expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, June 25, 2015

Presint 1 basah ketiak akibat aircond rosak!

Salam.. Allahuakbar.. Today masuk hari kedua saya kepanasan di ofis with another officemate. Sistem aircond rosak keseluruhannya sampaikan seluruh pejabat kerajaan kawasan Presint 1, Putrajaya berada dalam kepanasan tanpa aircond! Dugaan betul bulan-bulan puasa ni tambah musim panas lagi. Huhu sabar jela. Memasing dalam ofis dok berkipas jela sambil tekan-tekan PC. Sian sume orang. Basah ketiak dibuatnya! huhu. Tapi esok dikatakan sistem aircond akan kembali pulih. Fuh lega dengar! Ni gara-gara ada kebocoran saluran utama di Putrajaya menyebabkan seluruh Presint 1 terjejas. Tapi langkah-langkah baikpulih sedang giat dijalankan dan InsyaAllah esok aircond berfungsi semula. 




Putrajaya: Sistem penghawa dingin di seluruh pejabat kerajaan di sekitar kawasan Presint 1, di sini,yang terjejas sejak semalam dijangka pulih secara berperingkat mulai tengah hari esok.

Jurucakap Putrajaya Holdings Berhad (PJH) berkata, ketika ini kontraktor yang dilantik Gas District Cooling Sdn Bhd (GDC) sedang giat melakukan kerja baik pulih.

"Apabila kerja membaiki paip bocor siap, kita perlu menunggu air dingin untuk disalurkan ke bangunan yang terjejas dan proses ini juga mengambil masa."Jadi kami menjangkakan menjelang tengah hari esok sistem penghawa dingin akan berfungsi namun secara berperingkat," katanya ketika dihubungi Harian Metro di sini, semalam.

Harian Metro melaporkan sistem penghawa dingin di bangunan seluruh kawasan di Kompleks A yang menempatkan Pejabat Perdana Menteri, Kompleks B, C dan D serta sebuah pusat beli-belah dan hotel terganggu akibat kebocoran saluran paip bekalan air dingin berhampiran Loji Pendingin Air di Presint 1, di sini. - sumber

Hopefully bila pulih oklah aircondnya. Almaklum kadang sejuk sangat-sangat mengalahkan berada dalam peti ais. Pelik! Bila sejuk, sejuk sangat. Bila panas, panas bebenor. Hope selesai dengan segera masalah aircond ni. Kalau tak berlendir ketiak time meeting dengan bos. Hahaha..


Misya : Dahaga dugaan paling berat ketika puasa.

6 comments :

Kay Fariz said... Reply To This Comment

Sabar..lau panas sgt..kol sy..demi kselesaan mu..lautan api sggup ku renangi..

Puteri Wanita said... Reply To This Comment

tape, basah ketiak beramai-ramai :) ...

Jemput join segmen, Klik Sini.

eima said... Reply To This Comment

rasa dah tatahn dah ni kat opis .. huhuh

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Kay Fariz Ni dah kenapa??

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Puteri Wanita Haha berjemaah ya..

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@eima Kan.. tak pernah jadi gini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...