expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, January 8, 2016

Apa yang menarik di Restoran Upin Ipin?

Salam semua. Ahha siapa peminat Upin Ipin? Budak-budak jela kot. hehe. Saya? Takdela minat sangat tapi suka lah tengok gelagat budak botak 2 orang ni dalam TV. Hari tu lepas sharing biz di area Taman Tasik Permaisuri, Cheras, perut berkeroncong. Cari kedai / restoran Melayu semua tutup. Maybe because of Sunday, so kedai Melayu memang mostly cuti tak macam restoran mamak. Last-last ternampak restoran Upin Ipin, no choice masuklah juga sebab dah kelaparan sangat. Lagipun tak pernah try pun sebelum ni. Bese lalu je tapi tak terfikir nak singgah makan di sini.

Drinks.. Ini special offer of the month. Hot Chocolate with Marshmellow. Sedap juga! Tak manis sangat, just nice. Memang kena dengan tekak saya as chocolate drink lover. Heh.

 
Main dish kat sini adalah nasi ayam. Upin Ipin kan memang suka ayam so mestilah ada ayam. Hah. Tapi dalam gambar ni mana ayamnyerr? Hehe tengok gambar bawah.

Hehe gambar ayam snap sekali dengan Mee Kari (my husband order). Nasi ayam, okla.. Nak kata sedap sangat tu takdela tapi untuk perut lapar ni memang berbaloi sebab nasi dan ayam nya banyak. Mee Kari dia memang superb! Saya suka kuah dia. Terasa kari dan santan lemak-lemak gitu. If ada udang lagi sodap!

With our biz partner, Zaid. Luar biasa Zaid ni walaupun seorang Engineer tapi sangat rajin wat part time dengan kami. Jangan bazirkan masa di usia muda katanya.. 

So sape-sape nak try makan kat Upin Ipin ni bolehlah try. Ada juga menu western. Kami order french fries je tapi sedap juga fries dia. Tapi saya tak sure menu di setiap francais Upin Ipin ni sama atau tak. Sebab saya pernah pergi ke cawangan Shah Alam but the menu is different. Maybe ikut citarasa owner kot. Ok selamat mencuba!


Misya :  Minat kartun Thundercats.

3 comments :

Diya Hanun said... Reply To This Comment

Hot choco with marshmallow tu mcm best je :D

eima said... Reply To This Comment

hmmm dah penah try tp bukan tmpt pilihan aku ..

sofie adie said... Reply To This Comment

rasa mcm nak try jugakla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...