expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, November 10, 2015

Layan steamboat @Volcano Shabu-Shabu, Cyberjaya.

Salam. Suka makan steamboat tak? Sekarang ni banyak restoran steamboat dibuka and one of them is Volcano Shabu-Shabu @Cyberjaya. 1st thing bila pilih restoran mestilah Halal and Alhamdulillah Volcano Shabu-Shabu ni ada sijil Halal. Risau juga nama restoran pelik-pelik ni kan. My friend, Hidayah taught we ol akan makan di restoran untuk hisap Shisha sebab namanya! Hahaha..  

Kat mana this place? Kat bangunan Shaftsburry Square di Cyberjaya. Bila sampai sini ada 2 jenis Volcano Shabu-Shabu. 1 jenis ala carte means boleh pilih menu per individu. 1 more type is buffet style. 


Disebabkan kami berenam, we ol choose yang buffet style. Boleh makan sampai lebam! heheh

Yang uniknya if pilih meja best boleh dapat sebelah laluan makanan yang bergerak. Ala-ala macam restoran sushi Jepun tu. Just capai je apa kita nak takyah nak kerap bangun ambil makanan.


Sorang 1 tau boiler dia bagi. Memang leh makan sepuas hati! Like usual saya mesti pilih Tomyam for my steamboat.=)

How much per pax? Sangatlah murah!!! RM29.00 per pax untuk lunch. Untuk dinner pun lebih kurang harganya. Sangat berbaloi plus sangat sedap especially sauce homemade dia. Pedas tapi marvelous!

Apa-apa pun mesti selfie! Hehehe


Tq to Balqis yang introduced this steamboat place. Minah Jalan-Jalan Cari Makan yang tak pernah mengecewakan. Ahakss... Steady dik!

Muka excited sebelah bos dapat makan sodap!

Before balik wefie dulu depan restoran!

So sesiapa nak try boleh booking dulu untuk buffet. During lunch hour memang ramai datang sini makan dengan officemate memasing. Boleh call 03-8319 1928. Selamat bersteamboat!


Misya : Tiada kaitan dengan dadah shabu.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...