expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 5, 2015

Someone belanja new handphone!

Salam semua. Fuhh rasa lama tak update. Maaf sesangat saya terlampau busy! Balik dari Istanbul terus berlambak-lambak tugasan perlu disetelkan. Ni pun curi-curi time nak update. Too many stories nak share dan rasa really excited but masa amat mencemburui. Ngeh. Ok today nak share rezeki dapat new phone from hubby! Ngeeee... Samsung GALAXY Grand Prime, new model from Samsung for Dual Sim.


Asalnya memang saya nak beli new fon bcos fon lama skrinnya dah retak. Tunggu masa nak let go. Ikut citarasa nak beli Oppo tapi unfortunately yang dual sim tak banyak choice. Round punya round akhirnya jodoh tetap with Samsung. ^^ During nak wat payment tu i dah siap-siap nak keluar cash sendiri suddenly my hubby hulur kad debit. Ahha! Entah mimpi apa dia belanja saya fon ni agaknya. Huhu. Anyway tq so much hubby.. Walaupun bukan fon mahal-mahal, u tetap sweet honey! Wakaka gedixxx...:p


B4 this saya guna Samsung juga. First model untuk dual sim. Sayang lagi fon tu sebab tu hadiah hantaran wedding kami. Tapi sebab asyik wat hal je dat fon maka terpaksa la find a new one. Last-last tak jauh beza pun dari fon lama cuma lebih laju n size panjang sedikit. Why dual sim? Memang saya suka camtu. ^^

Haaa ni la fon lama tu.. Amekkk! Ganas betol saya ni kan? Tak sampai 2 years guna dah jadi gini rupanya. Hehe.. Nak buek camno kan. Terjatuh pelepap terus skrin atas lantai simen, terus crack. Tapi magic nya saya still boleh guna fon ni tau until now. Cuma tak selesa sebab ada garis-garis crack tu je. Kalau jual ada sape-sape nak ke? Heh. Tanya kedai kalau tukar skrin how much, about RM160. Ermm will consider that. Sayang nak jual.. Kenangan tuu beli time tunang for hantaran^^


My new chenta hati... Hope awak terus sihat dan cergas ya. Ngehehe. Almaklum tanpa handphone ibarat takde pape kat dunia ni. Ngeee.. Syukur dapat husband yang sporting dan memahami.^^


Misya : Takde handphone boleh meroyan.



No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...