expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, July 23, 2015

Segmen: Kuih Raya Kegemaran Saya

Klik untuk join
My favourite kuih raya adalah tart nenas. Walaupun tart nenas ni kini dah dibuat dalam pelbagai bentuk tapi saya tetap memilih tart nenas bentuk lama ni. Bulat dan nenas di tengah-tengah. Tak tahu nape tapi maybe sebab dari kecil memang kenal tart nenas dalam bentuk camni. Zaman sekarang ada yang gulung la apa la, but saya tetap cari tart nenas bentuk tradisional ni. Yang paling pelik saya akan makan tepi-tepinya dulu then last sekali baru makan jem nenasnya. Jangan tanya kenapa sebab tak tahu reason nya. Ngee...



Misya : Tak pandai buat tart nenas.

6 comments :

Athirah Diyana said... Reply To This Comment

sy dgn ibu baru this year try buat tart. alhamdulillah sedap walaupun rupa tak lawa sgt. hehe

Yana Nana said... Reply To This Comment

mari sini blogwalking... terima kasih join segmen Yana... nie link untuk blogwalking http://officalmissyana.blogspot.com/2015/07/peserta-segmen-aku-nak-blogwalking-by.html

sya mimie said... Reply To This Comment

Sy pn suka tart nenas. Tp suka yng mak buat.. Hihi

Shahida Dzulkafli said... Reply To This Comment

BW sini dari segmen yang sama..
http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/08/segmen-kuih-raya-kegemaran-saya.html

Ms. Kejupenyet said... Reply To This Comment

Singgah dari Ga yg sama :)

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/segmen-kuih-raya-kegemaran-saya.html

Dayana Zahari said... Reply To This Comment

Oh ni ye style original tart nenas! Baru tahu.
thanks for joining!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...