Original Raw Cushion Foundation from GoShop

Salam. Hola! Shopping kat GoShop lagi.. Hehe.. Last time saya pernah beli bedak foundation di GoShop juga tapi jenama Laneigh. Boleh tengok kat SINI. Kebetulan Laneigh punya dah nak habis maka saya ingat nak beli yang baru tapi nak try brand lain pula. Buka channel GoShop then ternampak Original Raw Cushion Foundation ni. Harganya lebih murah banding Laneigh. 2 set siap refill hanya RM169.00 jek! Saya survey-survey juga kat web ternyata GoShop sangat murah. Apa lagi, jom shopping!

Inilah dia Original Raw Cushion Foundation.. Servis GoShop memang cepat dan puas hatilah. Excited nak pakai sebab since pakai Laneigh ramai tegur saya pakai apa untuk jaga kulit. Tak make-up tebal-tebal pun tapi wajah nak glowing dan fresh. Alhamdulillah diberi kulit yang bersih, senang nak jaga.


Macam Laneigh juga, Original Raw disapu sebagai alas mekap a.k.a bedak asas. Tak perlu topup bedak-bedak lain just tambah pakai eyeliner, celak sikit then lipstick. Siap! Tahan lama juga Original Raw ni. Berbaloi lah dengan harga cuma lama-kelamaan saya lebih suka Laneigh sebenarnya banding Original Raw ni. Especially part bau Laneigih lebih menyegarkan. Original Raw ok juga sebab harga lebih rendah banding Laneigh. Apa-apa pun saya tetap puas hati sebab produk GoShop memang berkualiti! Ada TV, boleh beli!


Misya : Benda best memang mahal.

Comments

  1. Singgah sini.

    http://alongwawaerna.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. macam best je...

    psssttt thanks join segmen nak url blog #17. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/08/senarai-url-blog-17.html

    ReplyDelete
  3. hai dear, dtg singgah dr blog mia liana :)

    ReplyDelete
  4. Salam dear,nk tnyr klow dua ada bekas,dua lg refill berapa ya,

    ReplyDelete
  5. @Masenah Muhi Salam. Huhu harga dah siap tulis kat atas dear.. RM169.00 atau sila buka channel Astro GoShop nanti leh beli kat sana if ada perubahan harga. :)

    ReplyDelete
  6. Kalau kulit muka jenis oily,ade jerawat dan parut ok x if pakai..teringin lak nak try..

    ReplyDelete
  7. Boleh x wassap saya nak mintak tolong belikan kat Goshop sbb i dah try tp sangat susah nak beli melalui Goshop 010 4365072

    ReplyDelete
  8. saya ada 1 yg berbekas n 2 refill to let go, ada sesiapa berminat? x sesuai dgn i, muka i gelap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rm98, shade 23, email i lhtee7788@gmail.com

      Delete
    2. Saya ada jual OriginalRaw 10 cushion foundation. Nak beli 1 foundation with casing boleh. Nak beli refill pon boleh. Whatsapp saya: 018-2320816 (ig: alaynazhouse)

      Delete
  9. @Unknown Huhu ada shade2 rupanya. Masa beli dia tak tanya pula kulit saya jenis camne n sesuai shade apa. tp saya dapat shade 23. Alhamdulillah oklah dengan kulit sy tak berapa gelap n tak berapa putih. just nice. :)

    ReplyDelete
  10. saya ad beli dekt goshop tpi nak let go sbb nk beli product lain..sy ad satu new compact + 1 new refill.. seal dia tak bukak lagi..shade in 21.. sy nak let go hanya rm90 sahaja..bole wasap sy 01112309894 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade lg ke? Klo adr sy nk la tp cod nmbor brape compact tu?

      Delete
  11. nak tanye.. original raw ni ape ingredients die ek? boleh x postkn gmbr ingredients yg kt packaging dia? tq

    ReplyDelete
  12. @Ana Salimen Saya tak ingat apa ingredients dia since saya punya dah habis digunakan. Boleh refer website goshop terus untuk info lanjut.

    ReplyDelete
  13. @Nur Diyana Novelis Addin So far dinyatakan bahan yg digunakan adalah extract tumbuh-tumbuhan. Nak details maybe puan boleh hubungi personal GoShopper sendiri. InsyaAllah mereka boleh membantu.:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts