Profiteroles || Desert lemak berkrim dari KFC

Salam. For those yang selalu makan kat KFC mesti perasan benda alah ni. Salah 1 promosi KFC sekarang adalah premium desert berasaskan coklat. Saya dah beberapa kali makan KFC dah lama nampak desert ni terpampang kat board kaunter dia tu. One day teringin try 1 desert yang namanya Profiteroles. Dengan namanya unik dan rupa bentuknya pun memang unik. 

Merupakan kek lembut intinya vanilla cream dan diluarnya disaluti coklat cair. Perghh tengok je memang terliur!


Ada 3 biji rupanya dalam 1 bekas.

Amacam nampak sedap kan? Memang sedap! Huhu.. Rasa creamy, manis, lemak berkrim gitu. Makan 3 biji ni pun dah cukup kenyang.

Inilah hidangan KFC saya. Snack Plate with Profiteroles..

Harganya? Tak mahal pun.. Kalau makan kat hotel pun lebih kurang je harganya. Berbaloi la dengan rasanya yang enak.

RM5.80 untuk setiap 1 desert. So pilihla mana yang berkenan di hati. Singgahlah mana-mana KFC yang berhampiran.



Misya : Tak minat tiramisu.




Comments

  1. Wah sedapnya. Memang dh lama berhajat nak beli, tp xterbeli lg. hehe
    Next time leh beli, nmpak sedap tu sis :)
    Jemput singgah : fatihahazanan.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts