Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Jue Aziz, Vanidah Imran antara testimoni Sensualite!

Salam. Morning! Apa kata mulakan hari anda dengan sarapan bersama-sama Sensualite. Confirm kenyang sampai lunch! Sebelum ni saya banyak share testimoni Sensualite di kalangan orang-orang biasa saja dan mereka semua berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan pemakanan Sensualite. Today nak share dengan anda bahawa bukan orang biasa je suka Sensualite ni, artis dan selebriti terkenal pun amalkan Sensualite untuk menjaga berat badan dan bentuk tubuh agar kekal langsing dan gojes. See, artis yang dah lawa pun still nak lawa rite? Why not us? Jom tengok siapa artis dan selebriti yang menggunakan Sensualite dalam diet seharian mereka. Antaranya pelakon Jue Aziz, penyanyi Jeslina Hashim dan Vanidah Imran.









Nak tahu lebih lanjut tentang minuman diet Sensualite yang hebat ni, boleh roger-roger saya, Misya di talian call/wasap 016-9561764.


Misya : Badan sihat dapat hindarkan penyakit.

Comments

Popular Posts