expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, May 26, 2015

Bandung Trip #4 : Dago & Toko Tiga, habiskan duit lagi!

Salam. Ok sambung story dari Part 3 kisah saya n family di Bandung, Indonesia. Dah shopping dan kenyang  di Pasar Baru maka sambung shopping lagi! Hehehe.. Kebetulan ada orang (my mom's friend) kirim perfume, jadi supir bawa ke tempat special untuk borong perfume di Jalan Dago. Saya yang tak gemar beli perfume ni jadi terpengaruh plak tengok mak saya borong beberapa jenis perfume. Bukan apa, beli pati nya sahaja sangat lah murah! My hubby, ayah, adik-adik saya pun sama! Huhu..

Jom borong perfume!

Inilah kedainya. If ke sini cari Jalan Dago dan pasti jumpa kedai perfume Win ni.

Murah bangat dong.. Original perfume dengan harga borong.  

Sebotol besar baru RM30++

Pilih je nak brand apa semua ada!




My hubby borong 3 botol! Yang tak tahan nya 1 perfume tu kami pilih brand sama. Almaklum my hubby suka bau bunga-bungaan like me. huhu

Ok done! Next..............

Perjalanan diteruskan ke destinasi shopping berikutnya.. Kat sini jalanraya sentiasa sibuk. Sangat sesak tapi yang peliknya accident sangat kurang di sini tak seperti di KL. Maybe sebab dorang bawa slow-slow tak macam KL berdesup-desup macam pelesit, memang statistik accident di Malaysia lebih tinggi.


Udah sampe... TOKO TIGA! Ini adalah tempat shopping barang-barang branded seperti jeans dan kulit. Walaupun hujan tetap ku redahi. Cewah! Mula-mula macam tak berminat sangat almaklum saya bukannya kaki branded. Tapi masuk je, alamak terjebak mak! Haha.. Serius murah! Means branded item kalau kat KL bese harga RM300 ke atas but kat sini RM100+- jek! 

Benda 1st yang saya tertarik adalah jacket jeans. Memang dah lama mencari jaket jeans ni. Daripada Levis sampailah Le Cooper sume saya belek. 

Finally got this one! My hubby bagi green light, apa lagi sambar ler.. Huhu..


50% discount tuuuu....

My family mula-mula nak tengok-tengok je, last-last amik juga sehelai dua. Huhu..


Antara hiasan dalam Toko Tiga

Happy nya dapat shopping!

Ramai betul manusia. Kebetulan kami datang kali ni Toko Tiga buat sales kow kow liao!

Pilih jangan tak pilih...

Yeahhhh! Dapat baju dan seluar baru! Ngehehehe...

Ok dah penat habiskan duit di siang hari, mari pulang ke hotel.. Ready for dinner!

Special menu by Danoufa Hotel...





Ok guys, setel 1st day di Bandung. Next kami ke Kawah Putih. Ada apa di sana? Wait for Part 5 ya!=)


Misya : Duit mengalir macam air.



9 comments :

Nadia Johari said... Reply To This Comment

bestnya dapat pergi trip-trip ni

Mad Parihh said... Reply To This Comment

toko tiga dah pergi kak . huhuu . jalan sana memang selalu jem . walaupun dah sampai 5 6 lane tetap sibuk dengan kereta

Eka Shaari said... Reply To This Comment

salam sis just nak confirm harga perfurm win tu dlm 35k rupiah kan...botol 150ml

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Eka Shaari Aah dear.. lebih kurang gitu.. Tapi tak tahu sekrang sebab mata wang Malaysia jatuh. huhu

Eka Shaari said... Reply To This Comment

@Misya (Aimi Syahirah)

ok sis tq... i baru balik dari bandung jgk tapi ingat2 lupa harga dia...just nak confirm balik jer..sbb i cuba cari info kat internet tapi xde pasal harga dia..

Agas Bandung said... Reply To This Comment

Salam sejahtera tuan/ puan.
Sebelum tuh mohon magdalena buat promosi di sini dan perkenalkan agen tour dari.AGAS BANDUNG TRAVEL. Semoga tuan/puan senantiasa d berikan ke sehatan yang baik dan d murah kan rezeki nya ( aamiin ).
Buat tuan/puan yang sudah ada rancangan buat cuti d bandung / jakarta.dan memerlukan kereta beserta pemandu buat pusing2 d kota bandung.
Boleh hubungi kami : call :+6281394653014.
Whardana : +6281394653014 / +6281910301718.
Email : agassi bandung05@gmail.com
Kami sangat mengutamakan keselamatan dan servis kami yang memuaskan ke pada tuan/puan yang computing ke pada kami.
Harga pun muatan bisa lebih jimat.

Kami pun menyediakan paket berupa, transport dan hotel.
Semoga sindrom dari kami bisa memindah kan urusan bercuti d bandung buat tuan/ puan untuk ber cuti d kota bandung.

NB:silahkan mencoba guna TRAVEL kami.

Wassalam dan terima kasih. Tuah ka bandung.

Agas Bandung said... Reply To This Comment

Salam sejahtera tuan/ puan.
Sebelum tuh mohon magdalena buat promosi di sini dan perkenalkan agen tour dari.AGAS BANDUNG TRAVEL. Semoga tuan/puan senantiasa d berikan ke sehatan yang baik dan d murah kan rezeki nya ( aamiin ).
Buat tuan/puan yang sudah ada rancangan buat cuti d bandung / jakarta.dan memerlukan kereta beserta pemandu buat pusing2 d kota bandung.
Boleh hubungi kami : call :+6281394653014.
Whardana : +6281394653014 / +6281910301718.
Email : agassi bandung05@gmail.com
Kami sangat mengutamakan keselamatan dan servis kami yang memuaskan ke pada tuan/puan yang computing ke pada kami.
Harga pun muatan bisa lebih jimat.

Kami pun menyediakan paket berupa, transport dan hotel.
Semoga sindrom dari kami bisa memindah kan urusan bercuti d bandung buat tuan/ puan untuk ber cuti d kota bandung.

NB:silahkan mencoba guna TRAVEL kami.

Wassalam dan terima kasih. Tuah ka bandung.

Agas Bandung said... Reply To This Comment

Salam sejahtera tuan/ puan.
Sebelum tuh mohon magdalena buat promosi di sini dan perkenalkan agen tour dari.AGAS BANDUNG TRAVEL. Semoga tuan/puan senantiasa d berikan ke sehatan yang baik dan d murah kan rezeki nya ( aamiin ).
Buat tuan/puan yang sudah ada rancangan buat cuti d bandung / jakarta.dan memerlukan kereta beserta pemandu buat pusing2 d kota bandung.
Boleh hubungi kami : call :+6281394653014.
Whardana : +6281394653014 / +6281910301718.
Email : agassi bandung05@gmail.com
Kami sangat mengutamakan keselamatan dan servis kami yang memuaskan ke pada tuan/puan yang computing ke pada kami.
Harga pun muatan bisa lebih jimat.

Kami pun menyediakan paket berupa, transport dan hotel.
Semoga sindrom dari kami bisa memindah kan urusan bercuti d bandung buat tuan/ puan untuk ber cuti d kota bandung.

NB:silahkan mencoba guna TRAVEL kami.

Wassalam dan terima kasih. Tuah ka bandung.

Agas Bandung said... Reply To This Comment

Salam sejahtera tuan/ puan.
Sebelum tuh mohon magdalena buat promosi di sini dan perkenalkan agen tour dari.AGAS BANDUNG TRAVEL. Semoga tuan/puan senantiasa d berikan ke sehatan yang baik dan d murah kan rezeki nya ( aamiin ).
Buat tuan/puan yang sudah ada rancangan buat cuti d bandung / jakarta.dan memerlukan kereta beserta pemandu buat pusing2 d kota bandung.
Boleh hubungi kami : call :+6281394653014.
Whardana : +6281394653014 / +6281910301718.
Email : agassi bandung05@gmail.com
Kami sangat mengutamakan keselamatan dan servis kami yang memuaskan ke pada tuan/puan yang computing ke pada kami.
Harga pun muatan bisa lebih jimat.

Kami pun menyediakan paket berupa, transport dan hotel.
Semoga sindrom dari kami bisa memindah kan urusan bercuti d bandung buat tuan/ puan untuk ber cuti d kota bandung.

NB:silahkan mencoba guna TRAVEL kami.

Wassalam dan terima kasih. Tuah ka bandung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...