expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 21, 2015

Master Chopper Set from GoShop bantuan terbaik di dapur!

Salam semua.. Oopss shopping lagi! hehe.. Saya ni memang kaki shopping sebenarnya. Jenis mudah terpengaruh tapi tetap boleh berfikir mana yang perlu dan tak perlu dibeli. Depends pada keperluan.=) Beselah saya kan peminat tegar channel Astro GoShop. Tak memasal terberkenan dengan Kornstar Master Chopper Set lalu terbelilah 1.. Hehe murah je harga dia. RM129 dapat sekotak besar Master Chopper ni. Leh guna untuk macam-macam kerja memasak di dapur. 

Memang saya teruja nak beli sebab almaklum saya baru kahwin so bila nak memasak tu ada je peralatan tak cukup. Alhamdulillah MasterChopper ni memang membantu. Nak bancuh kek, nak kisar cili untuk wat sambal lado Minang, nak keringkan salad, nak hiris timun dan macam-macam lagi. No need lesung batu yang berat lagi bising hingga mengganggu ketenteraman jiran. Kikikikih...

Rupa dia dari atas camnilah.. Mula-mula agak kekok juga nak pakai tapi bila dah tahu camne nak guna memang laju jela pakai. hehe..  Yang penting selamat digunakan.


Jenama Kornstar ni sebenarnya popular kat Korea. Orang-orang Korea memang suka peralatan comel-comel gini kat rumah dorang. Senanglah dorang nak masak Kimchi hari-hari. Huhu

Yang paling best tak gunakan elektrik pun. Cuma perlukan sedikit tenaga untuk memutarkan blade semasa mengisar bahan. Tapi tak seteruk guna lesung batu. Kira exercise ringan gitu. hehe.. 


Dibekalkan dengan 2 mangkuk besar tu siap penutup. Kira kalau nak standby bahan-bahan kisar untuk dimasak, lepas blend terus tutup dan simpan dalam peti sejuk. Convenient la!



So, sape nak beli sila lah ke channel Astro GoShop saluran 118 atau layari https://www.goshop.com.my/



1 comment :

Nurfaezah Abdullah said... Reply To This Comment

sekrg ne byk peralatan msk modern kan ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...