ni beralun-alun... Juling jap biji mata!

Macam kotak yang berwarna-warni

Ini macam button yang terkeluar-keluar.

Fuh macam kotak yang dilipat-lipat..

Wahhhh UFO sebenar di sini rupanya!

Wow!! So amazing!

Fuyooo... Wujud ke rumah kaca ni? Habis nampak semua kat dalam.. No privacy.

Huhu pening jap tengok rumah ni. Mana pintu masuk?


Penuh dengan air agaknya rumah ni. Hehehe

Wahhhh... Bangunan buku yang superb unik!

Uish gayat ni!

Rumah beralun di waktu malam. Macam berhantu pun ada. huhu

Haiya! Tersangkut kat atas pokok!

Wow cerianya! Macam mainan..

Kasut dalam rumah atau rumah dalam kasut? ;)


Teringat permainan Uno Stacko.. Tarik satu rock, roboh semua! Stabile ke ni? Huhu

Macam pokok krismas!


Walawehhh ini kes rumah terbang neh! Terbaekkkk!!!

Koleksi gambar rumah terbalik di SINI.


Misya : Rumah terapung ada tak?

Wednesday, October 29, 2014

Siapakah pelakon sebenar video lucah Ustaz Azhar Idrus?

Allahu Akbar..! Luluh hati saya bila Ustaz kesayangan saya difitnah merakamkan aksi lucah bersama-sama seorang wanita. Dah takde kerja lain ke 'manusia' itu?? Saya memang tak percaya tentang fitnah tersebut tapi tergamak 'dia' melemparkan tuduhan fitnah seorang ulama' yang disayangi ramai yang sungguh memalukan itu? Haishh nampak sangatlah dah takde kerja lain.



Menurut sumber : Video skandal seks lucah Ustaz Azhar Idrus UAI tersebar. Menerusi laman sosial, kini tersebarnya rakaman skandal seks UAI berdurasi 0.55 saat yang memaparkan aksi seorang penceramah agama terkemuka di Malaysia dengan seorang lagi wanita yang tidak dikenali. Video rakaman skandal seks itu dipercayai dikongsikan laman sosial dan applikasi Whatsapp bermula pada awal pagi 23 Oktober 2014. Namun, ramai pihak yang mendakwa rakaman video tersebut telah dimanipulasikan oleh pihak tertentu untuk menjatuhkan maruah Ustaz Azhar Idrus. Sumber: SINI

Bila keluar kisah ni, terus saya teringat seorang pelakon yang mempunyai wajah mirip UAI. Antaranya pelakon yang membawakan watak Mandarin dalam filem Iron Man 3. Pelakon asal watak Mandarin tersebut adalah Ben Kingsley. Cerita penuh di SINI. Bukanlah nak menuduh beliau terlibat. Tapi yela, zaman sekarang make up dan pakai kostum je dah boleh buat orang menyerupai seseorang yang lain.

Ben Kingsley sebagai Mandarin. 1st time tengok Iron Man 3, tengok je dia ni terus teringat UAI.

Dengan janggut yang panjang, memang hampir serupa!
Wajah asal Ben Kingsley... See... make-up memang boleh mengubah wajah seseorang!

Baru-baru ni keluar lagi story seorang pelakon dari negara Perancis yang juga berwajah mirip UAI!  Sumber di SINI.




MasyaAllah... Pelanduk dua serupa.. Almaklumlah kat oversea adegan-adegan lucah memang bersepah-sepah ditayangkan. Mungkin kebetulan pelakon-pelakon ada berlakon babak-babak lucah tu maka pembenci-pembenci UAI dengan kreatifnya mengedit video tersebut supaya betul-betul kelihatan seperti UAI. Wallahualam....



Misya : Sayang ulama' tulen.


Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?



Assalamualaikum W.B.T

Yeah!!.. Hari ini Cik Yana dengan sukacitanya melancar satu segmen yang bertajuk Segmen : Anda Berasal Daripada Mana?. Segmen ini bertujuan untuk merapatkan lagi ukhwah antara blogger di seluruh Malaysia.. Segmen ini blogger baru ke blogger lama ke boleh join jangan malu-malu.. 

Syarat-syaratnya:

  • Pertama follow blog Cik Yana, Twitter Cik Yana, fanpage Cik Yana dan Instagram Cik Yana
  • Kedua, letak tajuk Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?
  • Letakkan bendera asal negeri anda dan letakkan ayat Saya Orang........ 

  • Segmen ini akan bermula pada hari ini 22 Oktober 2014 hingga 31 Disember 2014 pukul (11.59 PM).


  •  So apa lagi jom join ramai-ramai.. Ajak kawan-kawan korang.. 

    Senang kan




    Saya Orang Kuala Lumpur


    Misya : Stay di Putrajaya.

    SEGMEN BLOGWALKING + FOLLOWERS ~

    Salam. Ap lagi tunggu? Jom klik banner untuk join...

    Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

    Assalamualaikum



    29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014


    Jom Support Kisahsidairy.com

    Monday, October 27, 2014

    Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2015) - Season 2

    Salam.. Pewittt!! Ahha nak join? Klik gambar bawah ni okeys!


    Misya: Kad elektronik.

    Menang segmen bloglist Rrsya Eyrdina!

    Salam.. Yeay menang segmen bloglist! Walaupun nama penganjur segmen ni agak payah nak sebut tapi tetap berterima kasih sebab pilih saya sebagai salah seorang pemenang melalui incik random. Tuah No.7 katakan... Tapi memang betul, angka 7 atau 9 memang sinonim dengan saya. Pasti memberi tuah dalam apa-apa perkara. Wallahualam.. TQ again Rrsya!!=)





    Yang paling best blog saya dah masuk pun dalam bloglist kesayangan belah kanan blog penganjur segmen. Hehe tq2x!!


    Misya : Angka 14 selalu dikaitkan dengan kejayaan dalam kerjaya.

    Segmen I Follow U By Blog Dieyla



    Misya : Follow saja.

    Segmen Awesome Blogger Bloglist


    Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

    Syarat-syarat
    • Follow blog Invisible Note
    • Like facebook Invisible Note
    • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
    • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
    • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
    • Siap

    Tambahan (optional)
    • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

    Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

    credit to mialiana.com

    1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

    KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

    Tamat 16.11.2014

    Join cepat sebelum terlambat ;)


    Misya : Bukan perempuan kabaret.

    Thursday, October 23, 2014

    Hot item!!!! Arm Shaper menghapuskan lengan yang menggeleber!!

    Salam semua!!! Wow!!! Elken launching 1 lagi produk superb yang dahulunya pernah dikeluarkan untuik tempoh limited edition. Disebabkan ianya sangat-sangat laris macam pisang panas, maka start bulan ini Elken keluar kan semula Arm Shaper Special Edition untuk anda semua!!! 


    Ramai yang tanya saya kalau pakai set Charms atau DX Verve, ada tak yang untuk kecilkan lengan dan hapuskan lemak-lemak berlebihan dan menggeleber di situ? Actually boleh cuma perlukan urutan dan tarikan lemak yang konsisten setiap hari. Tapi kini dengan Arm Shaper ni, anda pakai setiap hari, hasilnya perghhh memang superb!


    Buat mereka-mereka yang ada lengan menggelebeh dan melambai-lambai tu, wajib ada Arm Shaper ni ok! Sangat-sangat selesa dan tidak panas. Boleh dipakai dengan apa sahaja baju untuk gaya yang lebih ekslusif! PM/Wasap 0169561764 untuk pembelian!


    Misya : Lemak lembik lebih mudah dibentuk berbanding lemak otot.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...