Sangkaya.. Coconut Ice-cream terbaik!

Salam. 1st time i were introduced by Balqis about this ice-cream, terus fall in love! OMG nape tak tahu pun ada aiskrim best camni. For me la.. Memang sedap. Sangkaya @ IOI City Mall, Putrajaya. Aiskrim perisa coconut either original or ice-tea flavor, both are yummy! Boleh letak topup macam-macam, jagung, coklat, peanuts & etc. If uols penggemar aiskrim bolehlah try. Actually Sangkaya ni dah lama wujud cuma saya ni naif sangat tak pandai sangat nak explore about food. Tq to my officemate, Balqis memang ibarat ratu Jalan-Jalan Cari Makan yang tak mengecewakan! Takde kena-mengena dengan Maria Tunku Sabri. Hehehe... 

The unique part is aiskrim diletakkan atas tempurung kelapa. Bila dah habis makan uols boleh korek isi kelapa yang still terlekat pada tempurung tu. 

Peace.... Price dia? Semangkuk tu around RM8-RM10. Boleh share sebab dia besar dan banyak.

Konsep layan diri.. Order di kaunter then ambil terus. 

 

3 cups, share 5 orang.. Berbaloi!

If nak terjah rasanya di kedai level G if tak silap. Tak hengat! hehe.. But kelilingnya memang restoran macam-macam makanan sesaja. Kira macam food paradise la. So don't forget to come this place if nak rasa aiskrim kelapa Sangkaya!^^


Misya : Roti bakar sapu kaya pun sedap.

Comments

  1. Singgah petang...
    Fav nieyl nie ..:)

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaa tapi putrajaya jauhh :(

    ReplyDelete
  3. boleh masuk dalam list untuk singgah bila tiba di IOI nanti..:D

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaa.. sayangnya tiada di labuan. haha T_T

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts