expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, February 12, 2015

Kaedah membeli-belah di GO SHOP.

Salam. Since saya publish entry tentang saya shopping di channel TV GO SHOP, ramai pula yang pm saya tanya camne saya wat pembelian. Mula-mula agak pelik juga soalan tu sebab dalam siaran Go Shop sentiasa diterangkan kaedah nak buat pembelian produk. Tapi ada sorang member who asking me is OKU. Dia ada masalah pendengaran so takleh wat order melalui fon call. Apa yang orang Go Shop tu cakap dia takleh dengar. Alahai sian kawan saya ni. Ok now don't worry! Bcos now Go Shop lancarkan beberapa kaedah baru untuk memudahkan uols shopping barang-barang di go Shop. No need to wait for phone call to be pick up! Guna online pon bolehhhh... Jom saya share kaedah shopping di GO SHOP!



1. Teknik panggilan telefon. Dial talian 1800-82-0088 dan terus buat pesanan. Biasanya dorang akan minta details-details anda such as nama, alamat, nombor fon & etc. Then urusan pembayaran terpulanglah pada anda. Nak guna kad debit / kad kredit / cash in delivery (COD- tak semua produk). Janganlah risau tak tentu pasal. Ini rancangan TV sah-sah tiada unsur-unsur penipuan. Makesure dial nombor yang betul. InsyaAllah yang jawab panggilan tu sangat ramah dan akan layan segala pertanyaan anda. Oh ya panggilan adalah PERCUMA. Sebab talian tu kan bebas tol. Tapi makesure prepaid anda aktif (kredit tak expired) bagi elakkan urusan-urusan tak best berlaku.


2. Teknik online. Haa ni standard la macam anda shopping tudung atau baju kat facebook cuma takdelah kena komen pm, pm, pm aje. Ingat Go Shop nak layan? Ahakss.. I mean uols click je laman web Go Shop di http://www.goshop.com.my/ Sebelum start shopping, kena register online untuk dapatkan ID name dan password dulu. Makesure anda ada email & email tu makesure boleh dibuka. Dah register then boleh start shopping. Pilih je produk apa anda nak, masukkan dalam trolley cart tu, then proceed untuk beri details-details anda termasuk pembayaran. Nak guna laptop, PC, smart fon, tablet, semua pun boleh. So tak semestinya kena tonton TV baru boleh beli. Senang je kan?

Go Shop akan berikan anda no.rujukan order anda if ada apa-apa problem akan datang senang nak refer. Jangan hilangkan pula ya! InsyaAllah after 3-5 hari bekerja barang anda akan selamat sampai ke tempat anda. Makesure bagi address yang betul! Kalau anda tiada di tempat anda masa tu, pihak courier iaitu GDex akan tinggalkan 1 slip kecil untuk anda ambil sendiri barang anda at the nearest GDex branch. Ada TV, Fon, Tab, Laptop, boleh beli!



Misya : Lama-lama pasaraya dah tak wujud lagi.

2 comments :

ahmad said... Reply To This Comment


Singgah sini
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

Segmen Mencari Bloglist blogahbar

Senarai Peserta

Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

CT Humairah said... Reply To This Comment

serba canggih dah sekarang ni.. tapi ada certain things rasanya kena pergi kedai belek materials baru puas hati kot nak beli.. ada certain bleh la beli online hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...