expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, June 17, 2015

Elaun perumahan penjawat awam dinaikkan!

Salam... Wahhh bukan 1 berita baik tapi ada 2 berita baik diumumkan oleh PM Malaysia hari ni. 1st Bonus Raya untuk Kakitangan Awam dan Pesara. Yang kedua, elaun rumah penjawat awam dinaikkan!! Wow, baik la pula hati our PM ni. Hehehe apa-apa pun terima kasih la ya. Sebab rasanya dah bertahun-tahun elaun rumah ni tak naik-naik sedangkan harga rumah melambung-lambung naik tiap tahun. The best part is untuk mereka yang stay di kuarters kerajaan, no more potongan 100% elaun rumah! Wahhh serius ni sangat best. Almaklum saya pun duk kuarters. So bila kena tolak elaun rumah tu macam tak best je rasa. Dats why ramai taknak duk kuarters sebab bila nak beli rumah, elaun dah dipotong!


Putrajaya: Berkuatkuasa 1 November ini, penjawat awam gred 41 dan ke bawah akan menikmati kadar baru Imbuhan Tetap Perumahan sebanyak RM300 sebulan berbanding RM180 yang diterima ketika ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata, kadar baru itu akan dinikmati oleh 1.1 juta penjawat awam di seluruh negara.

Beliau berkata, pada masa sama, penjawat awam yang menduduki kuarters pula akan menerima 25 peratus daripada kadar imbuhan tetap perumahan yang diterima mereka.

"Kadar baru itu membabitkan implikasi kewangan sebanyak RM1.04 bilion," katanya ketika berucap pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Keempat Belas (MAPPA X1V) dan Persada Transformasi Perkhidmatan Awam di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini, pagi tadi. SumberMisya : JUSA tak dapat la ya?

7 comments :

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

Alhamdulillah rezeki buat penjawat awam...

Aku said... Reply To This Comment

alhamdulillah

Sha Mohamed said... Reply To This Comment

Alhamdulillah..

nur anis said... Reply To This Comment

alhamdulillah..rezeki penjawat awam..

CEKODOK GEBU said... Reply To This Comment

alhamdulillah...

Muhammad Izzuan Bin Roslan said... Reply To This Comment

So brapa ya total kena ptoong bila sewa kuaters

Misya said... Reply To This Comment

@Muhammad Izzuan Bin Roslan Kena tengok pada gred jawatan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...