Skip to main content

CBP Plus masuk Buletin Utama TV3??

Salam.. Wah agak kecoh sebentar tentang khabar berita bahawa program keusahawanan CBP Plus under syarikat Elken dikatakan mendapat liputan media iaitu Buletin Utama di TV3 baru-baru ini. Saya pun teruja juga sebab menunjukkan program CBP Plus memang luar biasa. Huhu. Tapi jangan happy terlalu awal. Actually ada benda lain yang Buletin Utama sampaikan sebab kebetulan nama CBP tu ada kaitan dengan benda lain. Ngehehe..

Ada sahabat tersalah faham ingatkan CBP yang TV3 maksudkan tu CBP Plus tapi rupanya bukan..

Ni one more tentang CBP yang keluar dalam Buletin Utama.

Huhu punyalah mencanak aura CBP Plus sampai apa-apa saja berkaitan dengannya menjadi viral dengan cepat. Nak tahu tak apa CBP yang Buletin Utama tu sampaikan? CBP tu Cukai Barang & Perkhidmatan atau dalam bahasa English nya GST! Baru je saya wat entry tentang GST di SINI. Lorrrrr... Ahaks... Nak tahu lebih lanjut tentang GST ni boleh ke http://www.customs.gov.my/

Dan untuk info semua, CBP ni juga singkatan kepada Jabatan Customs and Border Protection di U.S. Ngehehe..

Tapi sebenarnya memang betul program CBP Plus banyak membantu golongan berpendapatan sederhana ke bawah. Ramai yang dah dapat income 5-6 angka sebulan melalui CBP Plus. Secara tak langsung, CBP Plus sebenarnya membantu rakyat Malaysia merapatkan jurang pendapatan memasing. Tak percaya? Boleh baca SINI sebab saya sendiri dah menikmati hasilnya.=)



Nak tahu lebih details tentang CBP Plus, jangan segan-segan roger je saya k!


Misya : Populariti kadang-kadang penting.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…