expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, April 30, 2015

"The Leader In You" by Dale Carnegie

Salam.. Suka membaca? Tak semua ada hobi membaca rite? Saya ni takdelah diketegorikan sebagai obses membaca tapi bila masuk kedai buku macam MPH tu automatik rasa teruja nak membaca tu datang. Dulu-dulu zaman sekolah saya gila beli novel. Pastu dok berangan macam-macam. Now takyah baca novel, sebab kat TV sume drama tentang novel banyak dibikin. Huhu. 


Tapi apa-apa pun amalan membaca tetap perlu diterapkan. Especially buku-buku bermotifkan motivation. Now say alebih tertarik buku-buku sebegini. Salah satunya The Leader In You by Dale Carnegie. Tengok tajuk je terus saya excited nak baca. Sebab isinya ada kena mengena dengan apa yang saya lakukan. Membimbing network. So kalau anda nak jadi pemimpin yang baik, banyakkan membaca buku sebegini. Bukan dalam bisnes saja malah di rumah kena pimpin family, kat ofis nak jadi ketua kepada staf & etc. 


Uols boleh lah beli this book at MPH yang berhampiran. Happy reading!


Misya : Leaders are not born but they are made.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...