expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, November 27, 2014

1st Segmen Blogwalking & Kenali Blogger By NaD Dea

Salam.. Jom join segmen ni dengan klik banner di bawah...


Segmen Bloglist Cun December 2014 by Ekinnuar

Salam. 1 more segment to go!! Click banner...


Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam


Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014.
15 Blog dicari untuk menjadi penyeri di sidebar blog Truly Love... 

Syarat-syarat Penyertaan:

1. Follow Blog Maria Firdz
2. Add G+ +Maria Firdz 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam"
4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML;
5. Publish dan hantarkan entry penyertaan di entry ini.

Segmen ini bermula 25 November 2014 jam 12 tengah hari dan akan tamat pada 27 November 2014 jam 12 tengah hari.


Jom support segmen ringkas ini...

Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense

Salam.. Jom join segmen ala-ala K-Pop ni. hehe.. Klik banner!


Monday, November 24, 2014

Segmen Mari Berkenalan by Nad Lazim

Salam.. Ahha mari-mari kita saling berkenalan.. Buat kawan baru reramai di sini! Siap ada hadiah shawl lagi tu untuk yang bertuah!! Best3x!!! Klik banner ya..


Segmen Bloglist Disember DJH 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Pencarian bloglist bagi bulan Disember 2014 di Diari Jejaka Hangat bermula pada hari ini, 24 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 November 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk Segmen Bloglist Disember DJH 2014   
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah kan?

Mereka yang bertuah akan dipilih untuk masuk dalam bloglist DJH untuk bulan Disember dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Diari Jejaka Hangat  ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada. 1 Disember 2014.

Kredit untuk Kak Mialiana

Segment Blog Review by Syukurnya Sihat. Com

Salam.. Hai sume!! Jom join this segment!!=) Klik banner.........


Wednesday, November 19, 2014

Segmen Blogwalking Sampai Penat

Salam.. Huhu sampai penat? Hehe jom join segmen ni kalau berani!;) Klik banner..


1st Segmen Blogwalking By Cik Ash

Salam.. One more segment to go! Lets click banner...


Segmen Blogwalking By DJH

Salam Rabu semua!!! Jom meriahkan blog anda dengan segmen by DJH ni.. Klik je banner...


Monday, November 17, 2014

Review Terpantas Versi 3 : Miss Balqis

Salam.. Hola! Jom tengok review saya untuk blogger terpantas yang ketiga iaitu Miss Balqis. Tengok header je saya dah tahu Miss Balqis mesti ada ciri-ciri kebudak-budakan ckit. Sweet gitew.. Hehe..



Tapi menarik header ni sebab memberi 1001 makna tentang penulis.. Ada seni di situ. =) Dari segi blog saya suka mainan warna Balqis. Putih dan purple.. Cuma kalau diletakkan border untuk setiap widget pasti tampak lebih kemas. Yang lain perfecto! 


So, apa kata Balqis tentang 8 minit nak jumpa saya tu? ;)


Agak cumel je permintaan Balqis ni nak belajar mekap. Alahai segan la pulak. Huhu. Yang kat header tu mekap artis yang mekapkan masa aktif dalam modelling dulu. Di luar, saya tak bermekap sangat. Cukupla letak bedak, eyeliner dan lipstick. Sometimes saja saya pakai contact lens if ada event. Dressing pun ala kadar saja tapi tetap maintain anggun giteww..;)

Rahsia kulit cantik? Klik SINI.


Misya : First impression itu penting.

Review Terpantas Versi 3 : Miss Nadia

Salam semua.. Melihat foto wajah blogger Miss Nadia atau dikenali juga sebagai Kapas Putih ni mengingatkan saya pada wajah sepupu dan anak buah saya. Manis je ala-ala chinese look giteww.. Haa nak follow beliau? Klik je header beliau kat bawah ni.


Blog Nadia ni simple je. Dah start berblog since 2011. Maybe Nadia ni busy so kelihatan blog perlu disusunatur dengan lebih baik pasti lebih menarik. Overall, blog Nadia kemas dan mesra pembaca.:) So apa yang Nadia nak buat jika dapat jumpa saya dalam 8 minit?


Hehe selfie itu wajib! TAPI part makan tu, erkk for sure saya kalah sebab saya tak kuat makan. (Yeke??) Hehehe.. Kalau betul-betul lapar insyaAllah ada potensi untuk menang. Haha boleh ke camtu? Takpe insyaAllah ada jodoh kita jumpa ya Nadia. Bukan 8 minit, 8 jam pun boleh!=)

Misya : Income RM8k sebulan dengan CBP Plus.  

Review Terpantas Versi 3 : Blog Cerita Ejoy


Salam semua.. Haa... Tiba masa nak review pemenang yang join Segmen 8 Jam bersama Misya yang saya launch baru-baru ini. So, siapa blogger pertama yang bertuah ni? Blogger yang dimaksudkan adalah Haffizul Iskandar atau nama manjanya Ejoy.. Blog Ejoy ni simple je. Almaklum blogger lelaki memang simple. Huhu.. Walaupun baru, tapi sudah ada style sendiri mereka blog. Hope terus maju jaya dalam dunia blogging ya!=) Siapa-siapa nak bw boleh klik header Cerita Ejoy dia atas..



Dalam segmen tu saya ada tanya 1 soalan kepada para peserta. Kalau diberi masa 8 minit untuk bertemu dengan saya, apa dorang nak buat/cakapkan? Menjawab kepada persoalan Ejoy yang ditujukan kepada saya, hehehe.. Actually saya jana pendapatan melalui bisnes. Bisnes apakah itu? Klik SINI. Alhamdulillah income 5 angka sebulan dalam tangan as part timer. Kalau melalui blog ni, saya dapatlah sikit-sikit melalui nuffnang. Saya berblogging untuk meluahkan daya kreativiti sebagai penulis. Almaklum dulu pernah bercita-cita nak jadi penulis. Ahaks.. Okla, insyaAllah Ejoy one day nanti kita bertemu ya. Nak tanya pasal bisnes? Do wasap me directly  at 016-9561764. =)


Misya : Perniagaan punca 9/10 rezeki.



Bloglist Aynorablogs.Com Tahun 2015

Salam.. Lagi segmen bloglist yang menarik untuk disertai.. Mudah je syaratnya. Cer tekan banner..


About me? Hehe i am simple person tapi berimpian besar dalam hidup. Sebab tu blog saya ada macam-macam story. Hidup kena berani berimpian. Oh yes!=)

Jangan lupa join segmen saya juga! =) 

SEGMEN BLOGWALKING by Sakura

Assalamualaikum :)


Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU

Syarat dia terlalu simple.

 Follow blog sakura :)
 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.
 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)
 Dah boleh start blogwalking.
 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 


So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.



Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad

Jangan lupa join segmen saya juga! =)
Segmen : Nak join bloglist Misya 2015!

Segmen Pencarian Bloglist November

Salam.. Jom masuk bloglist blogger ni dengan klik banner berikut!


Saya tag sesiapa saja yang open entry ni.. Jadi, anda dah buka, maka sila lah join ya segmen ni! hehehe..

Jangan lupa join segmen saya juga! =) 

Segmen : Blog Review By Parihh

Salam.. Best-best segmen yang keluar kat dashboard hari ni. Jom join segmen ni pula! klik banner ya..






1st Segmen Blogwalking By Cik Pelangi

Salam.. Lagi 1 segmen yang boleh disertai!! Klik banner je...


Jangan lupa join segmen saya juga! =) 

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

Salam.. Ayu Insyirah buat segmen lagi! Jom2x join!!!




Jangan lupa join segmen saya juga! =)   

SEGMEN BLOGWALKING NOVEMBER

Salam... Jom join! Klik banner...



Penganjur minta semua peserta beri details berikut :


NAMA PENA : Misya 
NEGERI KELAHIRAN : Kuala Lumpur

Thursday, November 13, 2014

Hotel Semabok Inn || Apa pendapat saya?

Salam.. Haa ada sesiapa nak ke Melaka? Mungkin boleh bermalam di salah 1 hotel bajet area Semabok, Melaka. Saya ke sini atas urusan bisnes & terpaksa bermalam. So try la stay 1 night kat sini. Sampai-sampai je saya dan hubby disambut baik di kaunter. Lobinya bersih walaupun tak berapa besar. Bilik pula? Jom tengok..

Simple saja biliknya. Ada towel dan sabun disediakan. 1 malam lebih kurang RM90 if tak silap untuk bilik queen gini.

Antara kemudahan yang tersedia. Cuma TV nya langsung tak dapat apa-apa channel! TV lama kot. Maybe bilik saya ni di tengah-tengah maka tak dapat siaran TV. Mati kebosanan la kalau duk lama-lama. Huhu.


Area Semabok ni agak jauh juga daripada Tol Highway Plus Ayer Keroh. Berpusing-pusing juga kami cari hotel ni. Pagi-pagi di seberang jalan ada gerai makan jual nasi lemak dan makanan breakfast macam-macam. Hotel tak sediakan breakfast, so bolehlah gi makan kat seberang jalan...

Inilah bangunan hotelnya. Kecil saja tapi oklah untuk stay sekejap-sekejap.. Parking nya berbayar kalau tak nanti kena saman dengan Pihak Berkuasa Tempatan Melaka. Yang leceh nya, setiap 1 jam kena gores kad parking. Alamak ai, kalau park 24 jam, tak ke 24 keping kad nak kena gores?? Huhu tu jela yang wat saya kurang puas hati sikit. Yang lain dari segi penginapan semua ok sesuai dengan bajet.:) Kalau nak booking boleh terus ke http://www.semabokinn.com/


Misya : Jangan mabuk todi sudah..


Special bouquet for my birthday.. TQ hubby!

Salam.. Alolololo sweetnya.. Huhu sempena birthday saya baru-baru ni my hubby kasi surprise hadiahkan sejambak bunga plus ada balloon says I LOVE YOU.. Huhu sepanjang kami berkenalan sampai dah kahwin, this is my 1st time terima bunga from him. Wakakaka.. Tak sangka bufday kali ni dia kasi bunga. TQ so much Abang... Romantik juga rupanya my hubby ya! ;)

Kebetulan hari tu (10 September) saya kena ambil dia kat ofis sebab kereta dia rosak. Sambil-sambil tunggu tu tiba-tiba dia datang dan tunjukkan bunga special ni. Surprise!!! Alololo sweetnyerrrr...^_~





TQ so much Hubby!

Untuk celebrate birthday, hubby belanja makan special kat Kenny Rogers. Yahooo....

Sedap tak? Ngehehe..

Alhamdulillah rezeki...^^



Apa-apa pun memang saya rasa bertuah sangat-sangat sebab diraikan sebegini. Seriously before kahwin my husband ni bukan jenis romantik pun. Nak beli bunga sekuntum pun payah! Hehe.. Tak sangka bila dah kahwin baru dia keluarkan sifat-sifat romantik dia sikit demi sikit. Alhamdulillah dapat suami seperti beliau.. Love you till jannah! 


Misya : Dipertemukan yang terbaik selepas banyak kali bertemu yang salah. 







Pemenang Segmen 8 Jam Bersama Misya : Siapa terpantas?

Salam semua.. Semalam saya lancarkan segmen singkat special meraikan page view saya mencecah 800k. Terima kasih buat mereka yang sudi dan sempat join. So tamatlah sudah Segmen 8 Jam Bersama Misya : Siapa terpantas? Jadi, siapakah yang terpantas itu??? Jeng-jeng-jeng... 


Sehingga jam 5.30 petang semalam hanya 5 orang peserta sahaja yang join! Huhu siapa tak join tu sangatlah rugi sebab saya nak review blogger terpantas yang sertai segmen saya. Best-best entry dorang. Nanti saya akan review dan jawab 1 persatu soalan mereka. So siapakah 5 yang bertuah itu?


Tahniah dan terima kasih kepada mereka yang sertai! Tunggu review dari saya ya. Yang tak dapat join, InsyaAllah next time saya wat lagi ya.=) 

Misya : Pantas menaip sms.

Photoshoot baju sistem Elken...

Salam semua.. Yuhuu photoshoot lagi! Bestnya la hai wat Elken ni.. Apa yang kita nak pasti tercapai. Alhamdulillah... Kali ni saya nak share tentang aktiviti photoshoot bersama Elken untuk pakaian sistem kami. Ala-ala uniform la tapi takdela kena seragam macam baju sekolah tu kan. Yang penting ikut sistem dan nampak profesional. Kalau wat bisnes tapi pakai selekeh-selekeh je, camne orang nak contohi rite? Elken memang bersistem dan sistem itulah melahirkan 103 orang jutawan dalam tempoh 19 tahun! Siapa jutawan seterusnya? Maybe saya? Huhu amin... Jom tengok apa yang berlaku dalam sesi photoshoot ni! 


Peace! Before beraksi depan kamera.

Ok start posing! Ngehehe..



Tak ketinggalan my husband pun sama juga! Perghh ensemnya.. Suami siapa tu??? Kehkeh..



Sweet tak? Ahaksss...;p


Habis posing, apa lagi selfie jap! 

Gitula incik Ahmad ya....;)

Suasana di bilik mekap...

Hope kerjaya kami di Elken terus bersinar dan mencapai impian kami.. Doakan kejayaan kami ya! Muah!


Misya : Doa yang baik-baik.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...