Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Indahnya hamil dan menyusukan bayi dengan Spirulina Elken

Salam semua. Nowadays ramai ibu-ibu sedang hamil anak 1st, 2nd dan seterusnya. So, dah pastikan anda dan bayi mendapat zat yang mencukupi semasa mengandung? Malah dah ready ke nutrisi yang lengkap semasa penyusuan bayi anda? Sejak kebelakangan ni ramai customer saya yang sedang pregnant dan telah bersalin bertanyakan tentang kelebihan mengambil makanan tambahan Spirulina. Jom saya share tips kesihatan untuk ibu yang sedang hamil dan ibu yang menyusukan anak dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan lengkap melalui Elken Spirulina.








Untuk yang belum berkahwin atau yang dah kahwin tapi belum pregnant janganlah risau pula. Anda pun tetap kena ambil Spirulina Elken ni untuk menambah tenaga dan membantu fungsi otak dan tubuh dengan lebih baik. Senang cerita, Spirulina ni ibarat jigsaw puzzle yang menutup lubang-lubang kekurangan nutrisi dalam badan. Almaklum makanan kat Malaysia ni faham-faham jela kan. hehe. 

Mana nak dapatkan Spirulina ni? Boleh roger saya di 016-9561764 untuk info lanjut. Saya sedia membantu agar anda dan bayi sihat dan cergas sepanjang masa kehamilan dan menyusukan bayi. :)


Misya : Dah tak kekok dukung baby.





Comments

Popular Posts