Dwitasik Putrajaya.. Hope dapat beli sebijik!

Salam semua.. Haishh semakin hari keinginan nak memiliki sebuah rumah sendiri makin membuak-buak. Almaklum, tak lama GST akan dilancarkan. masa tu harga rumah pasti lagi meningkat. So, now saya n hubby memang mencari-cari rumah untuk wat investment terlebih dahulu. Antara yang menarik minat kami adalah Apartment Dwiputra ala-ala kondo bertemakan resort. Terletak hampir dengan Alamanda Putrajaya dan Presint 14. Luas setiap rumah takdelah besar sangat tapi untuk long term, memang berbaloi beli sebijik. Harga more than RM500k. Masih affordable untuk apartment berkonsepkan  resort terletak di kawasan elit seperti Putrajaya. Kami datang lepas sebulan je tinggal beberapa unit je kosong! Perghh laris babe!

Ni replika je. Huhu. Tapi sangat nice ada swimming pool tau! 

Belah belakang..

Di Gallery, kami dibawa visit ke rumah contoh. Teruja tengok deco rumah contoh ni. Sangat mewah walaupun kecil je rumah nya. 

Dapur ni kalau takde kabinet nampak la lebih luas..

Master bedroom.. Masuk je rasa macam nak tidur je. Ngeh..

3 bilik tidur, 2 bilik air.

Macam hotel.. Tapi deco ni tak termasuk lah dalam harga rumah. Ni contoh saja. Nak camni kena spend lain amount.

One of bathroom..

Disebabkan kami memang nak sangat ada rumah sendiri dan juga sebagai pelaburan untuk masa depan, maka try la apply sebuah.. Walaupun bukan rumah impian, tapi sedikit sebanyak kami dapat avoid GST nanti. Hopefully approve dan impian kami memiliki rumah tahun 2015 ni tercapai.:)

Buat masa sekarang ianya masih dalam pembinaan. InsyaAllah siap tahun 2017 nanti.

Doakan saya dan suami dilimpahkan rezeki untuk beli sebuah rumah tahun 2015 ni ya.


Ya Allah Ya Tuhanku, limpahkanlah rezeki kepada Misya dan suaminya. Semoga tahun 2015 membuka jutaan pintu rezeki buat kami sekeluarga. Amin..


Misya : Doa sangat powerfull.

Comments

  1. Cantiknya rumah! 500k yer. Erks. hope loan lulus yer. Amin.

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa~ semoga semua urusan berjalan lancar. hehe

    ReplyDelete
  3. 500K je kan..hihi.. semoga impian nak beli sendiri tercapai..

    ReplyDelete
  4. CT tahuuu building ni dekat ngan roundabout tu hehehe.. cepat jugak tau progress binaan nye.. insyallah.. moga ini adalah pilihan terbaik untuk masa depan =)

    ReplyDelete
  5. Saya pun tengah fikir benda yang sama, nak buat investment ke rumah. Semoga tercapai hajat awak tu..amin~

    ReplyDelete
  6. Tau x nak contact siape if nak beli rumah ni

    ReplyDelete
  7. Tau x nak contact siape if nak beli rumah ni

    ReplyDelete
  8. Tau x nak contact siape if nak beli rumah ni

    ReplyDelete
  9. Tau x nak contact siape if nak beli rumah ni

    ReplyDelete
  10. Tau x nak contact siape if nak beli rumah ni

    ReplyDelete
  11. Slm..tau x contact person if sya nak beli rumah ni

    ReplyDelete
  12. Tau x nak contact siape if nak beli rumah ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts