expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, May 24, 2015

Bandung Trip #2 : Nasi Padang sebelum lena di Danoufa Hotel...

Salam.. Haa dah baca Part 1? If dah jom teruskan story saya. Sesampai je di Jakarta, kebetulan perut memang berkeroncong. Actually flight kami delay so memang tiba masa makan malam sewaktu sampai di Jakarta. Maka nya, pak supir singgah di R&R dalam perjalanan ke Bandung. Apa lagi, pekena Nasi Padang lerr! Biasa makan kat Malaysia je. Kali ni pure punya nasi padang! 

Perghhh tengok! Macam-macam lauk dihidangnya! Penuh meja... Tapi kat sini dinasihatkan pilih yang mana anda nak makan sahaja. Yang taknak, letak tepi siap-siap tau. Sebab kalau tak anda kena bayar semuanya walaupun anda tak sentuh pun lauk tu! 

Orang paling happy nak makan nasi padang ni adalah my dad. Almaklum darah minang memang mengalir dalam dirinya. After 50 years baru ayah dapat jejak ke negara kelahiran arwah tok dan nenek kami.

Tahukah anda, teh 'o' memang dihidangkan sewaktu makan nasi padang. Yang uniknya teh o ni memang betul-betul O. No sugar at all. So memang tawar. If tak biasa comfirm akan order jus tambahan. hehe. Yang paling unik, teh ni digelar teh 'jalang'. Ooppss! Bukan jalang semata-mata tapi sebab rupanya 'jarang' maka digelar sebegitu. Hehe

Burpppp... Haha tak senonoh boleh sendawa plak! But memang best! Saya memang rindu nak makan nasi padang pure dari Indonesia ni. Especially sambal berlado dia memang superb! Next bila perut dah kenyang, mata pun mengantuk. Kami terus ke hotel penginapan di Bandung. Perjalanan amik masa about 3 hours from Jakarta. Finally sampai lah kami di Danoufa Hotel. Cuaca agak dingin.. Syoknya dapat tidur...^^

Inilah bilik kami. Everything looks new! Tq to travel agent yang sediakan penginapan yang sangat selesa ini. Bilik bersih, design pun nice.

Ok dah ngantuk.. Time to sleep...

303.. Lucky number? ;)


Inilah hotelnya.. Ok hari berikutnya apa plan kami? Tunggu Part 3 ya!



Misya : Tidur yang berkualiti menyegarkan minda dan badan.

3 comments :

Sheila Adziz said... Reply To This Comment

wow... meriah sgt tu sis... jgn kenyang xleh bangun sudah... :)

kucen master said... Reply To This Comment

bestnye cuti jalan jalan cari makan

http://kucenmaster.blogspot.com/

omegajaya tour said... Reply To This Comment

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
6 orang dikira 230rm/pax sahaja

included
hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
buffet breakfast
transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

excluded
lunch & dinner
tiket lawatan & flight

kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...