expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, February 26, 2016

Royal Gold Foundation terasa diri mewah..

Salam. Huhu kegilaan saya terhadap barang Go Shop semakin menjadi-jadi! hehe.. Latest saya try Royal Gold Foundation. Kebetulan foundation sebelum ni saya beli dari Go Shop juga dah habis. So ambil peluang la nak try brand lain. Royal Gold ni agak popular juga di Go Shop. Sebelum ni saya pernah try Original Raw dan Laneigh BB Cushion. So kali ni nak review Royal Gold Foundation pula.

Buka je packaging, wow, terus teruja tengok kotak-kotak royal gold. Selain dapat 2 set foundation dapat juga 2 refill, serum dan toner. Biru gold warnanya nampak class sangat-sangat. I loike...!


Actually foundation royal gold ni mengandungi emas tau! Sebab tu lapisan atas foundation ni berwarna gold. Perghh rasa mewah plak tetiba. haha. Katanya kandungan emas dalam royal gold ni membantu menyihatkan kulit. Tapi emas dalam ni taktahu la laku ke tak kalau jual. Haha bahaya simpan dalam handbag ni, huhu, Tapi nipis je lapisan nya. letak sponge je hilang dah warna goldnya.

Apa yang best bila pakai royal gold foundation? Sama juga macam foundation sebelum ni. Best bila sapu kat kulit terus dia tutup segala cela di muka. Tapi apa yang menarik compare dengan brand lain, saya rasa sesuai untuk wanita Muslimah pakai. Purata fondation ni boleh tahan paling lama 6 jam walaupun dalam TV kata lebih daripada tu. So senang nak solat tak perlu cuci muka bila nak solat sebab contoh kalau pakai awal pagi, tengahari tu dia makin hilang, bolehlah ambil wudhu tanpa rasa ragu.:)

Ini hasilnya bila pakai Royal Gold Foundation. Nampak natural dan flawless je muka. So saya rasa Royal Gold is really suitable for my skin. Nak order? Sila lah ke channel Go Shoop 118 atau ke laman web www.goshop.com.my


Misya : Make up natural awet muda.


2 comments :

Nurmujahidah Ismail said... Reply To This Comment

semua yang misha suka.. semua yang muja termimpi2 nak beli kat goshop.. T_T

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Nurmujahidah Ismail hehe yeke muja? Belilah dear.. Jangan sayang duit untuk jaga kecantikan anugerah Allah swt. Daripada beli gajet better invest sedikit untuk penjagaan diri sendiri. Rite? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...