expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, January 4, 2016

Nasi MCCM yang unik tapi sedap...

Salam. Ahha nasi MCCM? Confirm tak pernah dengar. Hehe.. Warga Elkenian ni je tahu MCCM tu apa. But FYI, MCCM tu maksudnya Millionnaire Crown Council Member. Pangkat untuk jutawan la kiranya. Saya masih belum lagi jutawan tapi tetap leh makan nasi MCCM ni. Ahaks.. Kat mana nak dapat? Kat salah sebuah kedai mamak tepi jalan betul-betul berhadapan Pearl International Hotel, Jalan Klang Lama, KL. If nampak Public Bank, memang betul lah tu. Tak jauh dari HQ Elken. Bukan Elkenian je selalu lepak sini, orang luar pun ramai singgah. Sebab makanan dia sedap-sedap. Antaranya Nasi MCCM ni.

Apa menariknya? Rasa dia memang sedap! Ala-ala paprik tapi lebih sedap. Hanya makan lauk ni dengan nasi putih panas-panas pun dah cukup. Nak tambah telur dadar pun boleh. 

Special tau nasi MCCM ni sebab tak jual kat tempat atau kedai mamak lain. Kedai ni tak tahu nama sebenar dia apa sebab dia kedai biasa tepi jalan di hujung corner. Kami gelar kedai RB. Tak tahu mana dorang dapat istilah RB pun entahlah. Buka dari tengahari sampai tengah malam. If nak try bolehla datang. =)


Misya : Craving roti canai cheese.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...