expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, May 23, 2016

Arabic Food @Sham Kitchen, Putrajaya superb marvelous!

Salam. Ahha lapar tak tengok gambar ni? hehe..  Saya pun lapar! Ahaks. Teringat-ingat keenakan makanan Arab di Restoran Sham Kitchen, Ayer 8, Putrajaya. My biz partner Kak Sandra ajak datang sini nak belanja katanya. Follow sajalah kan dah orang nak belanja. Hehe. So, if anda takde idea nak makan apa bolehlah datang sini. 

Ok benda utama tiap kali datang restoran makanan Arab for sure cari Shawarma dulu. Tak sangka ada Shawarma kat sini sebab bukan semua restoran Arab di Malaysia ada tau.

So kami pilih Shawarma Sandwich (actually nak lebih power pilih Shawarma Kebab, confirm meleleh!!) Then kami tambah french fries dan Garlic Sauce. Perghhh gandingan yang sangat superb!

Simple tapi mampu mengenyangkan perut kami berjam-jam lamanya. Hehe.

OMG garlic sauce ni sangat superb sedap marvelous tak hengat punya. Cicah dengan kentang goreng yang garing, perghhh memang lekalah kami makan sampai tak perasan jam dah menunjukkan tengah malam. Tapi disebabkan portion menu ni agak banyak, memang jenuh jugalah nak habiskan.

Tq Kak San introduce dan belanja saya makan kat sini! Comel tak dia? Single mother from Sabahan. Hope Kak San dilimpahi rezeki ya. Biasa saya akan ke Cyberjaya untuk menikmati makanan Arab especially Shawarma. But now dah ada di Putrajaya, takyah gi jauh-jauh dah. For more details about this restaurant boleh ke fanpage Sham Kitchen Restaurant


Misya : Makanan Arab sebenar di negara Arab tak sama seperti di Malaysia.


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...