expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, September 30, 2015

Segmen: saya sayang blog saya

Klik untuk join


Melaram dengan Neelofar Hijab...

Salam. Wah baru-baru ni my officemate bawa berdozen-dozen hijab jenama Neelofar. Ala yang pelakon popular Neelofa keluarkan tu...:p Serius! Huhu.. Apa lagi, saya pun borong lah berhelai-helai. Kain dia sangat selesa dan lembut,  Instant and look glamour sebab ada blink-blink di hujung hijab. Macam-macam warna saya beli nak match dengan baju. hehe.. Untuk entry ni saya share Neelofar hijab warna Emerald Green dan Purple. Memang best!








Haha yang kelakarnya bila semua officemate beli dah 1 ofis semuanya pakai Neelofar Hijab. Hehe. Semangat lagi nak wat koje!


Misya : Support bisnes kawan.

Charms Lingerie Fashion Show

Salam. Wow!! Tak sangka Charms Lingerie ni boleh digayakan dengan macam-macam gaya! Untuk penggemar fashion comfirm teruja melihat kreativiti persembahan Charms Lingerie from Elysyle Elken. Ianya bukan pakaian dalam biasa-biasa. Untuk kesihatan dan kecantikan sekaligus boleh bergaya dengan yakinnya! Saya sendiri pun memakai Charms untuk kesihatan tulang belakang saya. Tak percaya boleh tengok saya gayakan Charms di SINI. Untuk sesiapa yang berani bolehlah try gaya penggayaan Charms yang ditampilkan oleh para model berikut. Yang Muslimah boleh bergaya untuk suami yerrr..;)












Misya : Keyakinan bermula dari dalam.

Tuesday, September 29, 2015

SEGMEN : JOM TAMBAH FOLLOWER

Klik banner untuk join
Follower terkini : 2246 orang

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa

Klik untuk join

Blog saya adalah blog personal..=)

Wednesday, September 23, 2015

Mana nak cari rak camni?

Salam awak-awak semua.. Tahu tak kat mana rak ini dijual? Atau tahu sesiapa yang menjualnya? Hari tu saya dah ternampak iklan rak ni kat facebook, entah camne lepas tu saya scroll semula dah tak jumpa! Sempat save gambar je. huhu. Tolong ya kalau anda jual atau tahu siapa yang jual roger-roger saya di 016-9561764. Teringin sangat nak beli sebab nampak kemas dan mudah digunakan. Memang suka benda-benda inovatif gini. Ngeh.


Misya : Suka barang disimpan dengan teratur.

Simple & sweet Birthday celebration by officemates...

Salam... Ahakss dah besar pun nak celebrate bufday ke? Ngee.. Tq so much to Kak As, Dayah, Balqis dan Kak Ani my officemates yang sangat sporting bcos celebrate my birthday on 10th September. Kebetulan lunch hour tu kami keluar together ke IOI City Mall, Putrajaya. Memang niat nak belanja dorang lunch sebab banyak membantu masa event office last August. Lepak-lepak di Kenny Rogers then Kak As bawak kek dari Secret Recipe. Alahai sweetnyer dorang ni. Then Balqis pula belanja desert Muffin Coklat with Ice cream.. Memang nyummy! Simple je celebrate tapi bagi saya ianya so sweet ang meaningful. Alhamdulillah sejak kebelakangan ni saya dapat work team yang best and support each other. Hope ukhuwah ini terus terjalin. Suka sangat kerja dengan uols!

Choc muffin with vanilla ice-cream @ Kenny Rogers

A piece of cheese cake yang marvelous!

Inilah Kak As... My bos tapi layan kami macam adik-beradik je. Before kerja dengan dia saya ingat dia seorang yang garang dan serius (hehe jangan marah kak As) tapi tak sangka Kak As ni sangat sporting orangnya. Then always support anak-anak buah dia. Senang lah kerja dengan dia.

Sila santap!

Dah lama tak makan Kenny Rogers ni. Alhamdulillah ada rezeki lebih sikit belanja kawan-kawan makan. =)

Happy Birthday to me! Ngeee...

Tak sempat habis kat IOI sambung kat office pulak! Kali ni tiup lilin sekali. hihi..

Inilah kami! Balqis, Dayah, saya dan Kak Ani... Kenapa kami posing camni? Hahahaha lawaklah bila teringat. Masa ni almaklum memasing dah kekenyangan, So nak cover perut, Kak As kira 1,2,3 sedut...! Automatik sume tarik nafas sebab nak kempiskan perut! Adoiiii lawak giler! Dapat gak 1 snap candid gini. Bukan senang nak dapat nih. Hihihihi..

Tq so much Kak As and all my friends.. Muah!



Misya : Berkawan biar beribu...

LD Venus berwajah baru | Rawat masalah hormon wanita

Salam semua.. Before this saya pernah story tentang 1 produk luar biasa bernama LD Venus dalam entri INI. Produk ni memang special untuk kaum wanita sebab berkait rapat dengan sistem peranakan atau rahim. Sebab rahim merupakan kilang utama pengeluaran hormon dalam tubuh wanita. So, kalau kilang problem for sure sistem dalam badan jadi problem. Sebab tu terjadinya macam-macam masalah wanita. Khasiat LD Venus boleh baca di SINI. Apa saya nak story kali ini adalah  LD Venus kini berwajah baru! Lebih fresh dan ceria pembungkusannya. Saya suka sangat!^^

Tarra..........!!! Introducing you a new packaging of LD Venus!! Nice tak? Warna purple pink dan putih yang menawan. Pack yang lebih padat dan kemas. Like it so much!

Sangat attractive! Wat saya terpanggil-panggil untuk mendapatkannya. Nak buang kotak pun sayang. Hehehe..


Ini packaging lama.. Agak besar so kadang susah nak dibawa kemana-mana.


Keadaan di dalamnya.. Tersusun rapi. Macam tabung uji di makmal je rupanya. hehe.. 



Rasanya masih sama. Sangat sedap ala-ala lemak madu lebah. Alhamdulillah saya sendiri pengamal LD Venus banyak perubahan saya alami. Selera makan saya diperbetulkan, berat badan capai BMI ideal (no more underweight), kulit makin bersih dan anjal, senggugut hilang, period pun teratur dan membantu mengawal emosi saya. Semua wanita wajib amalkannya!

Harga sekotak RM180 sahaja! Ada 20 tiub, sehari ambil 1 sahaja pun dah ok. Time period tak perlu ambil. Ibu-ibu yang tengah berpantang elok amalkan sebab dia mengecutkan rahim dan mengembalikan keremajaan anda. Plus part-part 'tut' pun direpair supaya lebih ketat dan rapat..;))[kena tanya suami memasing. Ahakss]


Ada promosi beli pakej 9 kotak dapat sekotak lagi free!! Adoii bekalan untuk 10 bulan!! Dan yang paling best kalau beli sekarang hingga 13 Oktober 2015, uols boleh claim freegift di SINI dengan hanya bayar RM1.00 sahaja!!! OMG nak jugakkkkkk!!! Jom wasap saya di 016-9561764


Misya : Emosi stabil.

Bayar RM1.00 boleh dapat produk bernilai RM1000.00!!!

Salam semua!! Wah berita baik sempena Aidiladha ini, tawaran istimewa untuk pembeli-pembeli produk Elken dengan hanya RM1.00 sahaja anda berpeluang mendapatkan produk kegemaran anda yang bernilai sehingga RM1100!! Perghhh camne nak dapat tu? Senang saja.. Dapatkan apa-apa jua produk Elken dari kami dan setiap RM100 yang dibelanjakan, anda akan mendapat 1 point. Contoh kalau anda beli 1 full set baju magic DX Lingerie bernilai RM4016 maka anda akan mendapat 40 point! So produk apa yang boleh anda redeem? Perghhh boleh dapat 2 kotak kolagen Elmarino Blanc dan set skincare UPII! Both RM1100++ harganya tapi anda dapat FREE jek. Body cantik, kulit cantik, muka cun-melecun dan putih melepak! Adoiiii untungnya siapa shopping barang Elken sekarang!! Tawaran kempen RM1.00 ini terhad hingga 13 Oktober 2015 sahaja! Tak faham?? Tak percaya?? Lekas-lekas wasap saya di 016-9561764 untuk info lanjut.








Misya : Kini RM1.00 ibarat 10 sen.

Senarai syarikat MLM yang pernah disenaraihitam (Blacklist) tahun 2015

Salam. Di sini saya share dengan anda senarai company-company yang telah disenaraihitamkan oleh Bank Negara Malaysia. Di luar sana banyak company atau peluang bisnes yang akan anda temui dan menawarkan pulangan income dengan cara paling mudah, cepat dan malas! Jadi, berhati-hatilah sebab rezeki tidak akan datang bergolek jika hanya duduk diam-diam. Mesti ada usaha melalui saluran dan sumber yang betul. MLM tak salah. Tapi individu yang berniat jahat yang membusukkan nama MLM. Maybe dengan senarai ini boleh membantu anda membuat rujukan. 


National Bank's (BNM) latest blacklist companies : 

1) Cloud hits trade (pyramid scheme, the IPO scam)
2) Dream Group (pyramid scheme, illegal fund-raising scam)
3) Mbi, Mface (virtual currency, illegal fund-raising)
4) World Ventures (MLM pyramid tourism)
5) Nanning Investment Fraud (pyramid schemes)
6) Boss Venture (illegal fund-raising)
7) Ufun Utoken (virtual currency, illegal fund-raising)
8) Will win group bwin (rodents, illegal fund-raising scam)
9) Fusion Excel International magical lava (IPO scam)
10) Scratch Music Group (scam)
11) Asian Bitcoin (virtual currency trading)
12) Genneva (Jin Yuhua gold scam)
13) Mc Ocean (illegal fund-raising)
14) Great Coin ( unlicensed illegal fund-raising)
15) Mega Wisdom (unlicensed illegal fund-raising scam)
16) Mu Club (Hong Kong lucky 2 u) (unlicensed illegal fund-raising scam)
17) Malaysia MC Angel Fund (money game) pyramid illegal fund-raising
18) RCFX Forex (illegal forex trading) illegal foreign investment
19) GPLF (Global peace loving family) illegal fund-raising fraud
20) IBS Forex (illegal forex trading) illegal foreign investment
21) MOP Forex (illegal forex trading) illegal foreign investment
22) MAXIM TRADER (illegal forex trading) illegal foreign investment
23) IRONFX (illegal forex trading) Illegal foreign investment
24) Eagle International Federation (illegal forex trading)
25) GSM Treasure illegal foreign exchange investment finance (illegal forex trading)
26) T1FX FOREX (illegal forex trading) illegal foreign investment
27) BLACKLIST LOAN AGENCY (assist persons disqualification lending scam)
28) ACESSE MARKETING SDN BHD (ad clicks rodents)
29) ASEAN PARADISE (illegal fund-raising fraud)
30) QNET (MLM pull the head rodents)
31) TONE EXCEL (no direct sales license rodents)
32) MY AUNEW (illegal fund-rich-quick scam)
33) PHYTO SCIENCE (rich-quick rodents)
34) IPC INTERNATIONAL (illegal fund-raising scam)
35) Organo Gold Coffee (illegal pyramid scheme)
36) Island red coffe Red Island coffee fraud (pyramid scheme fraud)
37) The Sound of Music (superscript will syndicate) illegal fund raising
38) Riway (rich-quick pyramid schemes)
39) Winalite Global Winalite International (rich-quick pyramid schemes)
40) 1Whp (pyramid rodents)
41) Winglab king saver saving card (scam)
42) UMATRIN beautiful atrium (illegal fund-raising) registered with the commercial nature of the different
43) Five army carat coins K COIN (virtual currency fraud disk)
44) Dragon fruit (illegal fund-raising fraud disk)
45) Hao Wei Nadu trafficking syndicates (Nanning, Indonesia false Datuk trading)
46) Win Paper (illegal fund-raising fraud disk)
47) Kulai wife curd false number plate case (Ghost Rider, head car)
48) Alphawave (rich-quick pyramid rodents)
49) Agarwood (scam)
50) Royale Gold Sdn Bhd (illegal fund dividend rodents)
51) Public Golden House (gold scam company)
52) Emgoldex (unlicensed gold trading, illegal fund-raising dividend)
53) BClifestyle (illegal fund-raising)
54) GEMCOIN USFIA (amber scam)
55) MIS ad click fraud syndicate
56) Instaforex (illegal forex trading) illegal foreign investment

Only for reference.


Misya : Tak anti-MLM.

Surprise Birthday Flower from hubby @office!

Salam. Last time saya ada share entry yang saya sentap masa bufday saya 10 September lalu. Entry tu di SINI. Walau bagaimanapun, kesentapan saya terus hilang petangnya bila terima kiriman sejambak bunga ros di office. ^_^ Receptionist saya call suruh datang depan ambil barang. Saya pelik sebab rasanya takde pula saya order barang online. Erm takpela maybe surat dari klien kot. Sampai-sampai je kat kaunter, kakak yang jaga kaunter terus tunjuk bunga yang dihantar. Huarghhhhh tetiba rasa sebak dan terharu!!!=') Semua orang yang ada kat situ semua senyum-senyum. Malu pon ada! Hehe..

Tq so much buat suami tercinta for this surprise.. Tak sangka dia wat surprise camni. Sebab setahu saya dia bukannya romantik sangat pun. hehe.. Happy sangat-sangat dapat kejutan ni sebab rasanya tak pernah kot dapat bunga dengan cara camni seumur hidup saya. Bese tengok dalam drama TV je..^^

Tak perlu hadiah besar-besar atau mewah pun dah wat saya happy.

My favourite.. Roses.. Pink.. 

Membaca kata-kata dalam kad yang dikirimkan wat saya rasa nak nangis pun ada. T_T

Actually my hubby dah wish jam 12.00 tengah malam nya melalui wasap. Masa tu saya tengah meeting dengan biz partners. Jadi tak expact dia akan wat surprise lain pula. 

I love you too, husband...^_~


Reaksi saya lepas ambil bunga di kaunter. Speechless masa ni! 


Saya berharap di usia baru ni saya akan menjadi insan, wanita, isteri, anak, kakak, menantu, pekerja, dan busineswoman yang lebih baik. Tiada apa yang saya harapkan melainkan dipanjangkan usia, diberi kesihatan yang baik, dilimpahi rezeki, dikurniakan cahaya mata dan berjaya di dunia dan akhirat... Doakan saya ya! Amin...=)


Misya : Senyum sepanjang hari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...