expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, January 29, 2015

Seminar tentang pemakanan tapi makan tak ingat!

Salam. 1st time jejak kaki ke Shangri-La Hotel Putrajaya, feeling excited! Saya dah stay di Putrajaya more than 10 years, but tak pernah lagi masuk area hotel ni. Almaklum sebab dia terletak kat atas bukit di Presint 1. Nak ke tempat ni kena pusing roundabout utama sebab bukit ni kat tengah-tengah bulatan. Apa yang menarik? Sampai-sampai je no parking availaible. Heh. Pusing sekali dua, drebar shuttle tram untuk ke hotel ni perasan then suruh saya park kat taman bawah. Saya pun park situ then naik shuttle tram yang disediakan. Teruja juga sebab view dia sangat menyegarkan plus udara yang nyaman atas bukit.

Lobi hotel.. Besenya yang datang sini VIP/VVIP je. 

Inilah aktiviti saya di sini. Seminar bersama Persatuan Nutrisi Kebangsaan anjuran Dutch Lady. Banyak ilmu saya dapat especially tentang adanya 1 organization yang conduct macam-macam kempen untuk menjaga pemakanan rakyat Malaysia. Almaklum Malaysia adalah negara Top 5 obesiti di dunia! So, sangat-sangat penting rakyat Malaysia sedar tentang kepentingan menjaga pemakanan.

This is for lunch. Huhu macam-macam ada! Baru je dengar seminar pasal pemakanan, tak tahan tengok hidangan pelbagai makanan terus sambar je apa yang ada. Haisshhh inilah rakyat Malaysia. Macam-macam belajar tentang nutrition tapi nampak je makanan terus tak ingat dunia!

Desert yang sangat mengancam! Nyum-nyum..

Pilih je nak apa semua ada. Dari western, tradisional, dan pelbagai desert!

Sungguh menyelerakan!

Demi kesihatan diri, seperti biasa peneman setia saya, Elken Spirulina wajib saya ambil at least 10 biji every day. Baru lah segar dan bertenaga sepanjang hari. Nak tahu khasiatnya? Klik SINI.


Misya : Pengamal suplemen sejak kecil.

2 comments :

CT Humairah said... Reply To This Comment

uuuuish bab bab dessert ni yang lemah smangat hahaha..

CT Humairah said... Reply To This Comment

uuuuish bab bab dessert ni yang lemah smangat hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...