expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, August 13, 2016

Hati-hati sebelum start enjin kereta takut si comel terselit!

Salam. Saya pernah ada pengalaman seekor anak kucing terperangkap dalam enjin kereta ayah saya! OMG nasib baiklah hidup anak kucing tu. Cuma kami sefamily rasa pelik dari mana kucing tu datang. Bayangkan kami masa dari Seremban on the way balik ke Putrajaya. Masa buka je bonet enjin terkejut giler kami tengok ada anak kucing. Tapi Alhamdulillah anak kucing tu selamat. Maybe dia nak panaskan badan, so enjin panas dia ingatkan macam ibu dia. Sampai je rumah dengar ada bunyi meow, tak sangka terselit anak kucing dalam enjin! Maybe dia duk kat part yang tak berapa panas, so dats why dia selamat. But seriously until now sangat misteri daripada mana kucing tu datang. Lepas kami lepaskan, tak tahu mana dia menghilang..



So, hati-hatilah ya before memulakan perjalanan. Check dulu celah-celah enjin dan tayar. Bagus juga at least boleh check keadaan enjin dan tayar demi keselamatan semasa perjalanan. 


Misya : Tidak serik dengan kucing walaupun pernah dicakar.

3 comments :

Mas said... Reply To This Comment

Bahayanya..pnjg umur kucing tu

Maman Reen said... Reply To This Comment

Hubby pernah terlanggar masa nak pergi kerja.. :(

At-Tarmizi said... Reply To This Comment

salam singgah =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...